A dömper nem játék!

ovoda.jpegMegalakult az Óvodai Hálózat! Sokan vannak és nagyon aggódnak ovistársaik szabadsága miatt.

Mintegy ötven középsős óvodás ma reggel elfoglalta a kispesti játszóteret. Az ovisok közleményben fogalmazták meg a kormány felé tett követeléseiket, amit jelükkel láttak el.  

Spontán tömörülésről van szó és bázisdemokrata módon hozzák döntéseiket. Mindenesetre örülnek, hogy Marika néni, Ilcsi néni és Zsuzsika néni ellátja őket tanácsokkal, segíti őket a zebránál és a tízórairól is gondoskodnak. Az Online Népszava velük szimpatizáló indexes újságírói pelenkával látják el őket.

A Hálózat tagjai nem hajlandóak tárgyalni. Azt mondják, alapvető jogokat tipor lábbal a kormányzat akkor, amikor nem biztosítja a szabad, felügyelet nélküli mozgást. Elfogadhatatlannak tartják a korhatáros filmeket, a többszöri kötelező fogmosást és a rájuk erőszakolt gyümölcsevést.

A demokrácia felszámolását látják abban, hogy egyes felnőttek karhatalmi módszerekkel irányítják a mindennapi óvodai életet, alkotmányellenes a menza is. Az ovisok nagyon elszántak, a végsőkig kitartanak a demonstrációban, de legkésőbb az esti meséig. Folyamatosan skandálják a „ Dömper nem játék, szabad menzát, demokráciát” szavakat, közben bömböltetik a Belga Ovi c. számát. Rendszeresen szavaznak arról, átvonuljanak-e a hintától a mászókáig. Az érdeklődő járókelők szemébe száraz homokot dobnak, miközben azt skandálják: „jogállamot!”.

Vezérszónokuk, Kovács Pisti szerint a harc lelkiismereti kérdés. Azt mondja, a bölcsisek jövőjét lehetetleníti el a kormány az óvodák önkényes szabályozásával. Különösen pofátlannak tartja a délutáni alvásra vonatkozó előírást. „Akkor alszok, amikor csak akarok!” – nyilatkozta munkatársunknak.

 

A paródia rendezője: Almádi Patrícia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slothrop 2013.03.13. 12:23:29

Elmentek ti a fészkes fenébe. És máskor ne próbálkozzatok humorral, maradjatok a kenetnél.

andyy 2013.03.13. 12:44:58

szerintem vicces :)

G. Wolf 2013.03.13. 13:13:39

a történet maga vicces...

az akutál politikai fennhangja viszont szánalmas

pontosan olyan mint az óbégató néni és a kecske:

www.youtube.com/watch?v=PWhQa__OD2U

:)

tom.j 2013.03.13. 13:15:56

Szerintem vicces! :)
Remélem ,hogy amikor a hírcsárda a fideszen élcelődik, azt is ilyen kritikával illetitek, kedves kommentelők! :)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2013.03.13. 13:29:47

@tom.j: a jó humor pártfüggetlen. ez itt feljebb erőltetett.

andyy 2013.03.13. 13:45:46

miért kell felháborodni, ha a jobboldal csinál viccet az általatok preferáltakból?? ja, hogy az más, amikor ti csináljátok? szerintem egyáltalán nem erőltetett ez a bejegyzés, hanem igenis vicces és ironikus, inkább a ti erőlködésetek szánalmas..

Kandeláber 2013.03.13. 14:12:08

Jó. A bölcsészkaron még személyivel sem rendelkező bigék is voltak az "elfoglalt" előadóban. Onnan már csak egy ugrás a nagycsoport meg a pelenkaforradalom.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2013.03.13. 15:12:16

"Hogy Schmitt Pál lemondásának szükségességében ki tudott alakulni (egy amúgy üdvözlendő) egység, addig az annál sokkal fontosabb ügyben a jobboldal egy része vagy hallgat, vagy inkább a baloldal 2006-os taktikáját választja: a tiltakozókon és a tiltakozásokon köszörüli a nyelvét."

mandiner.blog.hu/2013/03/11/a_szabadsagot_visszametszo_alkotmanymodositas


süti beállítások módosítása