fidesz-szekhaz-foglalas-MTIMáthéZoltán.jpgSpontán és Civil. Civil és Spontán. Rotálva zengett ez a két szó minden létező hullámhosszon a Fidesz-székházfoglalást követő napokban.

Az egyébként jogállamért nyálelválasztó betörők két dolgot sulykoltak Kálmán Olgától Mészáros Antóniáig. Azt, hogy nem előre szervezett akcióról volt szó és közük nincs a pártokhoz. Rózsa Milán, a spontáncivil vezérgúnár, a Bajnai-nagygyűlés korábbi felszólalója, felmászott a cinizmus legtetejébe és azt suttogta az objektívba: „reggel felkeltem és mentem oda a székházhoz. Nem szereztem róla tudomást, csak mentem. Mindenki véletlenül ment oda”.

A spontáncivil vonal igazságtartalmának vizsgálatára álljon itt néhány tegnapi idézet a székházbetörés főszervezőjétől:

1.      Misetics Bálint úgy fogalmazott: „valóban voltunk néhányan, akik kötődtek pártokhoz”.

2.      Misetics Bálint kijelentette: volt egy helyük, a Sirály, ahol rendszeresen találkozhattak. 

3.      Misetics Bálint bevallotta, hogy hajnalig tartó beszélgetéseken dolgozták ki a tervet.

4.      Misetics Bálint elismerte, hogy 15 fő szervezte a betörést.

5.      Misetics Bálint elárulta, hogy felelősöket is kijelöltek az egyes feladatokra, s hogy az egész közösségi döntés volt.

6.      Misetics Bálint egy kérdésre azt válaszolta, hogy terepszemlét is tartottak.

7.      Misetics Bálint szerint a dolgok nem úgy alakultak, ahogy tervezték, mert a Fidesz nem hívta rájuk a rendőröket.

Misetics Bálint egyébként a Bajnai-párt tagja (Párbeszéd Magyarországért részecske). A megtestesült spontáncivil. Van kérdés?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása