Katolikus Egyházat kritizálni könnyű.jpgA 444 cikkei általában arról szólnak, hogy nekik mindenben igazuk van. Ebben a tágas világképben nem egyértelmű, hogy hol van a másképp gondolkodók helye. Nem lehet tudni, vajon a másképp gondolkodók megbújhatnak-e valahol egy sarokban, vagy ha végképp nem hajlandók azonosulni a 444 Prima Primissima díjas újságíróinak véleményével, akkor inkább szűnjenek meg.

 

Lehangoló volt olvasni a 444.hu december 2-i cikkét. Már a címe is megadja az alaphangulatot: „És akkor a legbefolyásosabb amerikai katolikus főpap hazudott egy kiadósat”. Az írás arról szól, hogy Timothy Dolan new yorki bíboros ugyan tagadja, hogy homofób volna, de az, sőt, egy kicsit pedofil is (legalábbis cinkos néma). A cikk olvasása óta azon gondolkodom, hogy miért éri meg a 444-nek, hogy erőfeszítést tesznek a provokálásomért. Egyszerűbb lenne, ha megböknék Facebookon az összes katolikus ismerősüket. Vagy - bár az drágább lenne - de akár hirdethetnék is magukat a katolikus lapokban.

 

Ugyanis, mintha ezeket a cikkeket nekünk, katolikusoknak írnák. Vagy éppen fordítva? Az irántunk bizalmatlan közösségeket uszítanak ellenünk? Nem akarok álnaivnak tűnni, egyszerűen tényleg nem értem, hogy ennek mi értelme. A közhely viszont ismét beigazolódni látszik: a keresztényellenesség a liberálisok antiszemitizmusa.

Csak a rend kedvéért röviden tisztázzuk( századszorra, de mintha ezt soha nem hallanák meg): a keresztény ember nem homofób és MINDEN embertársára felebarátjaként tekint. Igen, a homoszexuálisra, a betegre és az ateistára egyaránt. A homoszexualitás megélését azonban bűnnek tartja. E kettő dolog nem zárja ki egymást: szeretni és elfogadni valakit bűnei mellett, ugyanis mind bűnösök vagyunk.
Ez az egyszerű érvelés egyszerűen nem fér a 444-esek kis buksijába. Vagy mégis, csak másért kapják a pénzüket...

Az viszont érdekes kérdés, hogy a 444 komolyan gondolja azt, hogy az ilyen cikkekkel a homoszexuálisak ügyét szolgálja? Ha jól látom ebben a receptje a következő: annak érdekében, hogy elfogadják a homoszexuálisok házasságát, gyűlöletre uszítanak mindenkivel szemben, aki nem ezt vallja. Mit is szoktatok ilyenkor ti mantrázni: aggódunk, mert ez teljes mértékben kirekesztő módszer.

Keresztes Sándor a KDNP újjáalapító elnöke mesélte el többször beszélgetését a kistarcsai internálótábori vallatójával. Az egyik alkalommal a kihallgató cinikusan kérdezte Keresztes Sándort – ismerve annak vallásosságát -, hogy ugyan itt a börtönben imádkozgat-e, és mégis mit kér az Istentől itt, a börtönben? Sándor bácsi nyugodtan válaszolt: „többek között azért is imádkoztam, hogy a Jóisten világosítsa föl önt az ügyemmel kapcsolatban, s tárgyilagosan tudja megítélni a helyzetemet”. A kihallgató belepirult a válaszba és nem firtatta tovább a témát.

Valami ilyesmit mondanék én is a 444-nek – már ha megkérdeznének. Nem negédesen azt, hogy imádkozom értük, bár kétség kívül rájuk fér (ahogy rám is), hanem azt, hogy imádkozom azért, hogy megértsék mi az egyház álláspontja a homoszexualitással, a házassággal, a magzati és a szenvedők életének védelmével kapcsolatban. Mert nem látom, hogy értenék, de azt látom, hogy markáns véleményük van róla. Viszont azért nem fogok imádkozni sohasem, ahogy eddig sem tettem, hogy a 444 egész szerkesztősége gondolkodjon ugyanúgy, mint én. Ez az igazi szabadság és nem a liberálisok toleranciájának diktatúrája...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.12.05. 11:33:08

Értsük meg kicsit őket is. Már az is bravúros eredmény, ha nem vétenek általános iskolában is durvának számító helyesírási hibát a pompás kis cikkeikben (ez egyébként nagyon ritka).
Különben is, most ki vannak akadva, hogy a többség nem szavazott igényeik szerint Horvátországban.
Sajnos egyre jobban hozzá kell szokjanak, hogy a többség errefelé nem az igényeik szerint szavaz.

Donjon 2013.12.05. 13:26:06

A 444 szakadár indexes társaság, mint köztudott. Az az érzésem, hogy nem értettek egyet az index látszólagos kiegyensúlyozottságával és Új Péter vezetésével alapítottak egy olyan oldalt, ahol szabadon garázdálkodhatnak. Érdekes, hogy pont 2014-re fog beérni ez a projekt, jól időzítve a választásokra. Ez a cikk is valahol azt szolgálja, hogy odafigyeljenek rájuk, mindegy milyen módon, csak a középpontban legyen a mondanivalójuk.

shearer86 2013.12.05. 20:46:54

Lukácsi Katalin először értsd meg, amit kritizálsz: ugyanabba a hibába esel ugyanis, amibe a 444 esett. egy szemszögből vizsgálod csak a dolgokat. ahogyan a 444 a liberális beállítottságából fakadóan nem tudott (akart?) különbséget tenni a melegellenesség és a melegházasság-ellenesség között, úgy te sem vagy képes arra, hogy a keresztény szemellenzőt levéve meglásd Dolan nyilatkozatában a következetlenségeket (butaságokat?).

gondolok itt elsősorban az egyház állítólagos kikarikírozására, holott (ahogyan azt a cikkben idézett 3 eset is jelzi) erre semmi szükség, mert saját magát járatja le a katolikus egyház az USA-ban (is) [az ott idézett esetek teljes ellentétben állnak a Katekizmussal (Katekizmus, 2358. pont: „Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.”) és Ferenc pápa szavaival is ("Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A Katolikus Egyház Katekizmusa gyönyörűen magyarázza ezt el, de azt mondja, várjunk egy pillanatot, hogy is mondja, azt mondja, hogy a meleg személyeket sosem szabad marginalizálni és integrálni kell őket a társadalomba.")]

lukacsi 2013.12.05. 21:55:27

@shearer86:

Hol "ott" idézett esetek? A 444-es cikkben idézett esetek?
Nem, nem állnak ellentétben.

shearer86 2013.12.05. 22:45:41

@lukacsi: tehát a misén való részvételből történő quasi kizárás vagy a nemi irányultság miatti munkahelyről elbocsátás jelenti keresztény nyelven azt, hogy ne marginalizáljuk és integráljuk a melegeket a társadalomba? aha. fura egy értelmezés, szó mi szó :)

Secnir 2013.12.13. 21:46:53

"Az írás arról szól, hogy Timothy Dolan new yorki bíboros ugyan tagadja, hogy homofób volna, de az, sőt, egy kicsit pedofil is (legalábbis cinkos néma)."
::hol tagadja azt, hogy homofób? (de az?)
::hol írja/sugallják, hogy pedofil?

"Ugyanis, mintha ezeket a cikkeket nekünk, katolikusoknak írnák. Vagy éppen fordítva? "
::ööö...
...ti írjátok, katolikusok a 444-nek?

"A közhely viszont ismét beigazolódni látszik: a keresztényellenesség a liberálisok antiszemitizmusa."
::ezt a közhelyet most hallom először. pedig láttam már karón varjút...

"annak érdekében, hogy elfogadják a homoszexuálisok házasságát, gyűlöletre uszítanak mindenkivel szemben, aki nem ezt vallja"
::hol a cikkben a gyűlöletkeltés?


süti beállítások módosítása