„Az ÁVH a párt ökle.” − mondta Rákosi Mátyás 1949-ben és „Munkás ököl vasököl, oda sújt ahova köll.” − szólt a régi kommunista szlogen. Bevált már sokszor. Mintha ezt öklöt az ellenzék előszeretettel alkalmazná politikája során. Ne lepődjünk meg rajta, hiszen a jelenlegi baloldali ellenzék az egykori állampárt jogutódja, így sem gondolkozásában, sem módszereiben nem különbözik elődeitől. Példának okáért megemlíthető Szanyi Tibor október 23-i facebook posztja, majd amikor kijelentette, hogy „nem ünnepeljük a lincselőket, a gyilkosokat, a náci restaurátorokat.” Úgy látszik, hogy nem csupán az utódpárt MSZP, de az egész baloldal sem képes, vagy tán nem is akar megszabadulni állampárti múltjától. November 21-én a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban is megelevenedtek az 1950-es évek…

momentums-tamas-soproni-interrupts-fidesz-kdnp-press-conference.png

A Momentum továbbra is a külföldről pénzelt szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonását követeli a kormánytól, melyről Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott. A Fidesz−KDNP sajtótájékoztatója éppen csak elkezdődött, amikor Soproni Tamás, a Momentum alelnöke a kormánypárti képviselő mellé rohant, és magából kikelve ordítozott.

Bár a Momentum diktatúráról beszél, miközben az utcán engedéllyel (!) gyűjthet aláírásokat, és demokratikus pártnak tartja magát, miközben más véleményét nem fogadja el, a párbeszédtől pedig elzárkózik − vagy tán alkalmatlan rá?

A Móricz Zsigmond körtéren történtek arra engednek következtetni, hogy a Momentum népszerűségét botrányokkal kívánja növelni, és az 1950-es évek szintjén gondolkozik. Ha valami számára nem tetsző dolgot tapasztal, akkor indulatosan és erőszakkal lép fel, ahogyan ezt tette az Origoval szemben, vagy ahogy Soproni Tamás, a „párt ökle”eljárt. Momentumos ököl vasököl, oda sújt, ahova köll.

 Csarnai Márk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2017.11.29. 17:52:02

Szerintem ezekkel az akciókkal legalább annyi ellenzőt szednek, mint helyeslőt. Így egy helyben fognak topogni.