Szerzőink

 

Hollik István

Ír, olvas, kevés dolog van ami nem érdekli. Igazán otthon a Dunakanyarban érzi magát. Rendíthetetlenül hisz a közösségek erejében. Kortársai legnagyobb megdöbbenésére szereti Ákos zenéjét. Keresztény a modernebb fajtából: nála nagyböjt és nagytőke, fröccs és foci, tisztesség és politika jól megfér egymás mellett.

 

Törcsi Péter

Elsősorban politika és közösség, cinizmusa és folyamatos szkepszise segít neki megemészteni a magyar közélet ellentmondásait. Meggyőződéses atlantista, a Kárpátokon túl nem érzi jól magát. Tiszteli Bethlent, Reagant, Thatchert, Adenauert és II. János Pált. Hisz a szabadságban, a kapitalizmusban és a keresztény Európában. Szabadidejében, ha teheti utazik, Kid Rockot, AC/DC-t hallgat, Boston Legalt és Family Guyt néz. Több, de inkább kevesebb sikerrel golfozni tanul.

 

Rétvári Bence

Egy korábbi kormánytag képviselőtársam azt mondta, hogy a politikus számára a legnagyobb luxus az önálló vélemény. Hát, akkor ez itt a fényűzes helye.

 

Szánthó Miklós

Öt dolog van, amit utálok. A hideget, az esőt, a havat, a Real Madridot és a kommunistákat. Ja, igen: és a modorosságot.

Kovács Péter

Meggyőződéssel vallja, hogy a konzervativizmus egy modern, sőt innovatív szemlélet. Hiszi, hogy Isten legnagyobb adománya, aszabad akarat, együtt jár az egyéni felelősséggel, a szolidaritás pedig egyéni döntés kérdése. Hivatása, hogy a tehetséget oda juttassa, ahol a legjobban kitudnak bontakozni. Sokgenerációs krisztinavárosi polgár, aki otthonosan mozog a Baltikumtól Ibériáig.

Dergán Ádám

Történelemtanár, majd katona szeretett volna lenni, tizenéves fejjel pedig elhatározta, hogy a Parlamentben fog dolgozni - végül ez utóbbi sikerült, a történelem és a honvédelem pedig azóta is érdeklődésének középpontjában áll. Saját szervezésű túrák keretében bebarangolta a Kárpát-medencét, mániákusan gyűjti a mini palackokat, és töretlenül hisz abban, hogy a magyar labdarúgó válogatott még az ő életében kijut egy világversenyre. Imádja a Fradit és a Dortmundot, az Eddát és a Bikinit. Hithű keresztény, mégis két szerelme van: a felesége és a kislánya.

László András

A diplomácia megszállottja, sokat utazik, érdeklik a nemzetközi konfliktusok, a védelempolitika, és a demográfia. "Legyen mélyebb EU-integráció, európai védelem és gyengébb Bizottság." A kimért diplomáciai fordulatok kiegyensúlyozására az abszurd és politikailag inkorrekt filmek nagy rajongója.

Tristan Azbej

Az a szerző, aki leginkább környezetvédelmi dolgokról szeret nagy bölcsességeket írni. Eredetileg a kövek doktora, de pár év alatt megjárta szennyvízipart és a norvég klímavédő civil mozgalmat is mire teljesen kizöldült. A London-Virginia-Marseille-Budapest-Brüsszel ötszögben kapott multikulti hatások fűszerezik látásmódját. A nemzeti kereszténydemokráciát a legtermészetesebb ideológiának tartja. Úgy gondolja, hogy mindenki megérdemel egy józanító pofont, aki egyes szám harmadik személyben ír magáról :).

Schaller Ernő

Hisz az önmagát a maga idején megújítani képes konzervativizmusban, mely angolszász mintára a 21.században is lehet egyszerre piacbarát és integratív. Szerinte az úri magaviselet napjainkban nem magamutogatás, hanem követendő életforma. Tiszteli Andrássy Gyulát, Apponyi Albertet és Margaret Thatchert. Ha teheti, bejárja a világot, kettős állampolgár de hazája csak egy van. Szenvedélyei a Chelsea, az impresszionizmus és a külpolitika. Neki Európa egy egység amely szegényebb lenne Magyarország nélkül.

Lukácsi Katalin Mária

Főiskolán hallgató, emellett hitet oktató KDNP párttag. Öntudatos jász. A lakitelki fórum után a hatodik napon született meg Szent Őrzőangyalok ünnepén és Jom Kippur elődélutánján. Ehhez az indíttatáshoz tartja magát a későbbiekben is: magyarság, katolikus-kereszténység és zsidóság. A kereszténydemokrácia számára e három értékvilágból gyűjti össze a legértékesebbet.

Gergely Gaal

Inkább autó, mint bicikli. Inkább nemzet, mint nemzetköziség. Hitetlenség helyett hit, kommunizmus helyett polgári demokrácia, semlegesség helyett a vélemény felvállalása. Keresztény ember nem lehet semleges, sem a politikában, sem a lelkiismereti kérdésekben. Történelem szakosként pedig különösen fogékony arra, hogy a jelen politikai eseményeinek mélyebb összefüggéseit is megpróbálja megérteni.



süti beállítások módosítása