Miben van egyetértés?

Címkék: Bajnai ellenzéki tárgyalások

bajnai1.jpgMég el sem kezdődtek az ellenzéki "tárgyalások", de már most nagy a kavar. Apa tárgyal a fiával, az E2014 megsértődik, a konkrét elképzelésekről pedig homlokegyenest ellenkezőjét állítják a szereplők. Egy kis ellenzéki abszurd ma reggelről.


 

Bár a tárgyalások még csak most kezdődtek a pofonfát már többször sikerült jól megrázniuk a szereplőknek. A bakikból ma sem volt hiány. Reggel beszél Bauer Tamás, SZDSZ-es képviselőt a Demokratikus Koalíció alelnöke a köztévében, ahol 10 perc alatt sikerült legalább négy olyan állítást megfogalmaznia, amire a tárgyalások résztvevői biztos Medgyessy lányának klasszikus kérdésével válaszolnának: és ezt így most hogy?

Nézzük sorban, miket mondott régi liberális honatyánk:

1. "Mi ( ellenzékiek) már másfél évvel a választások előtt megmondjuk mit fogunk csinálni"

Ezt még tekintsük bemelígítő bakinak, hiszen a résztvevők - még mielőtt összevesztek volna - 2013 őszére tűzték ki a megállapodást, amit Bajnai most erősített meg. Persze kukacoskodás volna részünkről ebbe többet belelátni, mint ami valójában volt: szimpla hülyeség.

2. "Magyarországon ma nincs jogállam, mi a választások után helyre fogjuk állítani"

Értjük, hogy a választási regisztráció Alkotmánybíróság általi elkaszálása után az ellenzékiek gőzerővel készítették a kommunikációs paneleket arra az esetre, ha a Fidesz azt beleteszi az Alaptörvénybe. De nem tette, így Bauer Tamásnak szólni kéne, hogy ezt szolgent már ne használja. Mert hát ugye a tárgyalásokon résztvevő MSZP egyik képviselője is azt mondta, hogy "a magyar jogállam még él". A többiről meg kérdezze meg Bauer a Velencei Bizottságot, ők sem fogják megerősíteni a mondandóját.

3. "Vezessék ki a különadókat"

Erről Józsa István szoci képviselőt kéne megkérdezni, aki szintén részt vett a tárgyalásokon és utána a sajtótájékoztatóján a különadók megtartásáról beszélt.

4. (2006 október 23-án)"Az Astoriánál a Fideszes tüntetőket biztosította a rendőrség. Az Astoriánál senkit nem bántottak."

Erről az MSZP inkább kussol, Bajnai azt mondta Szigetvári beszéljek középre Gordon hibákról beszélt, így már csak Gyurcsányék kötik az ebet a karóhoz. Hát ebben sem látszik kikerekedni a nagy összeborulás.

Persze nem lenne fair részünkről, ha nem írnánk le azt amiben egyetértettünk vele, íme:

"kétség kívül, abban a 8 évben voltak elég csúnya korrupciós ügyek"

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pánpéter 2013.01.10. 16:31:15

Összeállt a régi "nagy" csapat. Bauert sosem szerettem, az SZDSZ pedig az újkori magyar demokrácia legkártékonyabb formációja, de a mai produkciója még saját magát is alulmúlta...

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2013.01.11. 14:43:01

"Értjük, hogy a választási regisztráció Alkotmánybíróság általi elkaszálása után az ellenzékiek gőzerővel készítették a kommunikációs paneleket arra az esetre, ha a Fidesz azt beleteszi az Alaptörvénybe."

oszt rogán tájékoztatói, interjúi megvoltak? nem vagytok szomorúak, hogy nem tették bele? pedig első körben megígérte.
ti is nyugodtan sepergethetnétek a saját házatok előtt

gróf Batthyány Ervin 2013.01.16. 23:51:47

Kedves névtelen szerző

Először is, ha mindenáron Bauerrel és így az SZDSZ-szel akarod összemosni az összes tárgyalópartnert, akkor ne elmúltnyolcévezz, mert az SZDSZ 2008 április 30-ával távozott a II. Gyurcsány-kormányból.

Másodszor, ha valakire, rád és a senkiházi bandádra egészen biztosan nem fogok szavazni, de annyira még én sem unatkozom, hogy ezt a tárgyalásos bohóckodást nézzem. Ennyire féltek?


süti beállítások módosítása