Címkék: székház HaHa

bemaszas_lendvay.jpgA tegnapi Fidesz székháznál elkövetett birtokháborítás és garázdaság után érdemes eljátszani a gondolattal mi lett volna, ha pontosan ugyanezt egy szélsőséges szervezet követte volna el a szocik/E2014/DK székháza ellen. Kérdezz-felelek.

 


Mi lett volna, ha egy szélsőséges csoport 40 tagja minden előzetes figyelmeztetés nélkül betört volna valamelyik balos párt székházába?

Jogvédő szervezetek sora tiltakozna azonnal a birtokháborítás miatt és úgy vélnék a tüntetők a magyar demokráciát támadták meg. Első lenne talán az Amnesty International. Az a szervezet, aki a tegnapi tüntetők Facebook oldalán támogatóként van feltüntetve.

Emellett az amerikai nagykövetség nyilatkozatban tájékoztatná a közt, hogy folyamatosan konzultál az ügyben a kormánnyal arról, hogyan lehet megvédeni a magyar demokráciát.

Mi lett volna, ha mondjuk az MSZP szóvivőjét - miközben süteménnyel kínálja a randalírozókat - finoman lökdösve 5 cm-ről arcába ordítva alig engedték volna be saját munkahelyére?

Szinte látom lelki szemeim előtt, amint Török kövéren éhségmenetelő Zsolt úgy küszködik könnyeivel, mint Gyurcsány 4 éve. Elmondaná, hogy ő demokrataként őszintén kíváncsi minden ember véleményére, de ez még neki is sok, mert ami történt az durva jogsértés. A Klubrádió hallgatói ezután ezrével telefonálnának délután Bolgár urhoz, hogy eddig ebben az országban nyugalom volt, de ezek az ország békéjét veszélyeztetik.

Mi lett volna, ha a birtokháborítók betörnek egy üvegajtót, majd azt ordítják, hogy azt az munkatárs törte ki, akit ők löktek rá az ajtóra?

Ez már csak hab lenne a tortán a sztori tálalásakor.

Mi lett volna, ha a megtámadott balos párt a teljesen egyértelmű jogsértés ellenére elküldi a kiérkező rendőröket?

Mindenki dicsérné a párt nagyvonalúságát. Elemzői blogok ilyesmiket írnának: Egyrészt a tüntetőket a párt kiérkező képviselői vitával sem tudják meggyőzni, azonban a bizonytalanok táborából sokakat elcsábíthat ez a békülékeny hangnem.

Mi lett volna, ha a teljes média elfelejti közölni azt a tényt, hogy a tüntetők jogellenes cselekményt követtek el?

Ez balos párt esetében ki van zárva. Sőt, ha az Index látná saját videóját akkor maró gúnnyal írnák meg egy véleménycikkben, hogy milyen tendenciózus az a videó, amelyik csak a bolond, öreg balos nyuggereket szólaltatja meg.

Mi lett volna, ha kiderül: a birtokháborító tüntetők között több Jobbik tag és aktív pártszervező van?

Kuncze Gábor, Bauer Tamás, TGM azonnal felszólítaná a Jobbikot, hogy határolódjon el a tüntetéstől és ítélje el azt. Gyurcsány Ferenc pedig rögtön kocsiba vágná magát és éhségsztrájkba kezdene a Jobbik székháza előtt.

Mi lett volna, ha a demokráciáért kiáltó tüntetőktől a székház dolgozói megkérdezték volna, pontosan melyik emberi alapjogukat nem tudják gyakorolni?

Biztos nem tudtak válaszolni rá, mert ezek a szélsőségesek az akció előtt a dobogókői szívcsakra mellől származó tudatmódosításra alkalmas növényeket rágcsáltak volna, mely meggátolná őket abban, hogy egy értelmes mondatnál többet tudjanak kinyögni magukból.

Mi lett volna, ha a balos párt székházának elfoglalása után a Fidesz nem ad ki sajtóközleményt, arról, hogy az erőszak minden formáját elítéli?

Kiadott volna, de a balos pártokat ez nem szokta érdekelni, amikor össze akarják mosni a Fideszt a szélsőségesekkel, mint ahogy tették azt a legutóbbi botrányosra sikerült videójukban.

Érdemes ezek után összefoglalni mi is történt, egyetértve Narancsy kolléga helyzetelemzésével:

30-40 magát civilnek nevező fiatal birtokháborítást követett el azzal, hogy betört a Fidesz székházába. Ott sunyin lökdösték a székház dolgozóit - köztük idős portást, 40 körüli nőt - és önmagukból kikelve ordítoztak. A Fidesz ennek ellenére a kiérkező rendőröket elküldte. A tüntetők között több HaHa vezető( pl.: Füzessi Károly) és Bajnaihoz csatlakozott ex-LMP-s volt( Misetics Bálint és Linder Bálint, csak hogy konkrét legyek).

A jogvédő szervezetek nem tiltakoztak és egyik magyar párt sem ítélte el az erőszakos, jogsértő cselekményeket. Sőt a Bajnaival ma pártot alapító Párbeszéd Magyarországért még azt is kijelentette: ők támogatják a tüntetőket.

Stílszerűen egy kérdés a végére Bajnainak és Karácsony Gergőnek címezve:

Akkor is ugyanaz lenne a véleménye a birtokháborítókról, ha az Ön lakásába törnének be, csak azért mert szerintük Ön veszélyes a demokráciára?

 

 A cikk szerzője: Józan Jónás

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.03.09. 11:22:46

@DFK: javaslom neked és a szerzőnek, mielőtt élénk fantáziálgatásba kezdene, ismerkedjen meg előtte a valósággal:

hu.wikipedia.org/wiki/Az_MTV-sz%C3%A9kh%C3%A1z_ostroma

Sea-you 2013.03.09. 23:06:20

Erosen izzadsagszagu.

Az egesz ervrendszer fals, szembeallit egy megtortent esemenyt egy elkepzelttel.

Az is eros ideologiai hatasra utal, hogy a tiltakozas miertje helyett annak kivitelezesevel foglalkozik es megprobalja osszemosni az ellenzekkel.

Gyenge.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2013.03.10. 11:02:56

Erőtlen és színvonaltalan próbálkozás ez, fölemelni a Fideszt olyan magaslatra, ahol sohasem állt ez a kicsinyes, gyűlölködő, az emberek legalantasabb ösztöneit kihasználó párt.

Kókadt-szegfű 2013.03.11. 15:08:40

A jogvédő szervezetek MIÉRT nem tiltakoztak és
MIÉRT nem tiltakozik
egyik "magyar" párt sem
MIÉRT NEM ítélte el az erőszakos, jogsértő, birtokháborító
betörők
cselekményeit???????

A bünöző ludas bajnaival ma pártot alapító párbeszéd magyarországért addig ment, még azt is kijelentette: ők támogatják a betörő, birtokháborító, bünözőket...

Zeeman 2013.03.11. 20:56:20

Az elemzés valóban teljesen fals és "klasszikus pártreflexekből" indul ki!
Ha a szerző venni a fáradtságot és néha megnézné mirő hogyan nyilatkoznak jogvédő szervezetek akkor csöndben maradt volna! Ugyanis jórészük nem olyan elfogult mint a cikk írója!
Pl a TASZ több kifogásolt Jobbikos kijelentést(pl a zsidó képviselők "összeírását") egyáltalán nem tartotta jogsértőnek!
És még az Amnesty is volt hogy a fidesznek adott igazat.
Egyszerűen azért mert ezek a szervezetek nagyrészt(sok pártrajongónak most elkerekedhet a szeme) pártsemleges!!!!
Sajnos jobb és baloldalon is sok az elvakult hívő akik a nekik kedvező ítéletet természetesnek veszik, míg a nekik nem tetszőt agresszív támadásnak amit meg kell torolni!
Sajnos a cikk is ezen utóbbi kategóriába tartozik...


süti beállítások módosítása