Címkék: gender nyílt levél ELTE IKSZ Mezey Barna Nacsa Lőrinc

NYÍLT LEVÉL
Dr. Mezey Barna rektor
ELTE
részére

Tisztelt Rektor Úr!

Megdöbbenéssel értesültünk arról, miszerint az Ön által vezetett intézmény is elindítja a gender studies-t, azaz a társadalmi nemek tanulmánya szakot. Az ELTE Magyarország első egyeteme, többféle európai rangsorban évről-évre kiemelkedő helyet foglal el, diákjai közül számos neves jogász, politikus, tudós és közéleti ember került ki. Sajnálatos, hogy az egyetem nem szeretne hű maradni értékteremtő múltjához, hiszen elindult egy lejtőn.

Önök, a vezetőség úgy döntöttek, hogy a magyar társadalom számára semmilyen haszonnal nem bíró, egy politikai korrektségtől megfojtott, tudománynak álcázott, félrecsúszott témával szeretnének foglalkozni mesterképzés keretében. Nem gondoljuk, hogy Magyarország megengedheti magának azt a luxust, amit néhány skandináv ország, hogy közéleti témái legfontosabbja a mellékhelységek jelzései, illetve, hogy minél több semleges játékot, tankönyvet állítsanak elő, nehogy véletlenül befolyásolják a kisfiúk és kislányok saját nemükhöz való tartozását. Szögezzük le, hogy biológiai nemek vannak, nem társadalmiak, így az elnevezés is megtévesztő, hamis.

Tisztelt Rektor Úr!

Önök tévedésben vannak, amikor azt gondolják, hogy ezen szak elindításával jót tesznek Magyarországnak. Ön a rektori köszöntőjében azt írja: „Célunk nem lehet kevesebb, mint a kiválóság fenntartása az egyetemen, és ezzel a magyar nemzet jövőbeli lehetőségeinek javítása.” Fel kell hívnunk a figyelmét, miszerint ezzel a tanulmánnyal semmiben nem segítik nemzetünk felemelkedését, sőt rombolják azt az értékközpontú gondolkodást, ami a közép-európai országokban még jelen van. Égető problémánk a demográfiai kérdés, ami nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni. Kérjük Rektor Urat, hogy az erre a szakra szánt pénzzel, erőforrással inkább egy demográfiai intézetet, egy családüggyel foglalkozó tanszéket állítson fel, de semmiképp ne ugyanazokkal az oktatókkal és olvasmánylistával, mint a gender studies esetében. Hisszük, hogy Magyarország jövője a családok és a fiatalok kezében van, ezért őket kell támogatni, az ő problémáikkal kell foglalkozni. Ez az Ön, mint Magyarország legrégebbi egyeteme vezetőjének felelőssége is, hiszen eddig csak Soros György magánegyetemén volt megtalálható hasonló nonszensz őrültség. Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?

A jelentkezési időszak lezárultával talán Ön is megláthatta, hogy nem övezi hatalmas érdeklődés a témát és mint bölcs vezető belátja, hogy értelmetlen, felesleges és romboló elindítani a fent nevezett szakot és az egyetemet inkább újra a magyar jövő szolgálatába kellene állítani.

Várom intézkedését és megtisztelő válaszát!

Budapest, 2017. február 17.

 

Tisztelettel:

 

Nacsa Lőrinc

elnök

Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HYGR 2017.02.17. 18:07:13

Nem baj, ha ostobaságot beszélsz, és hirdeted magadról, hogy buta vagy, de ezt nem lehetne a négy fal között csinálnod? Neked is jobb lenne.

Péter Kosik 2017.02.17. 20:35:44

Gondolkodtam, mit írnék. Végül - semmit. Önöknek mindhiába. Önök olyan mértékben sötétek, hogy nincs az a lux-erő, miáltal megvilágosodhatnának. Kikérem magamnak viszont, hogy bántják a diplomaadó egyetememet. Ehhez SINCS joguk, és még annyi minden máshoz sincs. Kellemes láblógázást a stipistopi mennybéli felhőjükön.

HaKohen 2017.02.18. 16:50:27

.
Mivel itt még nem jártam, ránéztem ennek a blognak a barátaira.

Nagyon friss és uptodate lehet a KerDem nevű valami, ha négy "barátot" tüntet fel: amelyeknek csak egyike létezik valóban: a Mandiner.

A tranzit.info nevű valamire ha rákattintunk, a szolgáltató jelzi, hogy "not found".

A Jobbklikk utolsó bejegyzése több, mint kétéves.

A Konzervatóriumon valaha sokszor előfordultam kommenteimmel; jót lehetett vitatkozni ott egykoron. Ám most már az a helyzet, hogy az utolsó bejegyzése tavaly májusi. Gyakorlatilag - a Jobbklikkel együtt - mexünt.

Hogy arra a régi magyar közmondásra utaljak: madarat tolláról, embert barátairól...

Nemde? (Dede.)
.

HaKohen 2017.02.18. 17:21:34

.
T. Posztíró!

Ami az ön nyílt levelének tartalmát, stílusát, célszerűségét stb. illeti, csak egyetlen ténykörülményre utalnék: arra, hogy bombasztikus kirohanásával szemben, mely szerint az ELTE elindult egy lejtőn, megemlíteném azt a ténykörülményt, hogy évek óta az egyetemek nemzetközi ranglistáin (amelyek összeállítása természetesen kritizálható) stabilan ott van a néhány magyar egyetem között az ELTE is. Ekkorát azért csak nem tévednek...

Azt azért közölném a témával kapcsolatban, hogy nem vagyok gender-fan; amennyit ismerek írásaikból (keveset), azok között vannak olyanok, amelyekkel egyetértek, és vannak, amelyekkel semmiképp sem. Viszont gender-gyűlölő sem vagyok - már csak azért sem, mert önnel szemben nem szokásom sem elméleteket, sem ideológiákat, sem ismeretegyütteseket gyűlölni. (Sajnálom...)

Igazán azonban a következő félmondata verte ki nálam a biztosítékot. "Szögezzük le, hogy biológiai nemek vannak, nem társadalmiak..."

Mármost aki állítólag valamilyen tudásanyagot magába szívott a társadalom- és embertudományokból az elmúlt mintegy fél évszázadban (na jó, inkább évszázadban), az ezt a méretes ostobaságot józan állapotban nem írhatja le. Nem hiszem, hogy valaki a XX. vagy a XXI. században azt állítaná mély meggyőződéssel, hogy az ember (én, te, ő, mi, ti, ők) személyiségének a nemre és a nemek közti kapcsolatokra vonatkozó részei csak genetikailag/biológiailag meghatározottak - és ennélfogva lényegében változatlanok és változtathatatlanok.

Tényleg nem hallott arról harangozni (függetlenül a gender studies megítélésétől), hogy van a SEX, a biológiai nem, és van a GENDER, a társadalmi nem? Nem szeretnék erről itt vitázni, de aki ilyen elemi tételekkel sincs tisztában, azzal nem is érdemes.
.

bélabácso 2017.02.18. 18:22:25

Hogy sivalkodnak a libsik itten kérem!
A levéllel semmi gond, teljesen rendben van!
Ezt a buzulás mocskot, amit az ELTÉ-re terveznek, meg kell torpedózni!!!

Pipiske 2017.02.19. 15:56:54

@HaKohen: "Igazán azonban a következő félmondata verte ki nálam a biztosítékot. "Szögezzük le, hogy biológiai nemek vannak, nem társadalmiak..." Nem hiszem, hogy valaki a XX. vagy a XXI. században azt állítaná mély meggyőződéssel, hogy az ember (én, te, ő, mi, ti, ők) személyiségének a nemre és a nemek közti kapcsolatokra vonatkozó részei csak genetikailag/biológiailag meghatározottak - és ennélfogva lényegében változatlanok és változtathatatlanok"

Én hiszem. U.i. a "biológiai nem" objektiv fiziológiai realitás, amit csak az agyonideologizált PC-mániákusok képesek tagadni. Egészen mások "...a személyiségének a nemre és a nemek közti kapcsolatokra vonatkozó részei..." aminek vannak természetellenes és beteges elfajulásai. Mint pl.a genderizmus, egyik leánykori nevén a homoszexualitás és annak alfajai. Amit nem értek, az az, hogy a magukat felvilágosultnak gondoló evolucionisták nemigen ismerik szellemi atyjuk, Darwin fő tételét, mely szerint a fajok fennmaradásának eszköze az önreprodukció. Amelyik faj pl. a genderizmus eszméjének égbe emelésével erre nem vagy csak csökkenő aktivitással képes, kihal. A genderisták ezt a veszélyesen beteges tendenciát a szó szoros értelmében véve "melegen" üdvözlik. Ebbe a sorba állt be szégyenletesen az ELTE, nem akarván lemaradni a CEU "haladó" aktivitásától, ahol már négy eme tárgyú mesterszak létezik. Persze lehet, hogy ezért a társadalom bomlasztó akcióért jó pénz és ösztöndíjak sokasága a jutalom valahonnan külhonból.

HaKohen 2017.02.19. 18:44:59

@Pipiske:

Sajnálom, de ezzel az elvakult ideológiai (politikai?) őrjöngéssel épeszű ember nem tud vitatkozni.

Olcsó dolog lenne a "jó pénz" labdát lecsapni, de nem teszem.

Viszont ha valaki képtelen a vitapartnere állítását tisztességesen elolvasni és megérteni (tudom, PISA!), annak kár valamit is mondani.

Így pl. ugyan ki (én?) tagadja a biológiai nem objektív (bár éppen nem fiziológiai, de ez melléxál) realitását? Viszont azért azzal tisztában vagyok, hogy kb. a XX. század elejétől számos szociológus, szociálpszichológus, kultúrantropológus, pszichológus leírta ma is érvényes műveiben, hogy a biológiai nem kiegészül a csecsemőből felnőtté válás során (szocializáció megvan?) a társadalmi nem sajátosságaival, személyiségjegyeivel, viszonylataival. És ha valaki képtelen a társadalom- és humán tudományok ilyen sztenderd tan- és kézikönyveit elolvasni, az legalább olvashatná a két világháború közötti magyar népi írók szociográfiáinak (ami igazi hungarikum volt) leírásait, eseteit - amelyek természetesen nem fogalmi absztrakciós szinten, de az esetleírásokban közvetve ábrázolják a társadalmi nem tényezőit.

Persze, ehhez még gondolkodni is kellene, és nem összezagyválni mindenfélét betegességről, elfajulásról stb. (Próbálom fölidézni, hogy ki írtak ilyen érzékletesen "elfajulásról" - Rosenberg vagy valamelyik másik náci ideológus? - nincs kedvem utánanézni, de hát ez is melléxál.)

Na már így is próbáltam vitatkozni - gondolom, teljesen fölöslegesen.

További jó gyűlölködést és mocskolódást kívánok.
.

krokodil60 2017.02.20. 15:04:12

Minél nyomorúságosabb körülmények közt és egy emberi fajta, annál szaporább (szomália, cigányság).
Tehát: ha sokalljuk a cigánypopuláció létszámát, biztosítsunk számukra rendkívülien magas életszínvonalat. Néhány évszázad alatt elfogynak.

krokodil60 2017.02.21. 12:46:55

Ez a pipiske egy makrofasz. Én tudom is, kicsoda, a fészen belebotlottam ugyanarra szövegre. Persze lehet, hogy csak egy link.

kornel72 2017.02.24. 11:59:35

A gender studies szak nevében is benne van, hogy a társadalmi nemek tanulmánya szak. Ez azt jelenti, hogy a férfi női nemek nem biológiai adottságok, bárki megválaszthatja a saját nemét. A gender mozgalom így akarja elfogadtatni a transzneműséget. Amerikában már látni ennek az eredményét az elhíresült wc rendeletben. Ott már odáig jutott a gender mozgalom, hogy a férfi transzneműek be akarnak menni a női öltözőbe vagy wc-be. Jó lenne ha Magyarország nem jutna el idáig.

Pipiske 2017.02.26. 19:11:18

Ha nem teszünk ellene, el fog jutni. Szégyenletes, hogy ennek az útcsinálójává vált az ELTE. Nem akar lemaradni a Soros-janicsárképző CEU-tól. A nemrég nálunk elbukott (egyelőre elbukott) Isztanbuli Egyezmény kerek perec kimondja a fogalmak definíciójánál, hogy a társadalmi nem számít a biológiai mellékes.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2017.04.14. 20:02:26

Felháborító, hogy ezt a propagandaszarságot a mi pénzünkből fogják finanszírozni. Szégyen. Be kéne szántani sóval az ELTE társadalomtudományi valamijét (kar vagy szak vagy ilyesmi). Először a szociológusképzést kéne felszámolni, de nagyon.


süti beállítások módosítása