Milla vs. Nemzet - 0:1

Címkék: Milla Trianon Összetartozás Napja

karsay_jpeg.jpgTudom-tudom tegnap már mindenki elmondta a véleményét, felháborodott, tiltakozott, kommentelt stb. (persze mindezt jogosan), ennek ellenére valahogy ez mégis kikívánkozik. 

A június 4-ét megelőző napokban a létező összes csatornából áradt, hogy már csak x-et kell aludni és itt van a Nemzeti Összetartozás Napja, minden Fidesz és KDNP alapszervezet, megmaradt polgári kör, konzervatív nőegylet valamilyen megemlékezésen túl volt már a hétvégén – mert ugye most már lehet emlékezni is, 22 év után legitimmé vált egy 92 évvel korábbi tragédiára visszagondolni. És pontosan a „nemzeti” jelző erőltetése, a hagymázas, giccses megemlékezések, az egyre kevésbé őszinte „határontúli testvéreinkezés” miatt hajlamosak voltunk kicsit megtelni az újraértelmezett Trianon-jelenségtől és kontraproduktívnak gondolni azt, abban a hiszemben, hogy úgysincs szükség ezt ennyire túllihegni, mert végre talán van valami, aminek a megítélésében egyetért egy egész nemzet.

Mire ez a gondolat kezdett volna leülepedni, a Milla FB oldala gondoskodott arról, hogy ne sikerüljön. Mindenféle elegancia és stílus nélkül a userek pofájába tolták a vállalhatatlan, ocsmány, nyilvánvalóan provokatív véleményüket Trianonról és a Nemzeti Összetartozás Napjáról (Egyébként a legszebb az egész sztoriban az, hogy ők erről azt gondolták, hogy most aztán rohadtul pc-k voltak). Most arra inkább ne is térjünk ki, hogy a Brit Birodalmat hogyan lehet összehasonlítani az 1000 éves Magyarországgal, pardon Magyar Királysággal.

Nemcsak Millásoknak a Commonwealth mai állapotáról

Ebben az egész történetben az a legborzasztóbb, hogy tényleg nincsen nemzeti minimum. Nyílván idealisztikus, még inkább naiv dolog arról lamentálni, hogy mennyire megosztottak vagyunk, meg ilyen-olyan árkok vannak közöttünk. Ez a politika sajátja és ezt peace and love tábornak is érdemes tudomásul vennie. Viszont azt is, hogy 1920. június 4. – lassan mondom, hogy a millás hipsterek is megértsék – sem nem volt igazságos, sem nem volt jogos döntés. Nemcsak Magyarország vesztette el területeinek és lakosságának óriási hányadát, hanem egész Közép-Európát nyomták le a győztes hatalmak. És amit Trianon hozott, annak isszuk a levét a mai napig, hogy hiába stabil politikailag és egyébként egyre inkább gazdaságilag is ez a régió képtelenek vagyunk közösen érdeket érvényesíteni globális szinten, mert minden egyes alkalommal előkerülnek a Trianonban gyökerező ellentétek. Gondoljunk csak a felvidéki magyarok alapvető jogainak korlátozására, vagy arra, hogy újabban Romániával is durvul az eddigi jó viszony – Kövér Lászlót kvázi nem akarják beengedni az országba, ahogy a korábbi Fico-kormány Sólyom Lászlót Szlovákiába; és igen kedves millások, ez az Európai Unió 2012-ben, a személyek szabad mozgásával, Alapjogi Chartával, Koppenhágai Kritériumokkal, Schengennel (igen Románia még nem tagja a schengeni övezetnek, de ebből a szempontból ez mindegy, abból viszont nem, hogy a magyar kormány keményen küzdött érte a soros elnökségünk alatt) és minden egyéb human rights-szal és common values-zel. Na ez az amit nem értetek meg és ez az amiért soha nem lesztek képesek arra, hogy valódi politikai tényezőként alternatívát mutassatok - még a fiatalok számára se. 

Volt egy rendszerváltó párt, akinek kb. hasonló volt a policyje ilyen kérdésekben, mint az a botrányos poszt, amit tegnap kitettetek. Na tudjátok mi a különbség köztük és köztetek? Az, hogy ők 20 évig a parlamentben voltak ebből 10-et kormányon, ti meg még meg sem szerveződtetek igazán, de ezek után már minek… 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2012.06.05. 16:05:25

Tökéletes írás, a végkövetkeztetéssel is csak egyetérteni lehet.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.06.05. 16:08:42

Leírom ide is, amit a mandineren írtam:

"És mert nincs nemzeti minimum, akkor nem is lehet közös kiegyezés, közös alap a bal-jobb/urbánus-népnemzeti/magyar-zsidó (kinek mi tetszik) ellentét áthidalására.

Maradnak az árkok és az állóháború, egészen az egyik vagy a másik fél teljes szellemi megsemmisüléséig."

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2012.06.05. 16:21:06

A milla ezen megnyilvánulása tökéletesen igazolja azt, hogy az országban élő egyetlen magyar érdekét sem képviselik. A nagy kormányellenességük - bár lenne hozzá társadalmi támogatottság, bizonyos kérdésekben jogosan is - nem más mint színjáték, mellyel birkát csinálnak a szavazópolgárok amúgy is ostoba rétegeiből; hogy a következő választásokon kinél több külföldi gazdasági érdek nevében lépjenek fel a magyar nemzet ellen.

joe jimbo 2012.06.05. 18:36:32

egész idáig úgy tudtam, a milla nevű csoport kb 110e embert ér el

a tegnap akciójuk után most 100.135 ember kiváncsi rájuk...

vagyis még kb 200 ember hagyja őket és visszacsökkennek 100e alá...

a millió tizede alá...

/az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a szerző megpróbált írni valami mentegetőzést, de az már késő bánat..../

Balt 2012.06.05. 22:12:28

Ejnye Milla, pedig mennyivel több vadkendert lehetne termelni 2/3-dal nagyobb területen!...

hoffmannrozsa 2012.06.05. 22:38:49

a vadkenderen kívül én még azt szeretném, ha kövér bajuszt KI nem engednék Romániából
csak nyerhetnénk rajta: az az ember, akit parlamenti elnökként zavar, hogy ellenzéke is van, és ezt nyíltan meg is mondja egy plenáris ülésen, egy sültbunkó


süti beállítások módosítása