Címkék: nyugat kelet kurultaj

böszörpuszta.jpgSzerencsére idén két neopogány fesztivált is rendeztek a Nagy-Alföldön, tehát ha valaki lemaradt volna a Kurultájról nem kellett bánkódnia, hiszen még mindig részt vehetett az egy héttel későbbi bösztörpusztai eredettörténet relativizáló „Jézuspártushercegvolt” ankéton.


Persze, nyilván lehet azon keseregni, hogy válság van, ezért mindenki sokkal fogékonyabb az ilyen-olyan spirituális tartalommal rendelkező írásokra, szónoklatokra, rendezvényekre. Mi aztán tényleg nem szoktuk ekézni a piacgazdaságot, meg a fogyasztást, de a materiális javakon túl, tényleg kell valami lélekemelő plusz, ami kapaszkodót jelent. Ha Magyarország elmúlt 1000 éves storyját nézzük, akkor egyértelmű, hogy ez a spirituális plusz a kereszténység és nem azért, mert az Alaptörvényben is benne van.


Kurultájék szempontjából persze meg lehet magyarázni ezt a keletmániát, mert ugyan a Nyugatnak „köszönhetjük”, hogy elvesztettük országunk kétharmadát, ’56-ban cserbenhagytak minket, miattuk nem sikerült a rendszerváltás utáni teljes komcsitlanítás. De ez nem azt jelenti, hogy kulturálisan ne lennénk a Nyugat 100%-os részei. Ez a nyugatellenesség egyébként nem új keletű, hiszen az elvtársak szerint a szabadság mindig Keletről érkezett, ma már azonban tudjuk, hogy a komcsi szótárban a szabadság valójában elnyomást jelent.

kurultaj_1.jpg

A Kurultaj külföldi résztvevőinek fogadása a Parlamentben


A Nyugat ilyenfajta stigmatizálása megegyezik a történelmietlen kollektív bűnösség elvével és az ebből táplálkozó harag kifejeződése a pogánykodással párosuló nyugatellenesség. Vesszőparipájuk továbbá az is, hogy a Nyugat erkölcsileg teljesen romlott és haldoklik, holott az a tévképzet miszerint a Keleten még erkölcsileg minden rendben van, bezzeg a Nyugat egy fertő, egyrészt szimplán hülyeség, másrészt abból fakad, hogy valójában a –sztánok népeit nem ismerjük annyira, mint Európát. Mivel nem ismerjük a kultúrájukat, misztifikáljuk és gyártunk az egészhez általunk kedvesnek tartott történeteket, amibe beleilleszkedik a saját félrevezetett gondolatvilágunk. A mindennapi problémáinkat régi, kitalált mesékkel vezetjük le, amiknek semmilyen valóságalapjuk nincsen. Ez egyébként nem áll messze attól a kommunista mítosz-gyártól, amelyben a munkásság mindig el volt nyomva és megpróbált tökéletes társadalmat vizionálni magának – amely társadalmi mérnökösködés ugyanúgy keresztényellenes volt, mint korunk neopogányainak képzelgései.


Egyébként meg nem hisszük, hogy arra kellene büszkének lennünk, amikor kolostorokat gyújtottunk fel Európa-szerte, vagy arra, hogy voltak olyan magyarok, akik püspökök Dunába vetésében látták a magyarság jövőjét. Persze eme "dicső múltnak" az emlegetése arra vezethető vissza, hogy akkor még komoly katonai erővel rendelkeztek a magyar törzsek, ugyanakkor szerintünk sokkal tiszteletreméltóbb az, hogy Nándorfehérvárnál megálljt parancsoltunk az akkori „pogány hordáknak”.


Annak ellenére, hogy most kormányzati stratégia a keleti nyitás még nem kell kulturálisan is egy platformra helyeznünk magunkat Nurszultan Nazarbajevvel és Türkménbasival, vegyük tudomásul, hogy ez kizárólag gazdasági kapcsolatokról szól. Azt is pontosan tudjuk, hogy az EU intézményei és Cohn-Benditei által támasztott pc zsarnokság és a nyugati keresztény értékek teljes relitivizálása veszélyt jelentenek Európa számára. De a megoldás nem a Nyugat megtagadása, mert Európát csak Európa mentheti meg önmagától, nem pedig ex-KGB-s appartcsikok által irányított közép-ázsiai kánságok. Lehet, hogy unortodox gazdaságpolitikára szükség van, de unortodox hagyománygyártásra rohadtul nincs.


A leghatározottabban azt gondoljuk, hogy ma is kizárólag Szent István Magyarországának van jövője. A hippiskedés meg nem menő, még akkor sem, ha éppen neopogány.


Latin betűkkel írta: Szolomayer Balázs, Törcsi Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venator 2012.08.21. 09:55:37

Ejj srácok, lehet, hogy meg kellene hagyni Tótának ezt a gonzó stílbe oltott Indexes menő-nem menő butáskodást.

Amúgy megint sikerült fordítva ülni a lóra. Azzal, hogy a kereszténység előtti hagyományokat is megpróbálja megőrizni és ápolni pár ezer ember, attól még nem EU vagy keresztényellenes. Nem mindenki Jobbikos, aki elmegy egy ilyen rendezvényre, sőt...

Szerintem, legalábbis bennem és számomra kényelmesen elfér a keresztény értékrendem vagy inkább konzervatív világnézetem a hagyományok ápolásával.

Nektek meg huszon-harmincas fejjel nem kellene spanyol inkvizíciót játszani. Kicsi bölcsesség, kicsi megértés, kicsi keresztényi szeretet. Felesleges ellenségnek tekinteni őket.....

Maga az EU sz...ja le leginkább a keresztény elveket és tanításokat és maga a rothadó kapitalizmus. Ami tényleg rothad, de pár száz évet azért még biztosan kihúz.

Kerdem 2012.08.21. 12:17:42

@venator: "Maga az EU sz...ja le leginkább a keresztény elveket és tanításokat.." Ezt mi is így gondoljuk, viszont mi pont nem sz...uk le, ezért is írtuk a fenti posztot. Másfelől meg szerintünk nem fér bele az, hogy egy pogány szertartásra berendezett jurta tetejére keresztet rakunk és ezzel elintéztük a dolgot. Szent István 1000 évvel ezelőtt letette a garast valami mellett, amit úgy hívtak, hogy kereszténység és szerintünk a lehető legjobb döntést hozta. Egyszerűen nem érdemes ezt kétségbe vonni, mert az azóta eltelt idő őt igazolja.

mirrormirror 2012.08.21. 13:45:29

Azért az jócskán meglep, hogy ilyen holt tenger partjáról származó pénzen megvett fiatal "keresztények" akarják megtagadni a magyar hagyományainkat. Ki gondolta volna, hogy az SZDSZ a Zserdem blogon fog újjászületni.

Kerdem 2012.08.21. 13:59:26

@mirrormirror: Hm-hm, érdekes és meglepő következtetés. Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy a pogánykodást csak SZDSZ-s oldalról lehet kritizálni, sőt.

mirrormirror 2012.08.21. 14:05:44

Az a baj, hogy itt a blogon már több olyan cikk is megjelent a blogon, ami szembemegy a magyar értékekkel. Piacpártiság, ősmagyar ellenesség. Én ilyesmit korábban csak az SZDSZ-nél láttam, akik meg tudjuk milyen érdekeltség voltak ugye.

F. A. Hayek 2012.08.21. 14:10:16

A szerzők helyszínen szerzett tapasztalatából táplálkozik az állásfoglalás, vagy - hasonlóan a '90-es évek baloldal uralta sajtójához - az elhatárolódás a tudósítást helyettesíti?

A komcsizás pedig kifejezetten rosszul veszi ki magát egy olyan téma - a magyar eredetkutatás - kapcsán, amely éppen a komcsi megszállás eredményeként került máig tartóan indexre, és amelynek egyik jeles, mélyen keresztény akadémikus képviselőjét épp a komcsik kínozták halálra: mek.niif.hu/07100/07139/html/0011/0005/0001-3f8.html

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.21. 19:13:57

TÖRZSI Pítör:

te mostan VAGYLAG zsidó-e vagy,
avagy a Brassó-Törcsvár megetti Muntén Regát fija, baszki,

de hogy a neved MAGYARÍTOTT, az murder sicherheit,

továbbá a gyüttment öreganyád visszeres valagába húzzál mámn eeefele:

MÜNK EHUN MAGYARVÁST HÚNFAJTÁK VAGYUNK,

ha te meg NEM AZ, húzzál Bruxellesbe,

de Ősbő és Bulcsú Antwerpennél mosták le a lovaikat a zóceányba,

úgyhogy nagyon ottanse reménkedj!

És örüljél, buzigyerek, hogy nem temetünk el élve.

Az Ormuzd -hívek azt mondták ugyanis, hogy INKÁBB ÉGESSÜNK MEG Ahuramazda áldozataként...:))))

Hülye, tudatlan , alacsonyabbrendű, urbányász kispöcs!

Lukácsi Katalin 2012.08.21. 20:28:42

Az írás zseniális! :)

A zs-ről jutott eszembe, ez a Zserdem.blog ez tízpontos, ez a kanonizálásunk kezdete... :))))

Az már tudományos tény - én legalább is úgy tudom -, hogy a finnugor rokonság "csak" nyelvrokonság, és inkább türkfajú népek vagyunk, de ez nem jelent azon kívül semmit, hogy így is úgy is egyedülállóan csodálatos nép vagyunk :)
Nem kell elutasítani azt, hogy múltunkat, és régi énünk keresztény-kompatibilis részét keressük, ezt a blog nem is teszi, de a hozzá kapcsolódó tév- és álhiteket kategorikusan el kell. Valamint igen is hathatósan és egyértelműen ki kell állni a Nyugat mellett, mert manapság - főleg a jobboldalon - halványodik az atlanti elköteleződésünk, pedig a mai polgári jobboldal ebben az eszmeiségben fogant.

venator 2012.08.21. 21:50:32

@Kerdem: Lehet, hogy itt értettük félre egymást. Ti valamiképpen vallásként aposztrofáljátok például a Kurultajt, pedig szerintem a hagyományőrzők nem tekintik vallásnak.

Furcsa is lenne, hiszen az ujgurok muzulmánok, mi pedig - többnyire - keresztények. Mondjuk ők nem is annyira rokonok, de legalább testvérnek tartanak minket. Ezt első kézből tudom, nem sok de azért valami. :)

Példának okáért a skandinávok a mai napig ápolják a viking hagyományokat, pedig kell-e mondanom, hogy sok közük már nincs a vikingekhez. Az iskolákban például tanulják a rúna írást és rém büszkék a múltjukra.

Azért ha egy dánnak azt mondanád, hogy neopogány vikingfajzat, akkor azért nagyon röhögne. :) Ha valakik hát ők eléggé keresztények lettek, de eszükben sincs lemondani a múltjukról.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 11:42:35

@venator: Valóban, Bösztörpusztának semmi köze a valláshoz.

"Dr Bábel Balázs érsek úr szentmisét mutat be az Alsószenttamási Szt. Jobb Lator kápolnában aug. 19-én, vasárnap 10 órakor, majd részvételével megtiszteli a Magyarok Országos Gyűlését. A küzdőtéren pedig a déli harangszó után református Istentisztelet várja a híveket."

Magyarok Istene Sátor előadásai:

Berki Ágoston: Precesszió és a Nagy Napév, valamint az asztrológia alapjai .
Darnói Tibor: Yotengrit és a magyar jövő.
Kapi Tamás: Szakrális dolgainkról, dobokról, szertüzekről-SZER-TARTÁSOKRÓL-
Ózdi Arvisura Társaság: LEÁNYVÁSÁR szer-tartása. (Párok szövetségkötése Aranyasszonyi Áldással, vizszertartással)
Szítás a Magyarok Istenéhez!

A 2. nap estéjén nyilvános kötetlen, kerekasztal beszélgetésre kerül sor, téma: Ősi hitvilág és magyar jövő

Szigeti Gábor: A Magyar vallásról
Nagy-Baló András: Az Arvisura helye és szerepe az életünkben.
Máté Imre Kisfilm: Nyírkai jóslat

Nemzeti Könyvsátor:

Tóth Ferenc: MADARAT TOLLÁRÓLEMBERT ISTENÉRŐL

Mi magyarok akkor tudunk újra egészséges közösségeket teremteni, ha méhek módjára
a táj termékenyítését tekintjük életcélunknak. Ha a folyónak visszaadjuk az eredeti medrét és az árterét, a halaknak az ívóhelyet, barmainknak a gyümölcsfás legelőket, vadainknak a gyümölcsös erdőt, gyümölcsfáinknak a magról szaporodás gyönyörét, gyermekeinknek és szüleinknek a nagycsalád erejét, a Teremtőnek pedig azt az ajándékot, hogy többé nem saját magunk által írt könyvekből akarjuk kitalálni az akaratát, hanem az általa teremtett világból olvassuk ki a követendő mintákat.

Rozsnyai Ágnes: A magyarság spirituális gyökerei
A könyv azokhoz szól, akiknek őseit a Nagy Istennő tanította a szóra, akiknek ősei magasztos misztériumok őrzői voltak, s maguk is misztériumok részesei a mai napig.

venator 2012.09.03. 12:42:09

@Counter:

"Dr Bábel Balázs érsek úr szentmisét mutat be az Alsószenttamási Szt. Jobb Lator kápolnában aug. 19-én, vasárnap 10 órakor, majd részvételével megtiszteli a Magyarok Országos Gyűlését. A küzdőtéren pedig a déli harangszó után református Istentisztelet várja a híveket."

Ettől még minden áll, amit írtam. Ez nem vallás és lesz is lesz vallás olyan értelemben, mint a kereszténység.

De ha benneteket ez zavar, hát istenem (bocs), így jártatok. ;)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 13:20:05

@venator: Látom, csak apró darabokban megy az olvasás, majd szólj, ha tovább is jutottál.

venator 2012.09.03. 15:05:27

@Counter: Utolsó mondatom megvolt?


süti beállítások módosítása