Címkék: Címkék

Europai-unio-zaszlok.jpgHagyományos nemi szerepeket bemutató könyvek eltörlése és egy keresztény, konzervatív máltai biztos jelölt kipöckölése vallási nézetei miatt - a brüsszelita elit ezt tudta kitermelni az elmúlt egy hétben. Szerintem sokan nem ilyen Európára vágyunk.

 

Itthon is megjelent a hír, hogy az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi (pontosabban „genderegyenlőségi”) bizottsága azt javasolja, tiltsák ki az iskolai oktatásból azokat a könyveket, amelyek a hagyományos nemi, szülői szerepekben ábrázolják a nőket és férfiakat.

A feladat tehát egyszerű: cseréljük le gyorsan Jánost, Juliska vitézre és a csúnya hagyományos családmodelleket ábrázoló rajzfilmeket is gyorsan tiltsuk be. Ezt a Flinstones család epizódot biztos:

 

 

A genderegyenlőség bajnokainak ez még nem elég, hiszen a "szent-ügy" ezzel még nem tud győzedelmeskedni. Mindenkit aki meri másképp látni a világot mint ők, azt - nem szakmai alkalmatlanság okán! -  nagyon messze akarják tartani a fontosabb brüsszeli pozícióktól. Ahogy teszik most éppen dr. Tonio Borggal. Málta jelenlegi külügyminiszterét országa jelölte az Európai Bizottságba, ahol az egyészségüggyel és a fogyasztóvédelemmel foglalkozna biztosként.

tonio_borg.jpg

Parlamenti meghallgatása kedden 15 órakor lesz, de "civil" szervezetek és a liberálisok már előtte negatív kampányba kezdtek és alkalmatlannak minősítették Borgot vallási nézetei miatt - még leírni is alig merem: keresztényi szolidaritás és emberi méltóság -, szélsőségesnek nevezték és próbáltak nyomást gyakorololni a Bizottság elnökére, hogy érje el a máltaiaknál: küljenek másik jelöltet. Igen, a történet kísértetiesen hasonlít a Buttiglione-ügyre, amikor az elismert keresztény professzornak azért kellett visszalépnie a biztos pozíciótól, mert elmondta - természetesen keresztényi megértéssel - mi a véleménye a homoszexuálisok további jogainak bővítéséről.

Az események kapcsán egy olyan Európa képe rajzolódik ki, amit nyugodtan hívhatunk diktatúrának is. A tolerancia diktatújának, ahogy II. János Pál fogalmazott korábban. Mi másnak nevezthetnénk, mikor a vallásszabadságot, a vallási meggyőződés szabadságát hangsúlyozó Európai Unióban politikai öngyilkosságnak számít, ha valaki fel is vállalja elveit és aszerint politizál (ezzel nem megsértve senkit és keresztényi szeretettel fordulva a másik felé!). 

Ha valaki mégis ezt teszi - mint most Tonio Borg -  emberi jogi szervezetek, NGO-k és képviselők tucatjai kiáltanak rögtön szélsőségest és az európai normák megsértéséről beszélnek. Ami a legnagyobb baj, érdemi vita és egymás véleményének elfogadása nélkül. Ez lenne a sokszínű, befogadó, demokratikus Európa, kedves liberális barátaink? 

Valamit mégis csak köszönhetünk nekik: egy pillanatra fellebbentették a fátylat egy olyan Európáról, amilyet mi biztosan nem szeretnénk.

Végezetül azért szeretném leszögezni: a valódi megértésen, kompromisszumokon alapuló, kultúrálisan és vallásában is sokszínű európai országok összefogásának továbbra sincs alternatívája. Viszont a kapitányi híddal egyre nagyobb baj van és a matrózok egyre jobban zúgolódnak.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.11.13. 14:54:19

ja, vmit elnéztem, tárgytalan

gróf Batthyány Ervin 2013.01.17. 00:03:18

Kedves Hollik István, ha választanod kéne, homofób emberi hulladéknak, vagy nőgyűlölő paternalista görénynek neveznéd inkább magad?


süti beállítások módosítása