Ryan 2016

Címkék: Címkék

images.jpgPaul Ryan 2012-ben nem váltott munkahelyet Washingtonon belül, de Mitt Romney múlt heti veresége után elindult a következő verseny a Fehér Házért.

Ryan végül is csak nyert az idei elnökválasztáson, bár alelnök nem lesz (mint tudjuk, Joe Biden nem készül lemondani), a Wisconsini választókörzetében hetedszerre választották újra, tehát továbbra is a költségvetési bizottság elnöke marad és ezzel az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb politikusává lép elő. 
Pozíciójából kifolyólag ő határozza meg pártján belül azon irányvonalakat melyek mentén az amerikai szuperhatalom a következő években halad majd. Hogyan könnyíthet az Egyesült Államok azon a végtelen nyomáson, amit a hatalmas adósságállományának köszönhet?

Paul Ryan pedig pont erre készül egy egyszerű és könnyen ismételhető válasszal: adó- és kiadáscsökkentés. A spórolást, mint alelnök is központi kérdéssé tette volna.

Most ő áll szemben Barack Obamával és mi lenne pikánsabb kiindulópont egy jövendőbeli elnökjelöltséghez? Az Amerikai államháztartás helyzete és az év végén egyre inkább elkerülhetetlenné váló gazdasági védelmi, mechanizmusok, melyek automatikusan életbe lépnek és gúzsba kötik a fogyasztás növekedését melyre a középosztály az amerikai álmot építi, pedig még inkább érdekes terep lehet a szakember képében feltűnő politikusnak, akinek ismertsége tovább erősödhet.

A választók igazán még meg sem ismerték országos viszonylatban azt az embert, aki majdnem alelnök lett. Amikor Romney augusztus elején jelölte, a választók fele vallott úgy, hogy nem hallott még a feltörekvő kongresszusi képviselőről.

Azonban Ryan magáról a jobboldali, határozott szakember képét már, évek óta építi. Obama 2008-as megválasztása után azonnal hozzálátott egy republikánus műhely építéséhez mely alternatívát mutathatott fel a változás szelével győzedelmeskedő demokraták új költségvetéséhez. A Republikánus Pártban nézeteit már önálló irányzatként mutatják be.


Paul Ryan talán ténylegesen, csak nyert a múlt héten, hiszen az idő mindenképpen vele van, és ne felejtsük el, az USA demográfiai változásai láttán talán eljött az ideje, hogy ismét római katolikus elnöke legyen az Egyesült Államoknak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lloyd_george 2012.11.15. 19:24:49

Ryan-ből tényleg lehet elnökjelölt, de a Republikánosok között jelenleg nem ő tűnik a legesélyesebbnek (ha 2012-ben van értelme a 2016-os "esélyekről" beszélni).

Az amerikai sajtó a spanyol ajkú választók növekvő számával van tele. Ennek következtében a kubai származású Marco Rubio már gyakorlatilag elkezdett Iowa-ban kampányolni, ahogy az indiai származású Bobby Jindal is (utóbbi kb. leteremtette Romney-t, amiért az azt nyilatkozta, hogy Obama a kisebbségeknek tett ígéretekkel nyert, Jindal ráadásul a republikánus kormányzók szövetségének vezetője lesz).

Szintén nagy kedvenc Chris Christie...

Bárhogy is legyen, a Republikánusok a mostani választást azért vesztették el, mert Mitt Romney-nak a jelölési folyamat alatt az ostoba (tényleg ostoba) Teapárt elvárásainak kellett megfelelnie a bevándorlás, az abortusz és az egészségbiztosítási reform kapcsán, muníciót adva a többi Republikánus elnökjelöltnek és a Demokratáknak, pedig mérsékelt és középre tartó kormányzóként sikeres volt.

Úgyhogy a Republikánusoknak vissza kell menniük középre és normálisan szembe kell nézniük a növekvő kisebbségi szavazókkal. Ryan is csak ebben az esetben lehet esélyes szerintem.


süti beállítások módosítása