atheism.jpg

A Népszabadság SZAKÉRTŐJE szerint "a szülők tájékozatlansága vagy félelme is közrejátszott abban", hogy "az általános iskolákban irreálisan sokan választották a hittant". Nem mérvadó népszámlálás és mérvadó, de nem reprezentatív, 150 fős magánkutatás in da hauz.

 

 Én nem tudom, mit hisznek a Népszabadságnál a toleranciáról és egymás tiszteletéről, de az ziher, hogy a szerkesztőségben ezeket a fogalmakat nem nagyon alkalmazzák a vallásos honfitársaikkal szemben. A minap lejött egy cikk (?) azzal, hogy egy SZAKÉRTŐ (a szakértő az az értelmiségi, aki mindig független és objektív szempontok alapján, szakmai érvekkel támasztja alá az éppen aktuális baloldali-liberális álláspontot) szerint valójában azért jelentkeztek olyan sokan az áltisisek közül hittanoktatásra, mert a szüleik a) tájékozatlanok, b) félnek, c) mindkettő egyszerre. Tehát: aki vallásos - legyen az akár keresztény, zsidó vagy bármi más -, az minimum ostoba, hülye, a sötét középkorból generációk által átörökített primitív hiedelmek hordozója, ráadásul még beszari is, meghajol az aktuális regnáló államhatalom előtt. Behódolós típus.

A lap az előbb említett SZAKÉRTŐRE hivatkozva írja, hogy a "miközben a vallásukat egyházi keretben aktívan gyakorlók aránya Magyarországon összesen 16-18 százalékra tehető, addig a szülők az ötödikesek 42 százalékát, az elsősöknek pedig 52 százalékát íratták be a valamelyik felekezet által szervezett hittanra". Rögzítik, hogy "több kutatás is készült, amelyek alapján meglehetősen pontos térkép rajzolható a magyarországi vallásosságról", azonban - fűzi hozzá a SZAKÉRTŐ -  "a népszámlálás ebből a szempontból nem mérvadó" (miért is lenne az, végül is majd' 10 millió ember megkérdezésén alapul). Ezzel szemben a SZAKÉRTŐ "magánkutatást" csinált és közel 150 (!!!) településről szerzett be adatokat (Magyarországon úgy durván 3000 település van). Emellett a SZAKÉRTŐ szintén megkérdezett 150 egyházi és világi személyt (bizonyára fel is tudná sorolni őket név szerint, mint Retkes Attila az SZDSZ szavazóit 2010-ben), akik - annak ellenére, hogy "többségük jobboldali nézeteket vall", nem támogatják az új rendszert. Ezt is bizonyára megérdeklődte a SZAKÉRTŐ: elnézést, kérem, Ön annak ellenére, hogy reakciós, ugye nem támogatja az iskolai hittanoktatást?

A szakértésből természetesen nem maradhatott ki a többi bitang sem: az iskolaigazgatók "megközelítőleges pontossággal sem tudták megmondani, mit takar az erkölcstan kifejezés", az egyházak képviselői (a csuhások) a beiratkozás előtt pedig bolseviki módszerekkel szinte mindenütt megtartották a bemutatkozó órákat, az állami erkölcstan esetében ez viszont elmaradt. Ez az egész így vélelmezhetően valamiféle ármánykodás lehetett a plebejus alsóklérus részéről, hiszen a SZAKÉRTŐ megkérdezte a 13 (vélhetően katolikus) püspököt is a dolgok folyásáról, és neki bizony nyolcan ellenezték a hitoktatás ezen formáját (mint ismeretes, hazánkban csak a Magyar Katolikus Egyház létezik, így kizárólag a katolikus püspökök számítanak mérvadónak) . Azért valljuk be, ritka eset az is egy baloldali vallásszociológus esetében, hogy most viszonyítási pont lett a Magyarország prímásának álláspontja is, hiszen a sajtóhírek alapján ő sem kért a fentiekből!

Persze van menekülési útvonal azoknak is, akik az erkölcstan-oktatást választották: a piacot ellepték a vállalhatatlan tankönyvek, de "nem muszáj az említett munkából oktatni, vannak más erkölcstankönyvek is", közülük az egyiknek "történetesen" SZAKÉRTŐNK a társszerzője. Aki bizonyára nem nagyon izgizik, élvezi az életet.

Hála a Jóistennek. Fentiek szerint nem is a mennyország agyi kisülés, hanem a szakértelem.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2013.09.27. 20:21:20

ööö...
...és ez a poszt miről szól, azonkívül, hogy tények nélkül fikáz egy cikket?
(hozzáteszem, minden logikus következtetés nélkül)

Secnir 2013.09.27. 20:22:23

(és név nélkül)

Elég a rizsából! 2013.10.03. 20:26:37

Ez a cikk arról szól, hogy a népszabis emberke hülyének nézi a szülőket és nem tudatos embereknek, de csak azokat, akik hittanra íratták a gyermekeiket. Valamint jobban szereti ha ateista, kiégett emberek veszik körül.

Elég a rizsából! 2013.10.03. 20:31:46

Tényleg félünk, de inkább aggódunk ,nehogy megint baloldali oktatást kapjanak a gyermekeink.


süti beállítások módosítása