Címkék: árvíz Orbán Viktor Hollik István

Orbán Viktor a gáton.jpgSzalai Ervin a Publius blogon reagált hétfői írásunkra. Válaszunk: szerintünk továbbra is ciki a Milla borítóképe, az pedig hogy egy politikus (árvízi) munkával akar szavazatokat szerezni kifejezetten menő.

Komoly cicaharc alakult Hollik István minapi bejegyzése körül, melyben azt fejtegette, hogy mennyire rohadtul gáz, hogy miközben a fél ország a Duna rekord szintű áradásával küzd, addig a Milla továbbra sem cserélte le facebookos borítóképét. Bevallom én már márciusban se nagyon értettem, hogy mi is a politikai üzenete az „Azért a víz az úr!” című kijelentésnek és miért is szellemes, hogy a kék Duna elönti az Országházat, de ez valószínűleg azért van – hogy Szalai Ervin szavaival éljek – mert a „szenzációhajhász világtól megcsömörlött konzervatív” vagyok. Most azonban, amikor árvíz van, meglehetősen rossz a felhangja van a képnek.

Mindezek ellenére se lett volna muszáj a Millára – szintén Szalai Ervin szavaival élve – „borítani a nemzeti együttműködés asztalát”, ha a Milla nem egész nap továbbra is Orbán Viktorral és a jobber kormány anyázásával töltötte volna a napját. Akkor ki is iratkozott fel egy jó kis kokiért? Nekem speciel, mint a „szenzációhajhász világtól megcsömörlött konzervatívnak” ez különösen nem volt szimpatikus. Bár gondolom csak én Tetszikelem a Millát fészen és kizárólag én követem miket posztolgatnak nap mint nap, természetesen ezt mástól nem is várom el.

De. Ezeken túlmenően, ha van állítás, amit Szalai Ervin cikkében nem értek az a következő: „már tényleg kezdjük el méricskélni, kinek milyen hosszú is volt a lapátnyele, hányat posztolt”. Szerintem – és úgy általában itt a nagy nemzeti ároknak ennek a partján – a munka igenis mérhető. És igen is abban mérhető, hogy ki hány homokzsákot pakolt, ki hányat lapátolt, ki mennyire érezte szükségét az adott szituációban, hogy segítsen. Mindjárt el is mondom hogy hogyan. Aki kétszer volt kint a gáton, az jobban teljesített, mint aki egyszer. Aki két homokzsákot töltött meg, az jobban teljesített, mint aki egyet. Nagyjából ennyi. Nem túl bonyolult. Utána azon lamentálni, hogy „fújj ezek a politikusok ebből is szavazatokat akarnak szerezni”, hát elég uncsi értelmiségi duma. Erre az tudom mondani, hogy igen? Hát bár az összes politikusunk olyan lenne, hogy homokzsákpakolással akarna szavazatokhoz jutni. Ugyanis munkával szavazathoz jutni szerintem menő, de persze én csak egy a „szenzációhajhász világtól megcsömörlött konzervatív” vagyok. Nem pedig egy igazi értelmiségi, aki Captain Hindsight módjára mindig mindent jobban tud.

Külön köszönet egyben Lakner Dávidnak, aki a blogszféra Török Gáboraként szintén igazságot tett

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dusomoja 2013.06.12. 13:45:12

Bárcsak jobban menne Sz. B.-nak a központozás, akkor még tetszene is az írás. Kicsit jobban odafigyelni kéretik.

Secnir 2013.06.12. 14:01:46

"Bevallom én már márciusban se nagyon értettem, hogy mi is a politikai üzenete az „Azért a víz az úr!” című kijelentésnek"
uh. -2 jegy magyar irodalomból

Szolomayer Balázs 2013.06.12. 14:07:28

@Secnir: Lefordítom. Ha azt mondom egy választópolgárnak, hogy "azért a víz az úr", akkor mire asszociál? Ugye. Köszönöm.

Secnir 2013.06.12. 15:16:03

@Szolomayer Balázs:
"Ha azt mondom egy választópolgárnak, hogy "azért a víz az úr", akkor mire asszociál?"
petőfire. és arra, hogy a hatalom tiszavirág életű is lehet, és a hatalom tulajdonosainak nem szabad elfeledkezni arról, hogy kinek a hátán mászva kerültek hatalomra.
miért, neked mi ugrik be a szövegrészletből? nekem még az is, hogy petőfi 12 pontját nem sorolták föl orbán előtt; esetleg az, hogy petőfi verséből 2011-ben kihagytak pár kínos sort...
és bárkit, bárkit megkérdezel, az elkezdi motyogni magában: "habár fölül a gálya, alul a víznek árja...", és NEM a mostani árvízre gondol...

sempreLippi 2013.06.13. 08:24:44

politikusok orális kielégítésével munkát szerezni viszont szerintem annyira nem menő

Szalai Ervin · http://publius.blog.hu/ 2013.06.16. 19:09:49

@Szolomayer Balázs:

Amellett, hogy valószínűleg másként látjuk, mit kéne csinálnia egy politikusnak katasztrófahelyzet idején, azért annyit hozzátennék, hogy nekem nem ezzel van a fő bajom: egyszerűen képmutatónak tűnik számomra, hogy sokan, akik összefogásra szólítanak föl, közben mégis politikai ellenlábasaik tevékenységét ostorozzák. Ha bekapcsolom az ATV-t, megnézem a milla fb oldalán a kommenteket, és igen, ha elolvasom Hollik István legutóbbi bejegyzését, ugyanezt látom. És ez gáz.

De ennél is sokkal fontosabb problémának tűnik számomra, hogy az előző bejegyzésetek úgy jelent meg (ill. göngyölítette fel veletek együtt a Jobbklikk és a Konzervatórium az "ügyet"), mintha azt akartátok volna sugallni, a kérdéses cover fotót éppen az árvíz miatt cserélték volna erre... Szerintem ez hatalmas hiba, és nem azért, mert a millát akarnám védeni (akarja a halál), hanem mert a véleménykülönbségeink ellenére szerintem vagytok annyira értelmesek, hogy nem szorultok rá ilyen szilvásy györgyi/cicerói értelemben vett leleplezésekre. A millát meg bárkit bőven lehet kritizálni anélkül, hogy rosszindulató hazugságokat sugallnának róluk akár szándékosan, akár nem. Most érted teljesen más lett volna, ha azt írja Hollik, hogy "a milla még a cover fotójának lecserélésére se képes" - lehet, hogy a folytatással nem értettem volna egyet, de tuti nem írtam volna olyanokat mint az idézett "szenzációhajhász világtól megcsömörlött konzervatív" fordulat.

Ami egyébként nem leminősítés, éppen ellenkezőleg: jobbik énetek.


süti beállítások módosítása