Címkék: felvilágosítás értelmiség Tóta W. Árpád Plankó Gergely

Execution_of_Robespierre_Wallpaper_c60t.jpg

Tóta W. Árpád tegnapi cikkében arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Vajon mi tesz valakit ma, 2013 közepén kormánypártivá?” Mi más, mint az egyszerű választói „ostobaság”. Be kéne vezetni tehát az állampolgári ismeretek tantárgyat, mivel a nép nem érti, de a népet bármennyire is szeretnék, nem lehet lecserélni. Nahát, mintha Tóta W. ezt már megpróbálta volna egyszer: Modern Képmesék – Állampolgári ismeretek címmel.

Így a francia forradalom évfordulóján túl, különösen szórakoztató olvasni Tóta W. írását. Amikor is a nagy népművelők az Ész birtokában beszántották fél Európát. De visszakanyarodva, hála Gyurcsány Ferenc regnálásának azért Tóta W.-nek volt már alkalma felvilágosítani a népet. A jakobinus reformkormányzás bemutatása – értsd klasszik kormányzati propaganda gyártása – azért gondolom nem fizetett rosszul a szerzőnek. Persze ilyenkor kevésbé fontos a kapitalizmus és szabadpiacosság, ha lepottyan az állam asztaláról egy zsírosabb falat. Mindenesetre köszönet érte! Nem volt kidobott adófizetői pénz. Azóta is, ha kicsit is elbizonytalanodom a mutyi-mutyi láttán, gyorsan megnézek egy részt a Modern Képmesékből – mely a közszolgálati tévén ment napi rendszerességgel – és azonnal „húzok vissza Orbán Viktor hónaljába”.

De vegyük szemügyre részletesebben Tóta W. érvrendszerét. Nehéz elmenni amellett, hogy a hvg újságírója a fideszességet „népbetegségnek” minősíti, amely „gyógyítható”. Ha valami keményebb ballib közíró lennék, akkor azonnal nácizmust és kőkemény kirekesztést kiáltanék. De mivel nem vagyok, így csak mellékesként jegyzem meg: érdekes… Továbbmenve, tudom hogy egészen hihetetlen, de Tóta W. pontosan megfogalmazza, hogy mi is a probléma a modern tömegdemokráciával: a demagógia. Persze Tóta W. szépen általánosítva ostobázza le a fideszes választópolgárt. De vajon mi lenne a megoldás? Esetleg a Tóta W. szerint ezeket a választókat, akik „sötét ostobaság” által „fertőzöttek”, ki kellene zárni a választók közül? Vissza kellene állítani a cenzusos választást? Nem, egyszerűen arról van szó, hogy azért „tudattalanok”, mert „szociálizációs oka van hátrányosságuknak”, mivel – és itt jön a lényeg – „információ- és kíváncsisághiányban” szenvednek. Ez az érvelés azért is különösen érdekes, mert a ballib írósereg kedvenc topikját cáfolja: „a politika beférkőzött a családokba, a munkahelyre, a templomokba…” és így tovább, és ugye megmételyezett mindent. Most akkor döntsük már el, hogy az emberek túl sokat foglalkoznak politikával, vagy túlságosan keveset?! Gondolom az lehet a gondolat feloldása, hogy túl sokat, csak éppen túl keveset értenek belőle, mivel "ostobák". Nagy szerencséje van azonban a magyar népnek, hogy van neki egy Tóta W. Árpádja, aki mindig elmagyarázza az "ostobának", hogy mit hogyan is kell gondolni és látni, mivel sajnos ezek az emberek nem érettek a demokráciára.

Jól mutatja egyébként mindez, hogy mi a különbség a jobb- és baloldali „értelmiség” között, ugyanis a jobberek nem nézik hülyének a népet. A jobboldal pontosan érti és megtanulta, hogy milyen a magyar társadalom – már ha egyáltalán létezik ilyen – természetrajza. Ezt nem én állítom, hanem Plankó Gergely a 444-en: „az úgynevezett jobboldal már hosszú ideje jobban érzi, hogy milyen ez az ország.” Ebből kifolyólag elég jól érzi (többnyire), hogy mit lehet még megtenni, és hogy meddig is lehet elmenni. Ez egyébként abból adódik, hogy a Fidesz nem nézi a magyar embereket hülyének, tisztában van a problémáival és azokra megpróbál reflektálni – jól vagy rosszul, de érti mi a stájsz. És ez igaz egyébiránt a baloldali, liberális és bizonytalan választókra egyaránt – őket sem nézi hülyéknek. Ennek az eredménye a kétharmad, mivel senki sem gondolja azt, hogy 2010-ben 3 millió fideszes szavazó volt. Ezzel szemben a Tóta W.-féle elit értelmiségiek baromira lenézik a választópolgárokat. De persze nem csak a szavazókat, hanem a saját politikusaikat is (lásd Horn Gyula/Mesterházy Attila) és többnyire még a saját értelmiségüket (lásd Szárszó), vagyis egymást is. Ez persze engem különösebben nem zavar, én sosem fogok aggódni az európai értelemben vett baloldalért. Csak Tóta W. figyelmébe is ajánlanám – állampolgári alapismeretek –, hogy a választásokat még mindig a magyar nép dönti el. 

Lehet, hogy a népművelés és felvilágosítás helyett le kellene jönni az elefántcsont toronyból. És akkor jobban menne. De persze én nem akarom megmondani, csak lehet. És egy valamivel egészen biztosan nem lehet megnyerni a saját táboruk számára a választót, ha mucsai tirpák még mindig nyereg alatt húst puhító hordának nézik és ennek nap, mint nap hangot is adnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 11:11:27

„a Fidesz nem nézi a magyar embereket hülyének”

Mikszáth viszont igen. És mennyire igaza van:
„A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzetiszínű az eke.”

kettőbé 2013.07.16. 11:21:33

"De vegyük szemügyre részletesebben Tóta W. érvrendszerét. Nehéz elmenni amellett, hogy a hvg újságírója a fideszességet „népbetegségnek” minősíti, amely „gyógyítható”."

Bizony nehéz. Rögtön eszembe jutott nekem is Kertész Ákos hányadéka, hogy a magyar nép genetikailag alattvaló. Persze csak akkor jön ez a szarság, ha nem baloldalra szavaznak. Tótawé az új Kertész Ákos.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 12:05:52

Tótawé zseniális. Csak ki ne derüljön, mi tesz még valakit 2013-ban is szdsz-essé. Ő lenne az első, aki vérig sértődne a dolgon.
@kesztió:
Így van, a magyarok buták, a nemmagyarok viszont - főleg, ha nyugaton laknak - nagyon okos emberek. Gyakoroljátok csak tovább ezt a mesteri alapstratégiát!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 12:23:37

@Kuruc ezredes: Azért elismered, ugye, hogy sokkal faszább pl. norvégnek vagy finnek lenni?

Habár hülye kérdés.
Szerintem számodra sokkal fontosabb a dicsőséges ezeréves múlt, a Szent Korona, a nagymagyarország-nosztalgia, a középhatalmi aspiráció, a 8 aranyérem, a 15 Nobel-díj, a román-, szerbek-, szlovák- és zsidógyűlölet kéjes érzése,

mint egyszerűen az, hogy élhető, szerethető, békés ország boldog polgára lehess.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 12:28:16

@kesztió:
Nem. Számomra magyarnak lenni sokkal faszább bárminél. Norvégia és Finnország pedig nem élhető. Magyarország az élhető.

vantaan 2013.07.16. 12:38:11

Böszme nép ez! A 2010-es választás után végkép bebizonyosodott! Szétlopják az országot s csak tapsol neki! Trafik mutyi, föld mutyi, árfolyam mutyi, sport támogatás mutyi, mutyi mutyi .... közben 27%-os ÁFA, ...megszüntettet emelt családi pótlék, szektor adók amiket a nép fizet ...... s ez a böszme magyar tapsol neki! Tényleg nem vagyunk európai nép!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 12:43:21

@Kuruc ezredes: Zavar, ha nem nézem ki belőled az iróniát?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 12:52:51

@kesztió:
Egyáltalán nem, rengetegen vagyunk ebben az országban, akik nem osztozunk ebben a "nagy művelt nyugati Kánaán" toposzotokban, mi tényleg a saját hazánkban szeretünk és szeretnénk élni.
Nagyon beleéltétek magatokat abba, hogy mindenki kritikátlanul veszi fel majd az általatok osztott lapokat, de ez már régóta nem így van szerencsére. Azt az egyet tényleg nem értem, hogy ha szerintetek tényleg az a csúcs, akkor miért nem jártok elöl nekünk jó példával. Miért nem fogjátok a kis szütyőtöket mondjuk Tóta W Árpáddal, és miért nem költöztök át ezekbe a nyugati Éden-zónákba. Nem lehetne többé fasisztázni, vagy miért?

Sir Bates dö Hól 2013.07.16. 13:27:00

Tökéletes a poszt. Az eredeti írás minden szavát igazolja.

Blickfang 2013.07.16. 14:08:56

@vantaan: "Böszme nép ez!"

Ez esetben megpróbálhatod leváltani vagy átnevelni. Mindkettő szép demokratikus hagyomány.

A hozzászólásoddal egyébként demonstratívan bizonyítottad, hogy a posztnak mennyire igaza van.

2013.07.16. 14:19:43

„az úgynevezett jobboldal már hosszú ideje jobban érzi, hogy milyen ez az ország.” (PG)

a lényeg az "úgynevezett"! mert a fidesz-kdnp + jobbik nem jobboldali! jobboldali nem államosít, nem trafikmutyizik, nem adóztatja HÜLYÉRE a VERSENYSZFÉRÁT. Nem épít közpénzből stadiont. Versenyre, öngondoskodásra kényszerít (lásd manyup)

fideszes az fideszes (és nem jobboldali, kereszténydemokrata vagy urambocsá liberális konzervatív stb stb)
AKI khmmm érti milyen az átlag magyar választó: az Orbán Viktor. Valóban géniusz a csávó, csak hát ez Magyarországnak nem túl okés. Erre már 93-96-ban rájött, tiszta sor lett neki: az átlag magyar képtelen "elsajátítani" a liberális demokráciát. Mutyi, korrupció, talpnyalás, állami gondoskodás, kenőpénz, urambátyám, ez a közeg. Demagógia, ellenségkép, meg nem értettség. Kemény, de kedves vezető. Megmondja a tutit. Az erő vele van. Ez kell egy igen jelentős rétegnek. Ez van.

"jobberek nem nézik hülyének a népet." trafikmutyi? az nem hülyének nézés?

De azért mégis érdekes, hogy a felmérések szerint a választok nagyobb része szeretne kormányváltást csak épp nincs megfelelő választék. Ez meg mindent elmond a jelenlegi ellenzékről. Mert ezek még a trafikmutyit se bírják rendesen kommunikálni ahhoz is egy fideszes kellett(hadházy) :D:D:D

centurio1944 2013.07.16. 14:46:07

@kesztió: Nem tudom, mitől lesz valaki "fasza". Jártam Svédországban és Finnországban is, egyikben sem szeretnék élni. Magyarországon szeretek élni, ez van.

fepe 2013.07.16. 15:25:04

@vantaan: Főböszme! Gratulálok! :D

Jellemző, hogy a 2%-kal megemelt áfa kiveri a biztosítékot, de a 13 ezer milliárd, ami elment balos szavazatokra, az egyáltalán nem zavar. Majd visszafizeti a jobbos kormány. Úgy kell neki...

vantaan 2013.07.16. 16:07:54

@fepe: Trafik mutyi, föld mutyi, árfolyam mutyi, stadion mutyi, a mezőkövesdi foci támogatás mutyi, felcsúti stadion mutyi, Manyup mutyi, Ócsai lakópark mutyi, a Szajol-Püspökladány vasútépítés mutyi, Új színház mutyi, József Attila színház mutyi, Nemzeti Színház mutyi , rokkant felülvizsgálati mutyi, közmunkás a saját birtokon mutyi, dinnye mutyi, burgonya mutyi, a civil összefogás mutyi, a BKK busztender mutyi stb, stb ...... mutyi mutyi.

Mert Mutyisztán jobban teljesít a mutyi területén is!

vantaan 2013.07.16. 16:33:25

@fepe: No még ez is!
"A mohácsi önkormányzat csak véletlenül sértette meg a számviteli törvényt a NAV szerint
Szerző: laspalmas- 2013.07.16. 13:31
Az Állami Számvevőszék Mohács Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló, tavaly áprilisi jelentése megállapította, hogy az önkormányzat megsértette a Számviteli törvényt.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég megállapította, hogy ez csak egy hiba volt, amit nem szándékosan követett el az önkormányzat, így nem bűncselekmény.
Színigaz történet."

5-6 milliárdról van szó!

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 16:36:35

@centurio1944: @Kuruc ezredes: De azért legyünk már őszinték. Magyarország a legfaszább hely, de azért… hmm… még annál is faszább lenne, ha mondjuk úgy véletlenül visszacsatolódnának a trianoni elcsatolt területek.

Sőt, az zavarna, ugye, ha ismét három tenger mosná Magyarország határait, nemde?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 16:37:56

Sőt, az SEM zavarna, ugye, ha ismét három tenger mosná Magyarország határait, nemde?

Elnézést, elgépelés.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.07.16. 17:36:46

"ha mucsai tirpák még mindig nyereg alatt húst puhító hordának nézik és ennek nap, mint nap hangot is adnak."

ennek legutóbb hazánk XXI. századi történelmének legkiemelkedőbb kommunista politikusa adott hangot, amikor a saját népét "félázsiai származékok"-nak nevezte.

oszt' jó napot.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 18:42:23

@kesztió:
Cseppet sem zavarna, különösen a még mindig jelentős magyar többségű területek esetében tartanék fontosnak ilyesmit.
Viszont ennél is fontosabb dolgok is vannak ám. Például a hozzád hasonló szélsőliberálisok hatalmának szisztematikus leépítése. Bevallom, ezt még a kolozsvári virágesőnél is szívesebben nézem, főleg, hogy ez már részben meg is valósult.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.16. 18:49:53

@kesztió:

Ha te Norvégiában élnél vagy Finnországban, akkor ugyanezt a dumát tolnád a mucsai norvégokról és finnekről, csak épp a németekkel, a hollandokkal vagy bárki mással bezzegelnél. Úgyhogy...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 19:11:09

@bbjnick: Az apró különbség, tudod, hogy Norvégiában pl. a hozzád hasonló buzgókeresztény, homofób figurák nemhogy nem a fősodor része, de egyenesen kuriózumként tekintenek rájuk, hogy né, ilyen elszállt alakok is vannak.

A finnországi Turkuban pedig apám egyetlen, azaz 1 darab finn zászlót látott, amikor résztvett a hungarológiai kongresszuson. Na vajon hol? Azt is a kogresszusi központ épületén. „Nemzeti büszkeségük jobbára kimerül a szabadság és jólét megbecsülésében. Finnek lenni annyi, mint egy szabad ország jólétben élő polgárának lenni” – írta egy, a finnországi útjáról megjelent cikkében.
Ja, és az 1%-nyi svéd kedvéért Finnországnak KÉT hivatalos nyelve van. Egy magyar hamarább megpukkadna, minthogy ilyesmibe belemenjen.

Úgyhogy akkor miről is beszélünk?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 19:20:21

@kesztió:
Még mindig nem értem, hogy ha neked ennyire bejön ez, akkor miért nem költözöl oda. Mindenkinek jobb lenne, neked is, de főleg persze nekünk.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 19:35:42

@Kuruc ezredes: Mért is lenne nektek annyival jobb, hogy egy kalotaszegi faluból Finnországba költözzem?
(most gyorsan megnézed a Wikipédián, hol is van Kalotaszeg)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 19:51:26

@kesztió:
Így van, fogalmam nincs hol van Kalotaszeg, remekül látod. :)
Leginkább azért tudnám ezt tanácsolni, mert így végre az általad favorizált ideológiában élhetnél, ami itt nem lesz, ha csak nem nyertek választást. Amit még jó ideig nem fogtok. Amúgy tudtommal Finnországban sincs melegházasság, szóval inkább Svédországot javasolnám. Ott végre megnyugodna a kis lelked a sok, lefátyolozott melegpár láttán.

nemhívő 2013.07.16. 19:52:26

...."Már megint mindenről szó van,pedig W totálisan eltalálta a lényeget,kicsit tömörebben összefoglalva:

Tényleg nem értitek,hogy a magyar nép egy ostoba kurva,a politikusok meg olyanok,mint egy diszkóban csajozó hantás strici? A hülye picsákkal így kell bánni: kicsit az elején azt mondod nekik,amit hallani akarnak,aztán annyiszor kúrod seggbe,ahányszor csak akarod. És amíg ez a nép nem fejlődik tovább az ostoba kurva szintről,addig mindig így fognak neki "udvarolni",aki próbált már ilyen csajt felszedni,az tudja,hogy ezeknek hiába magyarázol,a kutyájuknál meg a szolinál tovább ritkán látnak,kár is próbálkozni. És OV vitathatatlanul a legügyesebb strici ebben az országban jelenleg...."

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 19:54:54

@Kuruc ezredes: Mért is nyerné(n)k választást, ha nem vagyok magyar állampolgár? :D Kivel tévesztesz össze?

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 20:00:47

@Kuruc ezredes: Bántóan, hónaljszagúan kirekesztő vagy, te imitátor.

És látszik, hogy soha nem jártál Skandináviában, akkor nem beszélnél ilyen csacsiságokat. Kiváló strandok, éttermek és kirándulóhelyek találhatóak Skandinávia-szerte.

És olvashatnál kicsit több Tóta W-t, mert egy bekezdésében több értelem van, mint a borgőzös, iskolázatlan, magyarkodó szólamaidban.

Uff.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 20:08:20

@kesztió:
Ó, okos kihátrálás, persze. :)
Nem hiszem, hogy ennyire nem vagy képben, de akkor menjünk bele ebbe a kutyakomédiába a kedvedért.
Azok a szélsőliberális ideológiák, amiket Magyarországra szeretnél kényszeríteni, nem ismeretlenek errefelé. Volt egy SZDSZ nevű párt, amelyik lelkesen képviselte őket. Elvileg már nincsenek, gyakorlatilag meg azért még de. Na nekik kéne legalább egy választást nyerni az általad szorgalmazott remek kis liberális eszmények törvénybe iktatásához. Enélkül sajnos nem fog menni a dolog. Szóval arra biztatlak titeket (téged, meg a többi SZDSZ-szimpatizánst) hogy vegyétek nyakatokba a lábatokat, és próbáljatok némi társadalmi legitimációt szerezni fantasztikus nézeteitekhez. Mondjuk a következő évi választás erre ideális lenne. Én őszintén szólva azt se bánom már, ha nem válogattok a módszerekben, csak az üres ajvékoláson meg blogoszférás hisztis fenyegetőzéseken kívül csináljatok már valami értelmesebbet. Komolyan, ennél már azt is többre értékelném, ha liberális sátrat vernétek a Deákon, vagy megtöltenétek egy Elal-os chartert. Három éve folyamatosan a klaviatúrát veritek a semmiért, és sajnos a magyarországi választásokat még mindig nem a blogoszférában tartják.

vantaan 2013.07.16. 20:19:23

@nemhívő: nagyon találó! Sajnos ilyen! A segg melegét semmi pénzért nem adná. Inkább a saját anyját megölné de a Párt minden előtt! Ha nyalni lehet ....már a mennyországban érzi magát s még be is mószerolhatja a szomszédját ....az már a paradicsom neki! Házmester lelkületű.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2013.07.16. 20:21:22

@Kuruc ezredes: Továbbra sem értem a többes szám második személyt.
Én csak rezignáltan szemlélem, mekkora hülyét csinál Orbán és csapata a magyarországiakból, amúgy nekem ebből közvetlen károm semmi nem származik, közvetett is csak nagyritkán, amikor Kövér Laca átrándul Erdélybe önmagát röhögtetni és járulékos effektusként ránkuszítani a román nacionalista agyhalottakat (ebben a műfajban őket is rühellem, nemcsak a magyarokat).
Amúgy nektek kell megsülnötök a saját zsírotokban. Ha jólesik, tessák.

Budai Andris · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 20:25:53

@kesztió: Egyébként nevetségesek ezek a fityeszesek. Kétharmadról beszélnek meg ábrándoznak, amikor nem veszik észre, hogy mindösszesen talán a lakosság 25%-a ha hajlandó lenne rájuk szavazni.

Jövőre borítékolt a hatalmas narancsbukta, megint elalszanak, ahogy még egy héttel a választások előtt 2002-ben, aztán a Millenárison meg csak a szipogó fejek, na azok még mindig előttem vannak :DDD szerintem még most se hitték el, hogy úgy rúgta őket valagba a nép, mint ide Laczháza :DD

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.16. 21:10:26

@kesztió:
Ezer bocs tényleg, amiért, mint magyarokat, magyarul, magyarországi szabályozásokról kioktató liberálist, Magyarország egykori liberális pártjának támogatójaként könyveltelek el. Tuti nem lehetsz az, hiszen független vagy, szakmai, civil, meg mértékadó is picit. :)
Na de félre a tréfával, szívből örülök, amiért ennyire ciki az SZDSZ, hogy már tagadnotok kell.
A jókívánságokat pedig köszönjük. Nekem speciel nagyon jólesik ennyire elviselhetetlennek lenni a művelt nyugati Európa szemében!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.16. 21:26:05

@Kuruc ezredes:

"Nekem speciel nagyon jólesik ennyire elviselhetetlennek lenni a művelt nyugati Európa szemében!" --- írod.

Komoly hiba volna a művelt nyugati Európát összekeverni néhány mocskos buzival, bűnözőhajlamú senkiházival és aspergeres gettószökevénnyel! A kettő nem ugyanaz; ne hagyjuk, hogy az utóbbiak elhitessék velünk, hogy nekik bármiféle joguk van az előbbi nevében nyilatkozni:-)

vantaan 2013.07.17. 07:04:23

@fepe:
Újabb mutyi?
" Balatoni luxusnyaralást ajándékozott Vitézy Dávidnak (28), a BKK vezérigazgatójának az a Synergon informatikai cég, amelyik a 6,7 milliárd forintos Futár-beruházást nyerte meg a BKV-tól"
Ő egyenlőbb! ....vagy csak Orbán Viktor rokona?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.17. 07:51:51

Kezdjük az elején.
Tóta W. nem balliberális. Semmi sem áll távolabb tőle, mint a baloldaliság.
Tóta W. már sok éve mondja, hogy a magyar választó nincs tisztában igen alapvető dolgokkal (pl. a piacgazdasággal, bankszektorral). Ezért indították, a Modern Képmeséket. Mivel ez nem egy profitorientált dolog, ezért felesleges az állami pénzt emlegetni. Ez bizony közérdekű dolog. Ami miatt kidobott pénz volt az az, hogy egyébként rettenetesen gagyi lett.
Ami a választási cenzust illeti azt is igen régóta mondja, pont azért, mert mert a választók túl nagy része túlságosan tájékozatlan és az ilyen választó igen könnyen manipulálható.
És itt jutunk el ahhoz, hogy jobberek nem nézik hülyének a népet".
Ez egy ordas nagy hazugság. Nem csak hülyének nézik, hanem azt is tudják, hogy ez a hülyeség hogy használható fel a saját célokra. Gátlástalan módon kihasználják azt, hogy a választók nagyon keveset tudnak a gazdasági folyamatokról, illetve az Európai Unió működéséről, a Valutaalapról nem is beszélve.
Erről szól ez a mondat is: „az úgynevezett jobboldal már hosszú ideje jobban érzi, hogy milyen ez az ország.”, ezért erre nem kellene nagyon büszkének lenni.
Ha nem így lenne, akkor nem lehetne például "megvédeni" a nyugdíjakat komolyabb zavargások nélkül. Vagy bevezetni a tandíjat és eladni, mint diákhitelt.

És, ha már az elefántcsonttoronynál tartunk, akkor hadd kérdezzem már meg, hogy a KDNP mikor látott utoljára valódi embereket? Ugyanis a különféle KDNP-s kezdeményezésekről ordít, hogy nem tudják milyenek. Pl. számomra teljesen rejtélyes, hogy hogyan születnek az olyan feltételezések, hogy az embereknek táncházra van szükségük.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.19. 19:59:04

@bbjnick:
Ezzel annyira sajnos nem tudok egyetérteni. Európa nyugati felén már régóta többségben vannak neolibék.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.19. 20:18:11

@Lord_Valdez:
Hajlanék a "bal" szó elhagyására, de Magyarországon szerencsére Tótáék kizárólag az MSZP nevü politikai formáció révén képesek kormányzati hatalomba kerülni, ami minden fogyatékossága ellenére még mindig baloldali pártnak tekinthető, igaz abból is a legrosszabb fajta. Nélkülük soha semmilyen választáson nem sikerült még a legtöbb szavazatot se megkapniuk, nemhogy a szavazatok többségét. Utoljára 1994-ben voltak 10% fölött, tehát már egy ilyen eredménynek is sátoros ünnepet rendezhetnének. Teljes mértékben megértem undorukat az MSZP iránt, de hát ettől 12 évig együtt nyomták, kicsit hadd nevezzük ezért mszp-seknek őket. :) Köszi!

Amúgy én is találóbbnak és jobbnak tartanám a "labanc-kuruc" felosztást, úgyhogy benne vagyok egy ilyen definíciós újrafelosztásban.

"Gátlástalan módon kihasználják azt, hogy a választók nagyon keveset tudnak a gazdasági folyamatokról, illetve az Európai Unió működéséről, a Valutaalapról nem is beszélve."

Ismét nagyon jó problémát vetettél fel. Nekem például leghőbb vágyam, hogy többet tudjak meg erről a két remek szervezetről. Leginkább mondjuk a Bilderberg-jegyzőkönyvek érdekelnek, hogy vajon mit csacsoghatnak ott ezeknek a rendkívül szimpi vezetői. :)

"Erről szól ez a mondat is: „az úgynevezett jobboldal már hosszú ideje jobban érzi, hogy milyen ez az ország.”, ezért erre nem kellene nagyon büszkének lenni."

Igen, és menjen már a fenébe a Fidesz, amiért jelentős társadalmi bázisa van, ráadásul erős kötődéssel. UNDORÍTÓ!!! A haladó neoliberalizmusra miért nem vevő senki? :(

"És, ha már az elefántcsonttoronynál tartunk, akkor hadd kérdezzem már meg, hogy a KDNP mikor látott utoljára valódi embereket? Ugyanis a különféle KDNP-s kezdeményezésekről ordít, hogy nem tudják milyenek. Pl. számomra teljesen rejtélyes, hogy hogyan születnek az olyan feltételezések, hogy az embereknek táncházra van szükségük."

Ne már, hát még a buzik is odamentek, akkora mozgósító erővel bírt ez a remek ötlet.
Na de félre a tréfával. :) Kicsit vicces, amikor a társadalmi támogatottság mértékét kéred számon 5 centivel azalatt, ahol meg a túlzott társadalmi támogatottságot ekézed. :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.19. 21:57:47

@Kuruc ezredes:
Házi feladat utánanézni a neoliberális szónak. Európában ugyanis a 90-s évek elején láttak ilyet utoljára.

Szerinted Tóta hányszor szólt már be az MSZP-nek, amikor hülyeséget csinált? Rengetegszer. És néhányszor az SZDSZ-nek is.

Labanc-kuruc? Vajon miért érzem, hogy egy hazaáruló-hazafi tengely akar lenni burkolva? Ha igen, akkor vizsgáltasd meg magad szakemberrel.

"Igen, és menjen már a fenébe a Fidesz, amiért jelentős társadalmi bázisa van, ráadásul erős kötődéssel. UNDORÍTÓ!!! A haladó neoliberalizmusra miért nem vevő senki? :("
Tudod, az, hogy ügyesen meg tudja lovagolni a kádárizmust iránti nosztalgiát politikai szempontból értékelhető, de az ország látja kárát.
Az, pedig, hogy fanatizálni tud pár százezer embert, maximum csak retorikai szempontból dicséretes.

Mellesleg a haladó neoliberalizmus fából vaskarika.

Ad egy, nem társadalmi támogatottságot kérek, hanem az emberek ismeretét. A KDNP-nek fingja nincs az emberekről. Az ő fejükben egy skanzen van, ahol templomba járó istenfélő fiatalok őrzik a szüzességüket a házasságig, akik azon nyomban elkezdenek gyerekeket potyogtatni, mihelyt kapnak egy kis adókedvezményt.
Ad kettő, nem a túlzott támogatottságot ekéztem, hanem az elvtelen visszaélést az emberek tájékozatlanságával.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.20. 04:16:13

@Lord_Valdez:
"Házi feladat utánanézni a neoliberális szónak."

Igyekszem definiálni, hátha megállapodhatunk egy viszonylag pontos értelmezési keretben.
Neoliberális: Az észak atlanti gazdasági és politikai (nagyrészt háttér)szuperhatalom érdekeit elvtelenül és minden pillanatban szolgaian kielégítő politikus, újságíró, egyéb közéleti szereplő. Létezhet szocialista, sima liberális, vagy konzervatívnak mondott verzióban is, közös jellemzőjük azonban, hogy igazából egyikek se. A hatalmi struktúra relatíve alsóbb polcain zakatolva igyekeznek mindenben megfelelni az őket pozícióba segítő erőknek. Ez a viszonylag ártalmatlan hangulatkeltő újságírástól országok megszállásáig és ott élő emberek milliónak elpusztításáig terjedhet.
A neoliberálisok közös jellemzője, hogy saját markáns politikai karakterük igazából nincs. Valódi funkciójuk közben helyenként egészen nyilvánvalóan olcsó és blőd fedőszövegekkel igyekeznek bizonygatni saját létük jogosságát. Ez Iustitia fedetlen kebleinek letakarásától a melegházasságon át a "Több pénzt az embereknek!" nemes gondolatáig bármiben megnyilvánulhat.

"Házi feladat utánanézni a neoliberális szónak. Európában ugyanis a 90-s évek elején láttak ilyet utoljára."

Ajánlom, hogy erősen sasolj a következő EP-happeningen, ott tolonganak az ilyen arcok még 2013-ban is. Biztos találati pontot jelenthet továbbá az USA európai "Kicsi én"-je is. Emlékezz csak arra a két szóra, ami azóta az elvtelen behódolást jelenti: Tony Blair.

"Labanc-kuruc? Vajon miért érzem, hogy egy hazaáruló-hazafi tengely akar lenni burkolva?"

Egészen nyíltan az.

"Ha igen, akkor vizsgáltasd meg magad szakemberrel."

Beteg paranoid elme vagyok, igen. :) Akárcsak a többi rohadt fideszes. Tóta W is remekül összefoglalta, hogy ez lényegében egy betegség, amit mindenképpen kényszergyógykezelni kell, de addig is minimum felfüggeszteni a szavazati jogunkat, hogy végre ismét a szakértelem kerüljön kormányra.

"Tudod, az, hogy ügyesen meg tudja lovagolni a kádárizmust iránti nosztalgiát politikai szempontból értékelhető, de az ország látja kárát."

Mindig csodálom a ti elképesztően komplex Orbán-képeteket. Hallatlanul tehetséges embernek tartom én is, de az valóban lenyűgöz, hogy ő szerintetek egyszerre Horthy Miklós és Kádár János.

"Az, pedig, hogy fanatizálni tud pár százezer embert, maximum csak retorikai szempontból dicséretes."

Szerintem te kevered a Jobbikkal. Orbán Viktor pártja két szinttel feljebb van a fanatikus hívek létszámát illetően. Nem kéne leszólni amúgy ezt a pár százezres számot se. Bajnai Gordon háromszor végigénekelné az Internacionálét, ha a Center for American Progress teljes vagyonából megvehetne ennyi szavazót.

"Mellesleg a haladó neoliberalizmus fából vaskarika."

Kezet rá!

"Ad egy, nem társadalmi támogatottságot kérek, hanem az emberek ismeretét. A KDNP-nek fingja nincs az emberekről. Az ő fejükben egy skanzen van, ahol templomba járó istenfélő fiatalok őrzik a szüzességüket a házasságig, akik azon nyomban elkezdenek gyerekeket potyogtatni, mihelyt kapnak egy kis adókedvezményt."

Köszi a kioktatást a KDNP nevében is, de az előbb a táncház nem tetszett. Mi köze a táncháznak a skanzenhez, a templomhoz, az istenféléshez meg a házasságit tartó szüzességhez? Láttál te már táncházat?

"Ad kettő, nem a túlzott támogatottságot ekéztem, hanem az elvtelen visszaélést az emberek tájékozatlanságával. "

Szörnyű egy párt ez a KDNP :(
Én viszont továbbra is tájékozódni szeretnék, lesz akkor Bilderberg-jegyzőkönyv?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.20. 04:25:52

@Lord_Valdez:
"Szerinted Tóta hányszor szólt már be az MSZP-nek, amikor hülyeséget csinált? Rengetegszer. És néhányszor az SZDSZ-nek is."

Na akkor nézzük ezt a kis tőről metszett elfogulatlan újságírónkat. Most csak a legprimitívebb forrást hozom, mert ne vesszünk el a részletekben.

hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3ta_W._%C3%81rp%C3%A1d

"Cikkei a Magyar Hírlap és az Index oldalain lettek a legismertebbek."

Ez ugye még nem a mai Hírlap volt, teljesen ideológiamentes kis keltetői voltak, nem csodálom, hogy ennyire független lett. :)

"2007 márciusától a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség európai uniós és a Miniszterelnöki Hivatal hazai forrásból vállalt finanszírozásából és megbízásából, M. Tóth Géza rendezésében készülő Modern képmesék című ismeretterjesztő animációs filmsorozat szövegírója lett, amelyet a Magyar Televízió (MTV) 2008 januárjában kezdett sugározni."

Ahogy teltek-múltak az évek, Árpád függetlensége csak nőttön nőtt. Itt éppen az MSZP-t és az SZDSZ-t osztotta ki nagyon az MSZP és SZDSZ kormányának Bajnai Gordon vezette ügynöksége, majd az MSZP és SZDSZ vezette MTV finanszírozásában.

"Az első magyar internetes újságíró, aki Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott."

Merő kalandvágyból ráklikkeltem, és a teljesség igénye nélkül szeretnék mutatni neked néhány teljesen független kurátort, akik a teljesen független Árpádhoz vágták ezt a teljesen független díjat.

"Bárándy Péter (Budapest, 1949. június 12.) magyar ügyvéd, politikus, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere. A Joseph Pulitzer-emlékdíj kuratóriumának tagja.

Dr. Győrffy Miklós (Segesd, 1943. december 21.) magyar újságíró, egyetemi tanár.
Magyar Rádió
Krónika (1971–1987)
168 óra
Vasárnapi újság
Bagoly (1983–1990)
Gondolat-jel (1983–2005)
Magyar Televízió
Stúdió
Hírháttér
Napzárta (1989–1992)
Kincsestár
Rakott (2004)
A szólás szabadsága (2005)

Dr. Rangos Katalin (Budapest, 1952. január 17. –) magyar újságíró, egyetemi tanár.
2003-2004 között a Magyar Televízió programigazgatója, 2004-2008 között elnöke és műsorpolitikai főtanácsosa volt. 2008-tól 2010-ig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A Klubrádión naponta jelentkezik Szabad sáv című műsorával."

Ostoba összeesküvés-elmélet, alacsony színvonalú jobbos mantra és hagymáz, hogy ez a kis elfogulatlan újságíró-közösség ne lenne politikailag teljesen semleges.

"2011 augusztusában távozott az Indextől a Hvg.hu-hoz."

Árpád függetlensége ennél a pontnál gyakorlatilag tetőzött. Ennél függetlenebb már anyag nem lehet a teljes világegyetemben. Megfontolnám a neutrínó átnevezését tótawínóvá.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.20. 09:51:35

@Kuruc ezredes:
Hát, rohadtul nem.
A neoliberális szót, a magát újliberálisnak nevező amerikai baloldal találta ki. Legtömörebben úgy lehetne jellemezni, hogy a klasszikus liberalizmus és a neoklasszikus gazdaságtan egymásra találása.
Egy büdős szó nincs benne buzikról. A több pénzt az embereknek pedig lényegében az ellentéte, mert költségvetési fegyelmet hirdet (értsd zéró költségvetési hiány), illetve, hogy az államnak a lehető legkisebb mértékben és a lehető legindirektebben szabad csak beavatkozni.
Tony Blair és a neoliberalizmus. Tony Blair klasszikus Third Way, félszocialista. Ha neoliberálist keresel, akkor Margaret Thatcher, esetleg Leszek Balcerowicz.

Nincs ebben mit csodálni. A populizmus lényege pont az, hogy az ember képes ellentmondó dolgokat keverni a népszerűség érdekében. Egyébként a legpontosabb talán Juan Perón lenne.

Egyébként nem árt, ha tudsz róla, hogy az általános választójogot a progresszívek akarták, a klasszikus liberálisok ellenezték. Mivel Tóta W. leginkább a klasszikus liberálisokhoz áll közel, ezért ne csodálkozz, hogy ha a cenzusért kiált.

Az a réteg, aki tényleg istenként imádja Orbánt max. félmillió. A többiek azért látják, hogy ez azért nem az igazi, de jobbat nem tudnak.

A táncház csak tünete volt a fiatalokról alkotott irreális képnek.

Azt kérd a Bilderberg szervezőktől. www.bilderbergmeetings.org/meeting_2013.html

Tóta W. nem ideológiamentes, csak nem baloldali. Ha rendszeresen olvastad volna az írásait világos lenne.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.20. 12:58:25

@Lord_Valdez:

"Hát, rohadtul nem."

De

"A neoliberális szót, a magát újliberálisnak nevező amerikai baloldal találta ki. Legtömörebben úgy lehetne jellemezni, hogy a klasszikus liberalizmus és a neoklasszikus gazdaságtan egymásra találása."

Remek jellemzés. Ha megengeded én mégis maradnék a multinacionális szupervállalatokat mindig mindenben elvtelenül kiszolgálóknál. Mondják magukat neoliberálisnak, újszocialistának vagy neokonnak.

"Egy büdős szó nincs benne buzikról."

Ajánlom tanulmányozásra az ezekhez rendkívül szorosan becsatlakozó "modern" társadalmi ideológusokat, gender studies, queer-elmélet és hasonlók. Ha velük kapcsolatban is zavar téged a neolib jelző, akkor nevezzük őket ultraliberálisoknak vagy extrém liberálisoknak. Tökre más lesz, mint a neolib. :)

"A több pénzt az embereknek pedig lényegében az ellentéte, mert költségvetési fegyelmet hirdet (értsd zéró költségvetési hiány)"

Ezt hirdeti, viszont csak hirdeti, mert helyzettől függően hol érdeke, hol nem. Ez sajnos nem segít minket a neoliberálisok megkülönböztetéséhez Tony Blairrel szemben. Figyeld csak!

www.kevingillan.info/wp-content/uploads/2011/03/uk-deficit.png

Ezek szerint akkor Margaret Thatcher kettő éven át volt neoliberális, szemben Tony Blair három évével.

"illetve, hogy az államnak a lehető legkisebb mértékben és a lehető legindirektebben szabad csak beavatkozni."

Igen, kivéve, ha a bankjaiknak lé kell, mert akkor meg a lehető legnagyobb mértékben és legdirektebben. Ismét egy következetes neoliberális elv. :)

"Tony Blair klasszikus Third Way, félszocialista."

A szocialista vagy a másik fele mondott karakánul nemet George Bushék háborúira? Jó, igazad van, most győztél meg végleg. Tony Blair nem neolib.

"Nincs ebben mit csodálni. A populizmus lényege pont az, hogy az ember képes ellentmondó dolgokat keverni a népszerűség érdekében. Egyébként a legpontosabb talán Juan Perón lenne."

Az MSZP-t sokkal inkább javasolnám erre a megtisztelő címre. Esetleg Gyurcsány Ferencet, aki pár éve még Nagy Imre politikai örökösének tartotta magát, néhány hete pedig túlfűtött performanszában, lelkes ezer nyugdíjasa előtt már annak gyilkosa felé nyitott. Esetleg még Mécs Imrét tudom elképzelni, aki lelkes antikommunistaként 15 év alatt eljutott ahhoz a párthoz, amelynek jogelődje kis híján kivégeztette.
Kétségtelenül sose voltak annyira népszerűek, mint Peron, de szerintem szemléletesebb példák.

"Egyébként nem árt, ha tudsz róla, hogy az általános választójogot a progresszívek akarták, a klasszikus liberálisok ellenezték. Mivel Tóta W. leginkább a klasszikus liberálisokhoz áll közel, ezért ne csodálkozz, hogy ha a cenzusért kiált."

Remek kis cenzust fabrikálnátok. :)
Megmondjátok, ki szavazhat és kire. Ismerjük már ezt a nótát, köszi. Tessék szépen törvényes és alkotmányos keretek közt megverni a Fideszt, ha tényleg ennyire szar.

"
Az a réteg, aki tényleg istenként imádja Orbánt max. félmillió. A többiek azért látják, hogy ez azért nem az igazi, de jobbat nem tudnak."

Na akkor a pár százezerhez képest máris van némi növekmény még nálad is, helyes, csak így tovább. :)

"A táncház csak tünete volt a fiatalokról alkotott irreális képnek."

Így van, hiszen táncházba nem járnak fiatalok. Ott kizárólag középkorúak és öregek táncolnak. A fiatalok romkocsmákba, alternatív szórakozóhelyekre járnak. Diszkóznak. Amióta a rohadt Tarlós bezáratta a ZP-t, a fiatalok Budára már nem jönnek, de a Margitszigeten néha elpattan még egy-két dzsó.

Gratulálok ehhez a rendkívül életszagú képhez, ami benned a fiatalokról kialakult. Csak tudnám, hogy miért ajvékolnak akkor a libsi újságok arról, hogy a fiatalok körében már a Jobbik vezet. :(

"Tóta W. nem ideológiamentes, csak nem baloldali. Ha rendszeresen olvastad volna az írásait világos lenne. "

Ebben egyetértek. Nem baloldali, hanem egy klasszikus fideszgyűlölő neoliberális, aki mindig ott tolong az első sorban, ha a magyar nemzeti érzésbe vagy jelképekbe kell belerúgni. Imádja ócsárolni a többségi magyar társadalmat, akik merészelnek nem olyanok lenni, mint ő. Az MSZP-hez pedig két módon kapcsolható. Egyrészt hevesen bírálja az MSZP-t, ha az nem eléggé neoliberális, másrészt ezt az MSZP közpénzből készülő állami megrendelésekkel, vagy az MSZP-holdudvar első vonalához tartozó fogdmegjeiből álló bizottsági díjakkal honorálja, bizonyára több millió forintot áldozva Árpádunkra.

Tutira nem MSZP-s a srác, most végleg meggyőztél erről.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.21. 00:06:57

@Kuruc ezredes:
Akkor először kerülj talán képbe azzal, hogy miről beszélsz. A neoliberalizmus egy jobboldali eszme, a szociálliberalizmus egy baloldali. Az foglalkozik emberek egyenlősítésével, viszont az pedig egyáltalán nem támogatja nagyvállalatokat, és a szabadpiacot.

Mitől lenne alkalmasabb az MSZP? Az mindig is egy szocdem párt volt és etekintetben nem nagyon hazudtolta meg magát. Ezzel szemben a Fidesz bármikor képes volt az egyik száján követelni a 14. havi nyugdíj bevezetését, a másikon kritizálni az MSZP-t a túlköltekezés miatt.

Megértem, ha nektek kellenek a léhűtők és iskolázatlanok szavazatai, de az országnak úgy általában jobb lenne, ha nem ők döntenék el a választásokat.

"Tessék szépen törvényes és alkotmányos keretek közt megverni a Fideszt, ha tényleg ennyire szar."
Türelem. Nagyon sokáig lehet hülyíteni nagyon sok embert, de nem a végtelenségig.

"Gratulálok ehhez a rendkívül életszagú képhez, ami benned a fiatalokról kialakult."
Ez a te fantáziád, nem az enyém, bár azt hozzátenném, hogy lényegesen közelebb jár a valósághoz, mint a KDNP-s elképzelés. Egyébként nem vezet a Jobbik.

Tóta W. nem a fideszt gyűlöli, hanem a hülyeséget. Az más kérdés, hogy a Fideszben a hülyeség igen koncentráltan fordul elő. A nemzeti érzésbe, meg jelképekbe is akkor rúg bele, amikor hülyeséget kevernek bele. Már pedig ez igencsak szokás, lássuk be.
Ha magyar magát jobboldalnak nevező, de egyébként baromira baloldali társaság kevesebb hülyeséget hordana össze, akkor még az is lehet, hogy TWÁ éhen halna.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.23. 16:08:32

@Lord_Valdez:

Felesleges politikaelméleti meg gazdaságelméleti kérdéseken rugózzál, ez most itt a gyakorlati rész.

"Akkor először kerülj talán képbe azzal, hogy miről beszélsz. A neoliberalizmus egy jobboldali eszme, a szociálliberalizmus egy baloldali."

Nem ők álltak össze 1994-ben?

"Az foglalkozik emberek egyenlősítésével, viszont az pedig egyáltalán nem támogatja nagyvállalatokat, és a szabadpiacot."

Tehát 2002-10 közt neoliberalizmus volt, köszönöm.

"Mitől lenne alkalmasabb az MSZP? Az mindig is egy szocdem párt volt és etekintetben nem nagyon hazudtolta meg magát."

Alapjában véve nem tudok vitatkozni ezzel a megállapítással, viszont levonhatjuk akkor azt a következtetést, hogy az 1994-2010 közti MSZP-SZDSZ kormányok gazdasági ideológusa és irányítója a szavazati arányok mindenfajta zárójelbe tételével az SZDSZ volt.

"Ezzel szemben a Fidesz bármikor képes volt az egyik száján követelni a 14. havi nyugdíj bevezetését, a másikon kritizálni az MSZP-t a túlköltekezés miatt."

Szörnyű egy párt ez a Fidesz, hogy így egyszemélyben képes volt megbénítani ilyesmikkel a szakértelem kormányát. Felhívnám a figyelmedet azonban arra is, hogy a költségvetés egyenlegének javítására nem kizárólagos módszer a nyugdíjcsökkentés.

"Megértem, ha nektek kellenek a léhűtők és iskolázatlanok szavazatai, de az országnak úgy általában jobb lenne, ha nem ők döntenék el a választásokat."

Ismerjük már ezt az ősrégi liberális mítoszt Vágóúr. A jobbosok a buta, nacionalista, szerencsétlen tanulatlanok, a balliberálisok meg a műveltek, tanultak, okosok ja és még a humor is az ő oldalukon áll. Valamiért most mégis a jobbosok győztek, ki tudja miért, ha a fenti gondolatsor igaz. :)

"Türelem. Nagyon sokáig lehet hülyíteni nagyon sok embert, de nem a végtelenségig."

A jelenlegi belpolitikai folyamatokat nézve a ballibek újbóli győzelmének kivárásához bizony valóban sok türelem kell.

"Ez a te fantáziád, nem az enyém, bár azt hozzátenném, hogy lényegesen közelebb jár a valósághoz, mint a KDNP-s elképzelés. Egyébként nem vezet a Jobbik."

Remek

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/felmeres_a_jobbik_es_a_fidesz_vezet_a_felsooktatasi_hallgatok_kozott/2340539/

iranytuintezet.hu/fiatalok_40-_jobbikos

Nem, nem vezet a Jobbik, HISZEN nem vezet!

"Tóta W. nem a fideszt gyűlöli, hanem a hülyeséget. Az más kérdés, hogy a Fideszben a hülyeség igen koncentráltan fordul elő. A nemzeti érzésbe, meg jelképekbe is akkor rúg bele, amikor hülyeséget kevernek bele. Már pedig ez igencsak szokás, lássuk be.
Ha magyar magát jobboldalnak nevező, de egyébként baromira baloldali társaság kevesebb hülyeséget hordana össze, akkor még az is lehet, hogy TWÁ éhen halna."

TótaW maga az ész és a függetlenség, de szegény nem tehet róla, hogy az ész és a függetlenség mindig ezeknek a jóságos, államot nem akaró, a piacot mindenben elvtelenül kiszolgáló neoliberális demokratáknál van.

Egyébként ha új fogalmi rendszerben gondolkodsz, abban én tényleg partner vagyok, mert szerintem is elavult a jobb-bal oldal kifejezés. Lehetne mondjuk nemzeti és befektetői, vagy állami vs vállalati párt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.23. 20:09:25

@Kuruc ezredes:
Pedig nagyon is fontos tisztába kerülni a szavak jelentésével. Ha mást nem azért, hogy ne írjunk le ilyen baromságokat:
"Tehát 2002-10 közt neoliberalizmus volt"
Magyarországon, soha egyetlen pillanatig nem volt neoliberalizmus. Hozzátenném, hogy sajnos, mert az nem csak alacsony államadósságot eredményez, hanem versenyképességet és életszínvonalat is. Viszont eleinte nehéz eladni a népnek és nem sok mindent lehet ellopni.

Az SZDSZ, egyrészről nem képviselt egységes álláspontot, másrészről dehogy irányította. A Gyurcsány érában nagyobb befolyáshoz jutott, ez igaz, de ennek oka, hogy maga Gyurcsány is kevésbé volt etatista és baloldali, mint elődei.

Természetesen, nem a nyugdíjakról van szó, hanem a következetességről. Ez az, ami a Fideszben soha nem volt fellelhető. Viktor mindig a közönségéhez igazítja, hogy mit mond, akkor is, hogy ha ezzel ellentmond egy hete tartott beszédének, amit egy másik közönség előtt mondott.
És, igen, szörnyű a Fidesz, mert marha ügyesen bánik a szóval, ezt meg kell hagyni. Pl. az, hogy megvédték a nyugdíjakat felülmúlhatatlan. Azt mondja, hogy a külföldi tőzsdék helyett becsatornázták a magyar költségvetésbe. Nem kurva jól hangzik? De, de mit jelent? Azt, hogy az a pénz, ami eddig külföldről hozta haza a nyereséget, elköltésre került folyó kiadásokra. Ugyanaz, de micsoda különbség a két megfogalmazás.

1. Ha nem függtök a tanulatlanok szavazataitól, akkor nincs miért félni a cenzustól.
2. Nem jobbosok és ballibekről van szó. A Fidesz ugyanis nem jobbos. A Fidesz balról előzte meg az MSZP-t.
3. Az a bizonyos "ballib" a Fidesz és a Jobbik által kitalált kategória.

Ezt az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoportot nem ismerem, de az Iránytű intézet egy vicc. Azt nem kéne erőltetni.
Más közvélemény kutatások szerint a Fidesz vezet.
Viszont vicces, mert ezt írja:
"Róna Dániel kitért arra, hogy az egyetemisták és főiskolások között a Jobbik szavazóinak többsége alsó középosztálybeli, közülük sokak apja szakmunkás, a Fidesz-támogatókat pedig felmérésük szerint a vallásosság és az jellemzi, hogy anyagi gond nélkül élnek, valamint a megkérdezettek között ők bíznak legmagabiztosabban jövőjükben.

Az Együtt 2014-PM a fővárosban népszerű, szüleik jellemzően diplomások, és viszonylag sokan dolgoztak már közülük külföldön. Az LMP a nők között is jelentős tábort tudhat magának, és az előbbi párttal, illetve az MSZP-vel együtt jellemző rájuk, hogy nem vallásosak."
Nesze neked...

Nem arról van szó, hogy Tóta W. maga a fény az éjszakában (,mert trafált mellé párszor ő is), de érdemes megnézni miféle témákba is szokik belerúgni. Pl. amikor a Fidesz kitalálta, hogy a Szerencsejáték Zrt. által befizetett adóból fogják fizetni az egészségügyet (ez a pénz előtte is befolyt a költségvetésbe és el is ment az utolsó fillérig), vagy amikor Semjén (azt hiszem ő volt az) megindokolta, hogy miért fontos a KDNP: azért, mert a Fidesz a mozdony és a KDNP a horgony, érted, ugye? Vagy vegyük azt, amikor a Fidesz azt találta ki, hogy a vizitdíj olyan, mintha a színházban befelé és kifelé is fizetni kéne, elvégre az egészségügyért egyszer már fizettél (azért volt baromság, mert a színházházért is, ugyanis a bevétele többsége nekik is a költségvetésből jön). És így tovább. Ezekben bizony teljesen jogos szóvá tenni, hogy ezek baromságok. Azt készséggel elismerem, hogy TWÁ stílusa nemritkán tenyérbemászó, de a kérdés inkább az, hogy igaza van-e. És azt kell, hogy mondjam, hogy többnyire igen.

A jobb és bal részben elavult, de a fő probléma nem ez, hanem hogy kicsavarják a jelentését.
Mellesleg a nemzeti szót is baromi sokszor használják rosszul, különösen a Jobbik. Nagyon sokszor népre gondol, amikor nemzetet mond.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.23. 23:10:31

@Lord_Valdez:

"Magyarországon, soha egyetlen pillanatig nem volt neoliberalizmus."

Kissé meddő elméleti vitának érzem ezt. 2002-2008 közt csak ez a párt adta a gazdasági minisztereket, és minden annak megfelelően ment, ahogy te leírtad az ellentétét. "Az foglalkozik emberek egyenlősítésével, viszont az pedig egyáltalán nem támogatja nagyvállalatokat, és a szabadpiacot." Az SZDSZ-irányította neoliberális gazdaságpolitika viszont ezzel nem foglalkozott, a nagyvállalatokat és a szabadpiacot viszont nagyon is támogatta. Az eredményt ismerjük.

"Hozzátenném, hogy sajnos, mert az nem csak alacsony államadósságot eredményez, hanem versenyképességet és életszínvonalat is." "Természetesen, nem a nyugdíjakról van szó, hanem a következetességről. Ez az, ami a Fideszben soha nem volt fellelhető."

Fájó kimondanom, de akkor ezek szerint benned se.
hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus
Ha ennyire odavagy a politika- és gazdaságelméletért, akkor javaslom, hogy ezt szerkeszd át. Esetleg azt szerkeszd át, hogy a neoliberalizmus alacsony államadósságot , versenyképességet és életszínvonalat eredményez.
en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_United_States_public_debt
Sajnos Reagan alatt az adósság nőtt, persze jöhetsz valami rossz libsi hárítással, hogy de alacsony így is. :)
en.wikipedia.org/wiki/File:US_Real_Wages_1964-2004.gif
Az életszínvonal is szinte megbokrosodva hódított meg addig bevehetetlennek hitt csúcsokat. Tökre jó leírást találtál a neoliberalizmusra. Kívánsz még ilyen elméleti baromságokon szőrözni, amelyekhez láthatóan vagy mégse értesz annyira, vagy maguk is önellentmondó baromságok, vagy lehet végre valami érdemi kommunikáció is, amelynek alapja, hogy az MSZP-SZDSZ-t ballibeknek vagy neolibeknek nevezzük hazánkban?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.23. 23:26:23

@Lord_Valdez:

"Nem kurva jól hangzik? De, de mit jelent? Azt, hogy az a pénz, ami eddig külföldről hozta haza a nyereséget, elköltésre került folyó kiadásokra. Ugyanaz, de micsoda különbség a két megfogalmazás."

Ennek is van egy gyakorlati és egy elméleti síkja. Ha kívánod, belemehetünk az egyik felébe mélyebben is, mert az elméletit maximálisan támogatom. A gyakorlatiról nehéz lesz vitát folytatnunk. Ez a magánnyugdíjak ugye kisebbik részére vonatkozott, mert a nagyobbikból magyar államkötvény lett véve. Semmi garancia nincs rá, hogy 20-30-40 év múlva is fenn fog állni ez a gazdasági modell.

"1. Ha nem függtök a tanulatlanok szavazataitól, akkor nincs miért félni a cenzustól."

Mennyiben felelne meg a cenzus a jelenlegi liberális demokráciáról alkotott alapvető felfogásnak? Alapvetően értem én a cenzus melletti érveket, de mit rendeznétek ti egy ilyen húzásért a TótaWvel a Süddeutsche Zeitungban? Na ne szórakozz már, hogy ez komolyan felmerült benned. :) Árnyaltabb verziója, a regisztráció is kiverte a biztosítékot ballib körökben.

"2. Nem jobbosok és ballibekről van szó. A Fidesz ugyanis nem jobbos. A Fidesz balról előzte meg az MSZP-t."

Ok, akkor mondom, tőlem leoszthatjuk nemzetire és nemzetközire, vagy bármi hasonlóra, ami lefedi a két tábor értelmét. Nem ragaszkodom a jobb-balhoz, becs szóra.

"3. Az a bizonyos "ballib" a Fidesz és a Jobbik által kitalált kategória."

Az MSZP, amely saját definíciója szerint balközép párt volt, és az SZDSZ amely saját definíciója szerint liberális párt volt, összeálltak egy remek kis koalícióra, ebből született a ballib kifejezés. Ezentúl a magánszektort se hívjuk maszeknek?

"Ezt az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoportot nem ismerem, de az Iránytű intézet egy vicc. Azt nem kéne erőltetni.
Más közvélemény kutatások szerint a Fidesz vezet.
Viszont vicces, mert ezt írja:
"Róna Dániel kitért arra, hogy az egyetemisták és főiskolások között a Jobbik szavazóinak többsége alsó középosztálybeli, közülük sokak apja szakmunkás, a Fidesz-támogatókat pedig felmérésük szerint a vallásosság és az jellemzi, hogy anyagi gond nélkül élnek, valamint a megkérdezettek között ők bíznak legmagabiztosabban jövőjükben."

Jó, ne menjünk bele ebbe se annyira, mindketten tudjuk, hogy mi a lényeg. A fiatalok körében ez a két erő a meghatározó, nem más. Tudod te is, meg én is. Biztos mindkettő szimpatizánsai undorodnak a táncházaktól.

"Az Együtt 2014-PM a fővárosban népszerű, szüleik jellemzően diplomások, és viszonylag sokan dolgoztak már közülük külföldön. Az LMP a nők között is jelentős tábort tudhat magának, és az előbbi párttal, illetve az MSZP-vel együtt jellemző rájuk, hogy nem vallásosak."

Király, tuti óriási tömegeket alkotnak, és pont őket akarta táncba vinni a KDNP...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.24. 07:14:26

@Kuruc ezredes:
Na, figyu, a neoliberalizmus a nagyvállalokat se támogatja, csak épp nem is ellenzi.
És attól, hogy az SZDSZ sokkal piacpártibb volt, mint az MSZP még nem lett neolib. Magyarországon sose szűntek meg azok a piactorzító szabályozások, mint amiket a neoliberalizmus olyannyira kárhoztat, pl. hatósági áras gázár, vagy a millió jogcímen folyosított szociális jutattások.

Ha kicsit jobban utánanéznél, akkor látnád, hogy Reagan nem igazán követte a dolgot. Addig ugyan eljutott, hogy adókat csökkentett, de az állami kiadások megvágásán már elvérzett, sőt ezzel párhuzamosan iszonyúan növelte a katonai kiadásokat.

"Ez a magánnyugdíjak ugye kisebbik részére vonatkozott, mert a nagyobbikból magyar államkötvény lett véve."
Nem a lényegre figyelsz: kétféleképp is meg lehet ugyanazt fogalmazni és mennyire másként hangzik a kettő. Érzed a manipulatív erőt a megfogalmazásban?
Orbán mondta egyszer, hogy ha azt mondja, hogy reálértéken befagyasztják a nyugdíjakat, akkor azt 80% ellenzi. Ha azt mondja, hogy megőrzi a vásárló erejét, akkor 80% támogatja, pedig ugyanazt jelenti.
3.asset.soup.io/asset/0750/9139_80ee_400.jpeg

"Mennyiben felelne meg a cenzus a jelenlegi liberális demokráciáról alkotott alapvető felfogásnak?"
A XIX. századinak simán. A XX. századinak nem.
"Alapvetően értem én a cenzus melletti érveket, de mit rendeznétek ti egy ilyen húzásért a TótaWvel a Süddeutsche Zeitungban?"
Tóta W. semmit. Ha egyetért valamivel, az ellen nem tiltakozik.
"Árnyaltabb verziója, a regisztráció is kiverte a biztosítékot ballib körökben"
A regisztráció tökéletesen rossz ötlet volt. Müveltségi cenzusnak lenne szükség, nem mozgósíthatóságira. Pont a droidsereg az, ami a tömegdemokrácia rákfenéje.

2.
Ez sem lenne jó, mert a Fidesz és az MSZP tábora között hihetetlen nagy átjárás van. Na, nem a keménymag, hanem a massza között.

3.
Tudod a gond ott van, hogy minden automatikusan ballib, amit utáltok. (Ha nagyon utáljátok, akkor neolib).
Na most a baloldali és a liberális nem igazán egyeztethető össze. Nem mellesleg ez lett az SZDSZ veszte is, egy seggel akart két lovat megülni és ezért egyiket se sikerült rendesen.

Nézd, az hogy a pártválasztó (,de vajon hány százalékuk az?) fiatalok között vezet a Fidesz és a Jobbik (,amit egyébként sokan kinőnek), egyáltalán nem jelenti azt, hogy ők ténylegesen ugyanolyan megvetéssel tekintenének a modern világra, mint Fidesz, pláne a KDNP. Ezek a fiatalok bizony átlagosan 1x éves korukban elvesztették a szüzességüket, átlagosan 29 éves korban vállalják az első gyereküket, és addigra más sokadik párkapcsolatukban élnek. Dohányoznak, isznak, és minden ötödik marihuánát is szív néha. Nem vetik meg a kocsmákat, beleértve a romkocsmákat is, a szórakozóhelyeket,használják a facebookot, divatmárkákat hordanak, hallgatnak akusztikus zenét, elektronikust, metált stb.
Nem azt mondom, hogy undorodnak, de ez a táncválasztó rendezvény se tudott tömegeket megmozgatni, pont azért, mert rosszul mérte fel az igényeket. Amelyik fiatal szeret táncolni, annak van elég program enélkül is. Amelyik nem, az meg azért nem megy el egy ilyenre.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.24. 15:21:22

@Lord_Valdez:

"Na, figyu, a neoliberalizmus a nagyvállalokat se támogatja, csak épp nem is ellenzi."

Létezett akkor valaha neoliberalizmus a tankönyeken kívül? Javasolj már valami neoliberális korszakot, aztán megnézzük, egyszerre növelték-e az életszínvonalat az adósság csökkentésével, valamint nem támogatták v ellenezték a nagyvállalatokat.
Thatcher már most kizárható, őt ne is hozd fel!

" Érzed a manipulatív erőt a megfogalmazásban?"

Aha. Ez most óriási felfedezés, Orbán Viktornak manipulatív mondatai vannak. Néma és analfabéta politikusokat szeretnél? Mert amúgy minden politikusnak voltak ilyenek a világtörténelem kezdetétől fogva. A manyupokról továbbá annyit, hogy köszönöm Orbán Viktornak, amiért többé nem vagyok kényszerítve kitudja melyik multinacionális nagyvállalat részvényeit vásárolni a nyugdíjjárulékomból. Aki akarja, vegye nyugodtan, de én nem akarom.

"A XIX. századinak simán. A XX. századinak nem."

Ezzel a kérdés gondolom el is dőlt, tehát minden mellette szóló érv ellenére sem lesz cenzus.

"Tóta W. semmit. Ha egyetért valamivel, az ellen nem tiltakozik."

Fizetség kérdése, hogy ő mi ellen tiltakozik.

"A regisztráció tökéletesen rossz ötlet volt. Müveltségi cenzusnak lenne szükség, nem mozgósíthatóságira. Pont a droidsereg az, ami a tömegdemokrácia rákfenéje."

Nem tudok vitatkozni, csak kérlek kezd a tömegdemokrácia daganatának vagdosását mondjuk az Egyesült Államokban, ahol a két SZDSZ elnökjelöltjeinek frizurafésülési tulajdonságai alapján választ a droidsereg. Magyarországon legalább van különbség a különféle politikai erők közt, azt hiszen, ez nem is vita tárgya köztünk.

"Ez sem lenne jó, mert a Fidesz és az MSZP tábora között hihetetlen nagy átjárás van. Na, nem a keménymag, hanem a massza között."

Nem értem, hogy ha ennyire buták, ti meg ennyire műveltek, akkor miért nem bírtok átjárni az eszükön. Egyszerűen nem értem, nem és nem.

"Tudod a gond ott van, hogy minden automatikusan ballib, amit utáltok. (Ha nagyon utáljátok, akkor neolib)."

Ez egyébként szintén igaz. Csak ezek azok is.

"Na most a baloldali és a liberális nem igazán egyeztethető össze. Nem mellesleg ez lett az SZDSZ veszte is, egy seggel akart két lovat megülni és ezért egyiket se sikerült rendesen."

Ismét nem tudok vitatkozni, nagyon jól látod. Ettől a "ballib" megvető jelző még használható rájuk, tökéletesen kifejezi ezt az ellentétpárt is.

"Nézd, az hogy a pártválasztó (,de vajon hány százalékuk az?) fiatalok között vezet a Fidesz és a Jobbik (,amit egyébként sokan kinőnek), egyáltalán nem jelenti azt, hogy ők ténylegesen ugyanolyan megvetéssel tekintenének a modern világra, mint Fidesz, pláne a KDNP."

Nem a modern világra tekintenek megvetéssel, hanem a Magyarországon már bizonyított, de jelenleg az egész világon megrendült gazdasági - és a vele szorosan összefonódó társadalmi-politikai - rendszerre, amit összefoglaló néven neoliberalizmusnak szoktunk nevezni, noha elméletileg valóban igazad van, hogy az nem színtiszta neoliberalizmus. Hál Istennek. A "kommunista" rendszereket is szokás kommunizmusnak nevezni, noha az elméleti kommunizmushoz kevesebb közük volt, mint az előbbi példának.

"Ezek a fiatalok bizony átlagosan 1x éves korukban elvesztették a szüzességüket, átlagosan 29 éves korban vállalják az első gyereküket, és addigra más sokadik párkapcsolatukban élnek. "

Nahát, te kezdesz rájönni, hogy a keresztények is dugnak. Ezt méltányolandónak vélem, mert a KDNP már tudja ezt, de a művelt ballibek nem nagyon.

"Dohányoznak, isznak, és minden ötödik marihuánát is szív néha. Nem vetik meg a kocsmákat, beleértve a romkocsmákat is, a szórakozóhelyeket,használják a facebookot, divatmárkákat hordanak, hallgatnak akusztikus zenét, elektronikust, metált stb."

Király, a KDNP pedig bizonyára toronydarura akasztaná ezekért őket. Kész Irán a KDNP, hiszen keresztény, tehát maradi és buta.

"Nem azt mondom, hogy undorodnak, de ez a táncválasztó rendezvény se tudott tömegeket megmozgatni, pont azért, mert rosszul mérte fel az igényeket. Amelyik fiatal szeret táncolni, annak van elég program enélkül is. Amelyik nem, az meg azért nem megy el egy ilyenre. "

Szervezzék csak nyugodtan, majd a sokadik meg fog. Budapesten nyugodtan helye van az ilyesminek, hiába gúnyolódnak rajta toleránsék.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.24. 20:12:14

@Kuruc ezredes:
Chile 80-as évek. Lengyelország 1989.

Őszinte politikusokat szeretnék, vagy legalább nagyjából őszinte.
És, ha már itt tartunk, akkor ezek szerint a Fidesz is hülyének nézi a népet, csak nála nem bűn. Persze lehet, hogy azért nem bűn, mert nem mondja ki hangosan. Ez logikus lenne. Gyurcsány is akkor vesztette el a népszerűségét, amikor kimondta hangosan, hogy elkúrta.

Én is köszönöm, hogy elvette a nyugdíjamat. Ugyanis ez volt az egyetlen esély a normális nyugdíjra, azt leszámítva, hogy mennyit tesz félre az ember. Ne legyen illúziód, a felosztó-kirovó rendszer még stabil demográfia mellett is negatív nominál(!) hozamot termel. A mi demográfiánk mellett pedig ne is beszéljünk róla. Nem tudom, hogy mikor mész nyugdíjba, de minél később, annál kevesebbre számíts.

"Fizetség kérdése, hogy ő mi ellen tiltakozik."
Tóta nem így működik. Még Csermely (Magyar Nemzet) is szóvá tette, hogy milyen dolog már, hogy nem csapódott hozzá egyik érdekcsoporthoz se.

Az USA más világ. Egyrészről ott nem két SZDSZ van, hanem két tömegpárt. A republikánusok gazdaságilag liberálisok (tehát jobbosok), kulturálisan konzervatívok. A demokraták (bár liberalnak hívják magukat) szocdemek. A kettő közt igen masszív különbség van, bár mindkettőnek van jobb és balszárnya.
És, ha már itt tartunk az USA egészen 1965-ig ellenállt az általános választójog bevezetésének.

Nehogy azt hidd, hogy az MSZP keménymag különb. Egyébiránt pedig mivel mind a tipikus Fidesz szavazó, mind a tipikus MSZP szavazó gazdaságilag baloldali, társadalmilag konzervatív, ezért ők ketten (sőt egyébként a Jobbik is) sokkal könnyebben megszólítják, mint mi, akik a gazdaságilag jobboldali, társadalmilag liberális kvadránsban helyezkedünk el. Nincs köztük olyan ideológiai különbség, amitől elkülönülnének a bázisok, max. csak annyi, hogy kevesebbszer írják le azt, hogy "nemzeti", de ez csak a keménymagnak fontos.

De a Fidesz és a Jobbik az egész fogyasztói társadalmat megveti és elveti. Egyszerűen nem tud mit kezdeni a gondolattal, hogy az emberek döntik el, hogy mire van szükségük és nem ők. Számukra emészthetetlen, hogy az embereket sokkal jobban érdeklik az autós, szappanoperás, meztelen csöcsös stb. dolgok, mint az új alaptörvény bőrkötéses kiadása, vagy Makovecz gyönyörű, de totálisan diszfunkcionális épületei, vagy Szőcs Géza aktuális giccse.

Hivatalosan a keresztények nem dugnak házasság előtt. Persze, valójában naná.

A KDNP ezt úgy kezeli, hogy nem vesz róla tudomást. Pl. létezik olyan unblack metal, ez az alapból meglehetősen sátánista black metal keresztény verziója. Kérdezd meg, hogy hányan hallottak már róla?

Csakhogy tudd, a tolerancia nem jelenti azt, hogy kritizálhatatlan. Semmit nem tettünk azért, hogy megakadályozzuk a rendezvényt, pont azért, mert toleráljuk. Csak közöljük, hogy nem erre van szükség.
A másik, hogy semmi kifogásom az ellen, hogy szervezzenek ilyet, mert miért pont ilyen ne lenne, egy kivétellel: hogy az adófizetők pénzéből teszik. Ha a saját pénzüket költenék, felőlem hetente tarthatnának olyan rendezvényeket, amiken több a fellépő, mint a látogató.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.24. 21:53:26

@Lord_Valdez:

"Chile 80-as évek. Lengyelország 1989."

Király, akkor már csak a magasnak számító életszínvonal hiányzik a sikerképletedből.
Chile esetében ezt sajnos nem tudom magasnak számító életszínvonalnak tekinteni:
en.wikipedia.org/wiki/File:GDP_per_capita_LA-Chile.png
se ezt
en.wikipedia.org/wiki/File:Unemployment_Chile.png

Azt már akkor meg se említem, hogy Pinochet egy az USA által szervezett puccs keretén belül lett a chilei neoliberalizmus úttörője. A puccsban a törvényesen választott államfőt vagy egész egyszerűen lelőtték, vagy öngyilkosságba kergették. Talán jobb is neked, hogy mégsem felel meg a neoliberális könyvtári definíciójának.

Lengyelországnál már inkább rábólintanék, de ne emlegessünk ott se magas életszínvonalat a 90-es években.

"Őszinte politikusokat szeretnék, vagy legalább nagyjából őszinte."

Ismét egyetértek, lécci, kezdjük ezt is az USA és az EU vezetőinek mondott politikusoknál. Meséljenek kicsit, hogy lettek ők ott, ahol éppen vannak, mit miért tesznek, milyen titkos kis dzsemborikra járnak, és ott kiktől milyen utasításokat kapnak.

"És, ha már itt tartunk, akkor ezek szerint a Fidesz is hülyének nézi a népet, csak nála nem bűn."

Valamit itt nagyon nem értettél akkor meg. ME Úr EU-Magyarország kettős kommunikációjának pont nem a magyar nép hülyének nézése a lényege. Feléjük azt kommunikálja, hogy merre az ellenség, és tényleg arra van.

"Persze lehet, hogy azért nem bűn, mert nem mondja ki hangosan. Ez logikus lenne. Gyurcsány is akkor vesztette el a népszerűségét, amikor kimondta hangosan, hogy elkúrta."

Őszintén bevallom neked, ez volt a legkisebb bajom Ferivel. Ha most félretesszük itt az erkölcsibb dolgokat (dec 5-ei népszavazás, románozás, költségvetési számok hamisítgatása, törvénytelen rendőri akciók tucatjai, stb) sikertelen kormányfői tevékenységének két alapvető szakasza volt.
- Az első két év, amikor saját bevallása szerint nem csinált semmit. (Nem ezért választunk valakit miniszterelnökké)
- A következő három, amikor mindent rosszul csinált.
Alapvetően ez az, amiért Gyurcsány Ferencet soha többé nem akarom miniszterelnöknek. Ha valaki egy hallhatóan őszinte gyújtóhangú beszédben két év semmittevés után végre alkotni akar, de ezek után mindent elront, akkor nem bizonyította politikai alkalmasságát.

"Én is köszönöm, hogy elvette a nyugdíjamat."

Nyilván most örömmel értesülsz róla, hogy nem vette el. Állami jogosultságodat ugyanis csak akkor vesztetted el, ha maradtál a magánnyugdíjaknál.

"Ugyanis ez volt az egyetlen esély a normális nyugdíjra, azt leszámítva, hogy mennyit tesz félre az ember. Ne legyen illúziód, a felosztó-kirovó rendszer még stabil demográfia mellett is negatív nominál(!) hozamot termel."

Különösebb illúzióim nincsenek arról, mikor fog megszűnni a magyar államban a nyugdíjfizetés. Kb az áramszolgáltatás és az iskolarendszer után.

"A mi demográfiánk mellett pedig ne is beszéljünk róla. Nem tudom, hogy mikor mész nyugdíjba, de minél később, annál kevesebbre számíts."

Semmiféle nyugdíjra nem számítok. Ettől még elvi kérdés, hogy köszönöm, de én nem kívánom finanszírozni a multinacionális nagyvállalatokat. Ha a világ minden pénzét ideígérik, akkor se. Ha te a magánvagyonodból akarod, hajrá! Én viszont a nyugdíjjárulékomból nem akarom, meg másból se.

"Tóta nem így működik. Még Csermely (Magyar Nemzet) is szóvá tette, hogy milyen dolog már, hogy nem csapódott hozzá egyik érdekcsoporthoz se."

Minden tiszteletem Csermely úré, de Tóta cikkei eddig kizárólag a neoliberalizmus dicséretét zengték. Az Indextől - amit most a példa kedvéért fogadjunk el viszonylag függetlennek - átment a HVG-hez, amit már remélem te se tartasz annak. Azon kívül itt láttuk, hogy kiktől kap kitüntetést. Az MSZP igazságügy-miniszterétől, az MSZP pártrádiósától, meg az MSZP pártrádiójának pártrádiósától. Ennek fényében mikor fog általatok is elismerve oda csapódni? Ha legyőzi Baja Ferit egy megyei választmányi választáson?

"Az USA más világ. Egyrészről ott nem két SZDSZ van, hanem két tömegpárt. A republikánusok gazdaságilag liberálisok (tehát jobbosok), kulturálisan konzervatívok. A demokraták (bár liberalnak hívják magukat) szocdemek. A kettő közt igen masszív különbség van, bár mindkettőnek van jobb és balszárnya."

Ne haragudj, de mivel mindkét pártot ugyanaz a pénzügyi-hadiipari lobbi utasítgatja, és mindkét párt élen jár a föld különböző pontjain mondvacsinált okokkal kirobbantott, dollár-százmilliárdokba kerülő háborúk kreálásában, amelyeknek egyetlen célja, hogy ez a pénzügyi-hadiipari lobbi degeszre keresse magát és ezért pár millió helyi élete igazán nem nagy ár, engem különösebben nem érdekel, hogy mellette az egyik párt közben letakarja-e Iustitia fedetlen keblét, a másik meg művészetté emeli-e a grafitit.
Nekem ez egy párt, amelynek jellemzője a teljes politikai üresség, és közszolgálati érdekek figyelmen kívül hagyása. Valamint mindig mindenben megfelelés az őt köldökzsinóron etető pénzügyi-hadiipari lobbinak.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.24. 22:35:09

@Lord_Valdez:

"És, ha már itt tartunk az USA egészen 1965-ig ellenállt az általános választójog bevezetésének."

Valamint most is van választási regisztráció, tehát akkor ezzel is bajod van.

"Mi, akik a gazdaságilag jobboldali, társadalmilag liberális kvadránsban helyezkedünk el."

Alapvetően értem én a ti gondotokat, de itt egy kulturális eltérésről van szó. Magyarország nem Nyugat-Európa vagy Észak-Amerika. Nem olyan bonyolult dolog ez. Mást jelentett kommunistának lenni Svájcban, és mást Kínában. A gazdaságfilozófiai kérdéseken túl itt elsősorban a nyugati értelemben vett társadalmi liberalizmusra is nyugodtan kitérhetünk. Köszönöm, de én se kérek ebből, nem akarok 20%nyi bevándorlót a harmadik világból, se melegházasságot, se meleg-örökbefogadást, se nemsemlegesítést. Külön öröm, hogy itt ezt egy valóban törpe kisebbségen kívül senki sem pártolja, feltételezem, még te sem.

"De a Fidesz és a Jobbik az egész fogyasztói társadalmat megveti és elveti."

A vadhajtásait mindenképpen, és ez szerintem remek dolog. Gondolom vagy annyira széles látókörrel megáldva, hogy látod a fogyasztói társadalom negatív lenyomatát is, amelyik sajnos egyre csak növekszik. Környezetszennyezés, pazarlás, a harmadik világ kizsákmányolása, de akár az első világ társadalmi torzulásai. Sajnos a fogyasztói társadalom lassan több mint kritikára érdemes, a Jobbik valóban megveti, a Fidesz azért talán még nincs ennyire katasztrofális véleménnyel, de a helyzet egyre rosszabb lesz.

"Egyszerűen nem tud mit kezdeni a gondolattal, hogy az emberek döntik el, hogy mire van szükségük és nem ők."

Ugye ennyire naiv azért nem vagy? Az emberek döntik el, csak ők jóval kevesebben vannak, mint azok az emberek, akik számára eldöntötték. Hány tökfelesleges dolog van most a 10 méteres körzetedben? 50? 900?

"Számukra emészthetetlen, hogy az embereket sokkal jobban érdeklik az autós, szappanoperás, meztelen csöcsös stb. dolgok, mint az új alaptörvény bőrkötéses kiadása, vagy Makovecz gyönyörű, de totálisan diszfunkcionális épületei, vagy Szőcs Géza aktuális giccse."

Kizártnak tartom, hogy a Fidesz naptárában 2013-ra tették be, hogy a Kulturkampf megnyerésének legvégső dátuma. Én se szeretem a nemzeti giccset, de azért, mert giccs, nem azért, mert nemzeti. A liberális giccset még kevésbé kedvelem. Ha a kereskedelmi televíziózásra gondolsz, abban a Fidesz láthatóan igen szép eredményeket ér el. Ajánlom összehasonlításra a 2010 előtt nyugaton menő, onnan behozott leginkább szubhumán tévéműsorokat a 2010 utániakkal.

2010 előtt
Jerry Springer (Mónika Show) magyar verzió - pipa, valamely fő kereskedelmi adón
Big Brother (BB, VV) magyar verzió - pipa, valamely fő kereskedelmi adón
Fear Factor (Rettegés foka) magyar verzió - pipa, valamely fő kereskedelmi adón

2010 után
Toddlers (új minőség a valóságshow világában, gyerekszépségverseny, minden tekintetben alulmúlja a másik hármat)
magyar verzió - nincs, az amerikai egy nem fő kereskedelmi adón
Várandós tinik, tinimamik (Ez még a Toddlers alá is benéz, a még meg sem született gyerekek, és már megszületett gyerekszüleik valóságshowja. Drogos, pornós, lumpen kismamák)
magyar verzió - nincs, az amerikai egy nem fő kereskedelmi adón
Fear Factor-új (ha a gyerekeket kivesszük, akkor minden idők leggyalázatosabb televízióműsora. Válogatott embergyalázás, napon álló szamársperma pénzért itatása, stb)
magyar verzió - 2005 óta nincs, az amerikait se adják

Úgy érzem, ezek alapján mondhatjuk, hogy Fidesz máris elérte a társadalmilag leginkább káros műsorok képernyőre nem engedését. Persze emellett fel kell mutassanak majd színvonalas műsort is a közszolgálati tévén. Elsősorban történelmi sorozatokra, filmekre gondolok, állítólag máris készül egy. Sikerességről akkor beszélhetünk majd, ha egyrészt megfelelő közönségarányt hoz (ez úgy hosszútávon 6-700 ezer nézőnél van) másrészt jóval meghaladja az eddigi munkáikat. Nagyon jóval a rettenetesen gagyi Sacra Coronát és jóval a rengeteg hiányossággal rendelkező Hídembert.

"Hivatalosan a keresztények nem dugnak házasság előtt. Persze, valójában naná."

Ezt talán bízzuk rájuk, nem mi vagyunk a nemi életük menedzserei.

"A KDNP ezt úgy kezeli, hogy nem vesz róla tudomást."

Talán mert semmi köze hozzá, és ezt ő is tudja.

"létezik olyan unblack metal, ez az alapból meglehetősen sátánista black metal keresztény verziója. Kérdezd meg, hogy hányan hallottak már róla?"

Ezt tényleg nem tudtam, köszi. Mentségemre legyen szólva, hogy a blackmetalt se bírom elviselni.

"Csakhogy tudd, a tolerancia nem jelenti azt, hogy kritizálhatatlan. Semmit nem tettünk azért, hogy megakadályozzuk a rendezvényt, pont azért, mert toleráljuk. Csak közöljük, hogy nem erre van szükség."

Nektek biztos nem, nekik se volt szükségük a melegparádéra, mégse közölték, hogy nincs erre szükség.

"egy kivétellel: hogy az adófizetők pénzéből teszik."

Ezt önmagában, mint elvet megértem, de a gyakorlatban mindenhol hasonlóan megy sajnos.

IdomitottFoka 2013.07.25. 11:25:55

@Lord_Valdez: Most mit erőlködsz? A ballib azt jelenti, hogy nem fideszes. Már régóta nincs semmilyen feltételezett ideológia ebben szétkoptatott jelzőben (itt hívnám fel az ezredes úr figyelmét, hogy az új cikizés az emberjogista jelző használata). Szeretnélek emlékeztetni a saját mondásodra: Ne keress logikát, ott ahol nincs.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.25. 20:40:21

@Kuruc ezredes:
Chile:
Pinochet hatalomra kerülése és rezsimje minden volt csak liberális nem, ez igaz.
Chiléről azt kell tudni, hogy honnan indultak és hova érkeztek. Ahonnan indultak az a béka segge alatt van: tömeges nyomor, magas infláció, recesszió stb. A Pinochet utáni kormányok se tértek le erről az útról és jelenleg Chile messze a legjobban teljesítő gazdaság a környéken.
Érdemes pusztán a szomszédjára tekinteni: Argentínában ennek az ellentéte zajlott. Ott mindent a népért, ne a zemberek fizessék meg és ilyesmi. Több, mint kétszer annyian vannak, sokkal nagyobb terület, sokkal gazdagabb természeti erőforrások és mégis Chile veri HDI-ben (Dél-Amerikát pedig toronymagasan), GDP per főben, ugyanott van munkanélküliségben stb.
És mindezt úgy, hogy
Chilének nincs államadóssága. Argentína két államcsődön van túl.
Chilében alacsony infláció van. Argentínában 11% hivatalosan, de mindenki tudja, hogy a valóság ennek legalább a duplája, de börtönbüntetést kockáztat, aki a hivatalostól eltérő adatot mer publikálni.
Chile az térség legkevésbé korrupt országa, míg Argentínát inkább ne feszegessük.

Ami az ábrákat illeti, itt a magyarázat arra, hogy miért nem népszerű a neoliberalizmus: mert rövidtávon szopás. Azon a ponton, amikor hirtelen megszűnik az a kellemes langymeleg (,bár pisiszagú) pocsolya, amiben addig elvoltak a vállalatok, nem vidám az élet.

Lengyelországban ugyanez volt. Amikor az állam kilépett az egyébként lószart se termelő lengyel ipar mögül, az azon nyomban össze is omlott. Viszont pár év kellett csak ahhoz, hogy újraépüljön és erősebb legyen, mint valaha. Utána a lengyel gazdaság maga mögött hagyott szinte mindenkit.

"tesznek, milyen titkos kis dzsemborikra járnak, és ott kiktől milyen utasításokat kapnak."
Túlmisztifikálod a lobbikat. Minden országban vannak érdekcsoportok és azok próbálnak nyomást gyakorolni a vezetőkre. Ennyi.
A Bilderberg-konferenciának sincs semmi gyakorlati jelentősége.

"Valamit itt nagyon nem értettél akkor meg. ME Úr EU-Magyarország kettős kommunikációjának pont nem a magyar nép hülyének nézése a lényege. Feléjük azt kommunikálja, hogy merre az ellenség, és tényleg arra van."
Milyen ellenség? Amikor az EU soros elnöke volt, akkor nem volt ellenség? Amikor a nagyon lóvét adják, akkor nem ellenség? Amikor kuncsorgott az IMF-nél, akkor az nem volt ellenség? Akkor a "mi bankunk" volt. Csak akkor, amikor nem adtak lóvét csak úgy?
Szerintem te nem értetted meg. Az EU, az IMF azért ellenség, mert Orbán tévedhetetlen. Ha valami sikerül, akkor az az ő érdeme, ha nem, akkor arról más tehet. Ha az EU és az IMF hagyta volna, hogy Viktor szabadon költekezzen következmények nélkül és adta volna a pénzt hozzá, akkor ők tuti jó fejek lennének.

"Persze lehet, hogy azért nem bűn, mert nem mondja ki hangosan. Ez logikus lenne. Gyurcsány is akkor vesztette el a népszerűségét, amikor kimondta hangosan, hogy elkúrta."
Hogy neked mi a legnagyobb bajod az most mellékes, de a népszerűsége tényleg akkor roggyant meg, ami azt jelenti, hogy a népet nem az zavarja, hogy nem csinál semmit, hanem hogy ha ezt kimondja.
És ha már dec. 5. szóba került. Tudsz arról, hogy a Fidesz se támogatta? A dolog úgy történt, hogy a Magyarok Világszövetsége nevű gittegylet addig nyomult, hogy összeszedte az aláírásokat. Aztán, amikor a Fidesz látta, hogy az MSZP mennyire ellenzi, meglátta benne a lehetőséget és akkor állt mögé. Nem vicc, még Kövér is elismerte, hogy rohadtul nem hiányzott nekik, de az adott helyzetben muszáj volt beleállniuk. Ennyit arról, hogy mennyire őszinte dologról is van szó.

"Nyilván most örömmel értesülsz róla, hogy nem vette el. Állami jogosultságodat ugyanis csak akkor vesztetted el, ha maradtál a magánnyugdíjaknál."
Sokra megyek vele. Amikor én nyugdíjba megyek dupla annyi nyugdíjas fog jutni egy dolgozóra, mint most van.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.25. 21:01:38

@Kuruc ezredes:
"Ha legyőzi Baja Ferit egy megyei választmányi választáson?"
Még mindig nem érted. Bármerre fordult is a világ, Tóta végig ugyanazt mondta, a magáét. Nem úgy, mint mondjuk a Magyar Nemzet, és általában a pártsajtó. A pártsajtó, ha a párt 180 fokot fordul, akkor fordul vele. Tóta nem fordult. Amíg Gyurcsány abba az irányba ment, amerre Tóta is mutatott, addig jó kritikát kapott. Amikor irányt váltott, onnantól rosszat. Most jelenleg semelyik párt nem mutat arra, amerre Tóta és Tóta még mindig mondja a magáét.

"Nekem ez egy párt, amelynek jellemzője a teljes politikai üresség, és közszolgálati érdekek figyelmen kívül hagyása. Valamint mindig mindenben megfelelés az őt köldökzsinóron etető pénzügyi-hadiipari lobbinak."
Ez egy szépen fejlett üldözési mánia. Természetesen vannak lobbik, de általában elmondható, hogy a republikánusok harciasabbak (mivel a szavazóik nagyobbik része támogatja a határozott fellépést), míg a demokraták békülékenyebbek (mivel a szavazóik inkább pacifisták). A republikánusok úgy viszonyulnak a bankokhoz, hogy ha bajba került, akkor dögöljön meg, magának kereste, a demokraták úgy, hogy ha becsődöl, akkor nagyon sok vállalatot ránt magával, ezért meg kell menteni.
Egyébként pedig egy millió más lobbi is van, cukor, autó, bányászat stb.

"Valamint most is van választási regisztráció, tehát akkor ezzel is bajod van.
Miért lenne?
1. Az nem Magyarország.
2. Magyarországgal ellentétben az USA-ban nincs központi népességnyilvántartás, ezért a szavazók mozgása követhetetlen. Ergo Magyarországon felesleges."

A bevándorlástól semmiképp sem kell tartanod, mert jelenleg inkább a kivándorlás okozza a fejfájást.
A melegházasság, meleg-örökbefogadás teljesen huszadrangú kérdés, de egyébként ennek viszonylag nagy a támogatottsága Magyarországon is. A nemsemlegesítés pedig egy marhaság. Bár azt hozzátenném, hogy nem teljesen, mert létezik olyan, hogy interszexualitás, de ritka dolog, ezért nincs értelme külön kategóriát létrehozni. Mint ahogy a sziámi ikrek miatt sem érdemes újraszabni a jogrendszert.

A kizsákmányolás inkább csak egy marxista mítosz. Érdemes megnézni, hogy hogy fejlődnek azok az országok, amiket úgymond kizsákmányolnak és azok, amiket még ki se zsákmányolnak...

1. Ezeket a dolgokat én vettem meg, mert én úgy döntöttem. Nem más döntött róla.
2. Mi az, hogy tök fölösleges? Ha tök fölösleges lenne, nem vettem volna meg.

Szép eredményeket ért el? Milyen eredményeket? A HírTv lenne az? Vagy az Echo TV? Vagy mi?
Nem tudom tudsz-e róla, de ezen show-k bukásához semmi köze a Fidesznek. A BB és VV a nézettség hiányába bukott bele, ami egyébként várható volt, mert már az előző szériájuk se hozta az elvártat. Azért is szüneteltették őket.
Az lett volna csak a szégyen, ha tényleg a Fidesz döntött volna arról, hogy mi mehet képernyőre, de szerencsére a cenzúra azért nem tart itt.

"Ezt talán bízzuk rájuk, nem mi vagyunk a nemi életük menedzserei."
Eszem ágában sincs, csak minek úgy tenni, mintha nem tennék. Vagy mi értelme megtagadni az óvszer eladását 18 éven aluliak számára?

"Talán mert semmi köze hozzá, és ezt ő is tudja."
A fiataloknak viszont van. Ha közel akar kerülni a fiatalokhoz, akkor kénytelen tudomásul venni, hogy nem 1930-at írunk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.25. 21:05:56

@Kuruc ezredes:
"Nektek biztos nem, nekik se volt szükségük a melegparádéra, mégse közölték, hogy nincs erre szükség. "
Egyébként Rétvári Bence elítélte.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.27. 01:19:16

@Lord_Valdez:
Chile:
"Pinochet hatalomra kerülése és rezsimje minden volt csak liberális nem, ez igaz."

Öröm.

"Chiléről azt kell tudni, hogy honnan indultak és hova érkeztek. Ahonnan indultak az a béka segge alatt van: tömeges nyomor, magas infláció, recesszió stb. A Pinochet utáni kormányok se tértek le erről az útról és jelenleg Chile messze a legjobban teljesítő gazdaság a környéken."

Értem, de sajnos ettől Pinochet 17 éves rendszere önmagában elég hosszú ideig tartott, hogy egyfajta jólét előtti pettingnek fogjuk fel. Tehát, akkor vagy nem volt neoliberális, vagy az volt, de a neoliberalizmus általad felhozott ismertető jegyei nem jók, pusztán ennyi a gond.

"Érdemes pusztán a szomszédjára tekinteni: Argentínában ennek az ellentéte zajlott."

Pont a "neoliberális" receptet követő, IMF-szakértelemmel megsegített időszak végén mentek csődbe. Azóta nem kell nekik az IMF és jelenleg nincsenek csődközelben.

Lengyelországban ugyanez volt. Amikor az állam kilépett az egyébként lószart se termelő lengyel ipar mögül, az azon nyomban össze is omlott. Viszont pár év kellett csak ahhoz, hogy újraépüljön és erősebb legyen, mint valaha. Utána a lengyel gazdaság maga mögött hagyott szinte mindenkit.

"Túlmisztifikálod a lobbikat. "

Ez esetben akkor igazán nincs mit titkolniuk.

"A Bilderberg-konferenciának sincs semmi gyakorlati jelentősége."

Szintén. Belekukkantanék akkor pár feleslegesen misztifikált titkos amerikai iratba is. Első-második világháborús hadbalépések, Kennedy-gyilkosság, vietnámi háborús rosszalkodások, szeptember 11, Afganisztán, Irak.

"Milyen ellenség?"

Amelyik folyton-folyvást a törvényesen választott magyar kormány helyett próbál kormányozni bennünket.

"Amikor az EU soros elnöke volt, akkor nem volt ellenség?"

De, elég régóta ellenségeink sajnos.

"Amikor a nagyon lóvét adják, akkor nem ellenség?"

De, meg amikor elveszik, akkor is.

"Amikor kuncsorgott az IMF-nél, akkor az nem volt ellenség?"

Mármint ki? Gyurcsány? Bajnai?

"Szerintem te nem értetted meg. Az EU, az IMF azért ellenség, mert Orbán tévedhetetlen. "

Szerintem meg te nem. Több évszázada ellenség vagyunk a szemükben, nem Orbán alatt kezdődött ez.

"Ha valami sikerül, akkor az az ő érdeme, ha nem, akkor arról más tehet. Ha az EU és az IMF hagyta volna, hogy Viktor szabadon költekezzen következmények nélkül és adta volna a pénzt hozzá, akkor ők tuti jó fejek lennének."

Megoldotta így is. Nagyon ügyes volt, az EU meg az IMF azóta is tajtékzik.

"Hogy neked mi a legnagyobb bajod az most mellékes, de a népszerűsége tényleg akkor roggyant meg, ami azt jelenti, hogy a népet nem az zavarja, hogy nem csinál semmit, hanem hogy ha ezt kimondja."

Sajnos ciki, de a politika így működik. Ilyen hangfelvétel után máshol se nagyon rúgna labdába profi politikus.

"És ha már dec. 5. szóba került. Tudsz arról, hogy a Fidesz se támogatta?"

Mármint micsodát? A határon túli magyarok kettős állampolgárságát? Nem tudok róla, és szerintem a Fidesz sem.

"A dolog úgy történt, hogy a Magyarok Világszövetsége nevű gittegylet addig nyomult, hogy összeszedte az aláírásokat. Aztán, amikor a Fidesz látta, hogy az MSZP mennyire ellenzi, meglátta benne a lehetőséget és akkor állt mögé. Nem vicc, még Kövér is elismerte, hogy rohadtul nem hiányzott nekik, de az adott helyzetben muszáj volt beleállniuk. Ennyit arról, hogy mennyire őszinte dologról is van szó."

A rohadt kurva anyját már a Fidesznek, hogy ennyire aljas. Ráadásul ahogy hatalomra kerültek, egyből megcsinálták a rohadtak. Szinte undorodnak a kettős állampolgárság tudatától is persze.

"Sokra megyek vele. Amikor én nyugdíjba megyek dupla annyi nyugdíjas fog jutni egy dolgozóra, mint most van."

Sajnálom, akkor mostantól a hazádban kell bízzál a nemzetközi multicégekkel szemben.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.27. 01:39:59

@Lord_Valdez:

"Még mindig nem érted. Bármerre fordult is a világ, Tóta végig ugyanazt mondta, a magáét. "

A maga SZDSZ-es szövegét, miközben az MSZP elsővonalas tótumfaktumai tüntetgetik ki. Tényleg ő maga a pártfüggetlen újságíró mintapéldánya.

"Nem úgy, mint mondjuk a Magyar Nemzet, és általában a pártsajtó. A pártsajtó, ha a párt 180 fokot fordul, akkor fordul vele. Tóta nem fordult. Amíg Gyurcsány abba az irányba ment, amerre Tóta is mutatott, addig jó kritikát kapott. Amikor irányt váltott, onnantól rosszat. Most jelenleg semelyik párt nem mutat arra, amerre Tóta és Tóta még mindig mondja a magáét."

Tehát akkor Tóta neoliberális, amíg az MSZP is teljesen az volt, addig megfeleltek neki. Én sem állítottam mást. Ettől még Tóta annyira független, mint Bayer Zsolt.

"Ez egy szépen fejlett üldözési mánia."

Elnézésedet kérem, szerintem meg te vagy rettenetesen naiv a világ működését illetően.

"Természetesen vannak lobbik, de általában elmondható, hogy a republikánusok harciasabbak (mivel a szavazóik nagyobbik része támogatja a határozott fellépést), míg a demokraták békülékenyebbek (mivel a szavazóik inkább pacifisták)."

Ez ugyanaz a párt, amelyik vezetése alatt az amerikai hadsereg máig pusztító idegmérgekkel locsoltatta le a vietnámi dzsungelt? Hát örülök neki, ha tényleg nem harciasak, mert nem tudnám elképzelni így őket.

"A republikánusok úgy viszonyulnak a bankokhoz, hogy ha bajba került, akkor dögöljön meg, magának kereste"

:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Most már belátom, hogy bizonyára csak viccelsz. Igen, a republikánus párt egy cent állami támogatást nem fizetett ki bankok részére.

"A demokraták úgy, hogy ha becsődöl, akkor nagyon sok vállalatot ránt magával, ezért meg kell menteni.
Egyébként pedig egy millió más lobbi is van, cukor, autó, bányászat stb."

Akkor én néztem el nagyon valamit, és George Bush is demokrata?

"Miért lenne?
1. Az nem Magyarország.
2. Magyarországgal ellentétben az USA-ban nincs központi népességnyilvántartás, ezért a szavazók mozgása követhetetlen. Ergo Magyarországon felesleges."

Ebből a szempontból szerintem is, de mindketten tudjuk, mi lenne a valódi értelme.

"A bevándorlástól semmiképp sem kell tartanod, mert jelenleg inkább a kivándorlás okozza a fejfájást."

Én inkább mégis a bevándorlástól tartok, a kivándorlás egyszerű hangulatkeltés.

"A melegházasság, meleg-örökbefogadás teljesen huszadrangú kérdés"

Szerintem is, de félek, az EP illetékes frakciója megdobálna téged banánnal, ha ott is ezt mernéd mondani.

"Egyébként ennek viszonylag nagy a támogatottsága Magyarországon is."

Viszonylag ja, én se értem a 30%-ot.

"A nemsemlegesítés pedig egy marhaság."

Öröm veled ismét teljesen egyetérteni.

"Bár azt hozzátenném, hogy nem teljesen, mert létezik olyan, hogy interszexualitás, de ritka dolog, ezért nincs értelme külön kategóriát létrehozni. Mint ahogy a sziámi ikrek miatt sem érdemes újraszabni a jogrendszert."

Szintén.

"A kizsákmányolás inkább csak egy marxista mítosz. Érdemes megnézni, hogy hogy fejlődnek azok az országok, amiket úgymond kizsákmányolnak és azok, amiket még ki se zsákmányolnak..."

Ez egy bonyolultabb kérdés. A marxista mítoszon túl azért jelentős igazságtartalma is van. Azok az országok, amelyeknek nincs hatékony politikai érdekképviseletük a multinacionális lobbival szemben, nagyon megszívják.

"1. Ezeket a dolgokat én vettem meg, mert én úgy döntöttem. Nem más döntött róla."

Létezik egy olyan fogalom, hogy tudatalatti. Ha találkozol reklámmal, úgy azok jelentős része már szemérmetlenül oda igyekszik, úgyhogy sajnos ne hitegesd magad ilyesmivel.

"2. Mi az, hogy tök fölösleges? Ha tök fölösleges lenne, nem vettem volna meg."

Tőlem tehetünk egy próbát. Mindenképpen vegyük figyelembe az általad birtokolt tárgyak előállításának körülményeit is.

"Szép eredményeket ért el? Milyen eredményeket? A HírTv lenne az? Vagy az Echo TV? Vagy mi?"

Ott láthattál rá egy példát. Egyébként a közmédiára gondoljunk itt elsősorban. Én színvonalas történelmi sorozatokat, tévéfilmeket várnék leginkább, de ez a magyar népművészeti tehetségkutató is nagyon tetszett.

"Nem tudom tudsz-e róla, de ezen show-k bukásához semmi köze a Fidesznek. A BB és VV a nézettség hiányába bukott bele, ami egyébként várható volt, mert már az előző szériájuk se hozta az elvártat. Azért is szüneteltették őket."

Szerintem van némi köze abban, hogy a kertévék ma nem mernek bármit leadni.

"Az lett volna csak a szégyen, ha tényleg a Fidesz döntött volna arról, hogy mi mehet képernyőre, de szerencsére a cenzúra azért nem tart itt."

Sajnos, sokkal jobban szeretném, ha ez így lenne.

"Eszem ágában sincs, csak minek úgy tenni, mintha nem tennék. Vagy mi értelme megtagadni az óvszer eladását 18 éven aluliak számára?"

Ezzel én se értek egyet, de ha ez a magánvéleményük, azt elfogadom.

"A fiataloknak viszont van. Ha közel akar kerülni a fiatalokhoz, akkor kénytelen tudomásul venni, hogy nem 1930-at írunk."

Passz, erre nem tok igazán semmit mondani. Ők tudják, van ifiszervezetük sztem.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.27. 01:40:41

@Lord_Valdez:

A provokálgatást a rendőrsorfal mögül? Na azt én is, mást nem hallottam tőle.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.27. 22:16:38

@Kuruc ezredes:
Nos, a helyzet az, hogy a neoliberalizmus Chilében nem ért véget, csak most már demokratikus keretek közt zajlik. Viszont a jólét és gazdasági stabilitás kiépülése bizony Pinochet alatt kezdődött, de abból a helyzetből triviálisan nem két év eljutni a mostaniig.

Na, most, az IMF puszta léte nem neoliberális. Az IMF célja, hogy kimentse az olyan országokat, akik bajba kerültek. Egy neolib azt mondaná, hogy egyék meg, amit főztek.
Argentínáról azt kell tudni, hogy nem az IMF miatt ment csődbe, illetve kicsit igen. Az IMF ugyanis adott nekik hitelt, amitől az argentín vezetés úgy érezte, hogy akkor minden rendben, neki már nem is kell semmit csinálnia a stabilitásért. (Ez volt 2002-ben, 2010-ben az IMF nélkül csődöltek be)
Ami azt illeti, Argentína azóta is folyamatosan csődközelben van. Eddig szerencséjük volt, mert a legfőbb exportcikkük a szójabab ára igen magas, illetve Chávez vásárolta az argentín államkötvényeket. Valamint szép lassan államosítgattak ezt-azt, amivel ideig óráig ki lehet húzni. Viszont Chávez meghalt, lassan elfogy az elkobozható vagyon is, ezért marha drágán tudnak csak talpon maradni. Jelenleg az argentín 1 éves állampapírhozam: 8,6%, összehasonlításként nekünk 4.2%, de még a 10 éves görög is csak 10%. Szóval érik a következő csőd.

A lobbik tevékenysége, nem mindig legális, nem mindig etikus, illetve általában igen ciki az adott vállalatnak. Ne várd, hogy beismerjék, hogy politikusokat kennek meg üzleti előnyökért.

Ezt beszéld meg az Egyesült Államokkal. Engem jobban érdekelnének az olajügyek, ügynökakták stb. Vagy, hogy ki kapott mennyit a trafiktörvényért.

"Amelyik folyton-folyvást a törvényesen választott magyar kormány helyett próbál kormányozni bennünket."
Ezt a kormány terjeszti. Valójában arról van szó, hogy van egy szerződésünk, de a ránk eső résszel mindig trükközni akarunk valamit.

Mégis mit vesz el az EU? Csak a tagdíjat.

"Mármint ki? Gyurcsány? Bajnai?"
Hát, Viktor. Azt hiszed, tényleg az IMF akart pénzt adni? Nem. Mi akartunk kérni, csak épp Matolcsy előadta nagy dumát a csodanövekedésről, azok meg csak pislogtak. Aztán Gyuri besértődött. A következő évben már nem őt küldték tárgyalni.

Ellenség? Kinek? Miért? Nem körülöttünk forog a világ. Mi csak egy vagyunk sok ország közül.

Tajtékzik a lószart. Szerinted érdekli őket annyira? Nem. Érdekes beszédtéma a büfében, azt annyi.
Mit is oldott meg Viktor? Hogy sikerült elverni 3000 milliárdot? Gratula.

"Mármint micsodát? A határon túli magyarok kettős állampolgárságát? Nem tudok róla, és szerintem a Fidesz sem."
Pedig így volt...

"Sajnálom, akkor mostantól a hazádban kell bízzál a nemzetközi multicégekkel szemben."
Szólhattál volna mielőtt ekkora bullshitet nyomsz, mert nem vettem fel a gumicsizmát.
Sajnos, a tények makacs dolgok és a magyar demográfia mellett tényleg nem lesz nyugdíj.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.27. 22:23:24

@Kuruc ezredes:
És, ha valakit valaki kitüntet, akkor az nyilván az illető vazallusa lesz, mi?

Nem éppen. Bayer mindig is a Fidesz talpát fogja nyalni, akkor is, ha Fidesz neoliberális irányba fordul és akkor is ha kommunistába. Tóta viszont éljenezni fog az első esetben, fújjolni a másodikban.

"Elnézésedet kérem, szerintem meg te vagy rettenetesen naiv a világ működését illetően."
Szerintem nem. Épp ezért nem hiszek a nagy összeesküvésekben. Nagyon jól tudom, hogy az emberek mennyire nem képesek megszervezni dolgokat. Hogy micsoda hihetetlen inkompetencia és hanyagság dolgozik valójában a folyamatok mögött.
Erre egyébként nagyon jó példa az idegméreg ügy. Az ugyanis véletlen volt. A Monsanto dioxinnal szennyezett növényírtót szállított. Nem mintha a permetezett gyomirtó kimondottan egészséges lenne, de itt egy súlyos elbaszásról, illetve utána sunyításról van szó. A Monsanto tudta, hogy a szállítmány szennyezett, de megpróbálta eltussolni az ügyet.
Biztons állíthatom, hogy a világon megfigyelhető összes szopás 90%-a puszta egybeesés. A maradék 90%-a emberi trehányság, és csupán a maradék tulajdonítható rosszindulatnak.

Nos, nem vicc. A republikánusok gáncsolták el a Lehmann Brother kimentését is. Érdemes nézni micsoda republikánus kampány zajlott a bail-out ellen.

Mindkét Bush republikánus.

Hangulatkeltés? Az öccsém és barátnője kivándorolt tavaly. Az egyik pókerpartnerem kivándorolt szintén a barátnőjével. Sőt, ha 10 évvel fiatalabb lennék, lehet, hogy én tenném. De biztos, csak hangulatkeltés.

Nincs multinacionális lobbi. Van egy rahedli nagyvállalat és mindegyiknek megvan a maga érdeke, de ezek a lehető legritkábban esnek egybe. Egyébként pedig a probléma nem a multicégekkel van, hanem a kormányokkal, akik sok esetben korruptak és le tudják fizetni őket (leginkább, hogy a vetélytársaikat kirekesszék). Illetve azt is érdemes figyelembe venni, hogy azok az országok az igazán szegények, ahova a nagytőke egyáltalán nem tette be a lábát.

"Ebből a szempontból szerintem is, de mindketten tudjuk, mi lenne a valódi értelme."
Naná, hogy tudom. A választási rendszer Fideszre szabása. Mivel a Fidesz rendelkezik a legjobban mozgósítható bázissal.

"Létezik egy olyan fogalom, hogy tudatalatti. Ha találkozol reklámmal, úgy azok jelentős része már szemérmetlenül oda igyekszik, úgyhogy sajnos ne hitegesd magad ilyesmivel. "
Talán nem gondoltál bele, de ezzel most a szabad akaratot vontad kétségbe és ezzel megszüntetted az egyéni felelősséget.

Ja, MTV? Már el is felejtettem, hogy még létezik. És igazából a nézők többsége is.

"Szerintem van némi köze abban, hogy a kertévék ma nem mernek bármit leadni."
Szomorú lenne. Az pártterror tökéletes megnyilvánulása lenne.

"Ezzel én se értek egyet, de ha ez a magánvéleményük, azt elfogadom."
A vélemény szabad, de attól még elég valóságtól elrugaszkodott dolog.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.27. 23:55:38

@Lord_Valdez:

"Nos, a helyzet az, hogy a neoliberalizmus Chilében nem ért véget, csak most már demokratikus keretek közt zajlik. Viszont a jólét és gazdasági stabilitás kiépülése bizony Pinochet alatt kezdődött, de abból a helyzetből triviálisan nem két év eljutni a mostaniig."

Világos. Ettől még sajnos a neoliberalizmust leírni próbálkozó kritériumaid nem feleltek meg a neoliberalizmus leírásának. Ha egy politikai rendszerben 17 évig nem jelentkeznek a tünetek, majd a rendszer bukása után viszont rögtön, akkor ott valami nem stimmel a diagnózissal.

"Na, most, az IMF puszta léte nem neoliberális. Az IMF célja, hogy kimentse az olyan országokat, akik bajba kerültek."

Messze nem csak az IMF léte volt ott a tényállás. Privatizáltak, dereguláltak bőszen, aztán ez lett a vége.

"Egy neolib azt mondaná, hogy egyék meg, amit főztek."

Most akkor ez rátok is vonatkozik, egyétek az Orbán-rendszert, ti főztétek 20 évig. :)

"Argentínáról azt kell tudni, hogy nem az IMF miatt ment csődbe, illetve kicsit igen. "

Na haladunk akkor. :)

"Szóval érik a következő csőd."

Ezt 5 éve hallgatom egy tucat ország esetében, most már eredményeket szeretnék látni.

"A lobbik tevékenysége, nem mindig legális, nem mindig etikus, illetve általában igen ciki az adott vállalatnak. Ne várd, hogy beismerjék, hogy politikusokat kennek meg üzleti előnyökért."

Semmi ilyesmit nem várok, elég ha tudom, és a másik politikai erőre szavazok, csak utána nehogy még nekik álljon följebb.

"Ezt beszéld meg az Egyesült Államokkal. Engem jobban érdekelnének az olajügyek, ügynökakták stb."

Ezek engem is érdekelnének, picit már belekuksizhattunk a Portik-Laborc csevejekbe. Persze a wikileakset is olvasgattam bőszen meg ezt a Snowden csávót, hát tényleg felesleges paranoiánk van csak, az USA semmi durvát nem csinál, úgyhogy biztos nem hazudtak arról a pár dologról se, amire még kíváncsi lennék.

"Ezt a kormány terjeszti. Valójában arról van szó, hogy van egy szerződésünk, de a ránk eső résszel mindig trükközni akarunk valamit."

Én szinte valamennyi vitás kérdésben a magyar félnek adtam igazat, ne haragudj, de az EUnak semmi köze ahhoz, hogy mekkora nálunk a bírói nyugdíjkorhatár meg melyik ügyet hova helyezzük. Foglalkozzanak szépen a saját kis portájukkal. Nem kívánom feladni ezeken a területeken nemzeti függetlenségünket.

"Mégis mit vesz el az EU? Csak a tagdíjat."

Meg fenyegetőzik mindenféle forrásmegvonással. Jó, igazából nem az EU itt a fő mahinátor, hanem a Szent Piacok, mindenféle alaptalan pánikkeltéssel.

"Hát, Viktor. Azt hiszed, tényleg az IMF akart pénzt adni? Nem."

De.

"Mi akartunk kérni, csak épp Matolcsy előadta nagy dumát a csodanövekedésről, azok meg csak pislogtak."

Aha, persze. :) Nagyon ügyesen kibűvészkedték magukat az IMF erőszakos "védőhálójából". Ezt azóta se bírjátok megemészteni. Nagyon ciki, hogy a buta, lenézett vidéki parasztok túljártak a szuperokos pénzvilág eszén.

"Aztán Gyuri besértődött. A következő évben már nem őt küldték tárgyalni."

Valahogy csak megoldották a rohadékok ezt, pedig akkor olyan lehetetlen volt, mint ma a Sólyom Hungarian Airways.

"Ellenség? Kinek? Miért? Nem körülöttünk forog a világ. Mi csak egy vagyunk sok ország közül."

Ajánlom tanulmányozásra a magyar történelem 1100 évét. Főleg az utolsó százat.

"Tajtékzik a lószart. Szerinted érdekli őket annyira? Nem. Érdekes beszédtéma a büfében, azt annyi."

Meg a tévében, meg a parlamentben, meg az újságban. Aha, eléggé tajtékzanak.

"Mit is oldott meg Viktor? Hogy sikerült elverni 3000 milliárdot? Gratula."

A mozgásteret, amit a hiány elengedésének megtagadásával elveszített. Ajánlom továbbra is, hogy tessenek kampányolni jövőre a manyupok visszahozatalával, aztán ha elegendő szavazatot tetszenek kapni, tessék kormányt alakítani és visszahozni.

"Pedig így volt..."

Persze, hogyne. Kötözködtök itt mindenféle apró politikai manőverbe meg részletbe. Tökre lehet, hogy a Fidesznek kellemetlen volt más okokból az időzítés, de bizonyára undorodik a határon túli magyarok állampolgárságától, hát hiszen pont ellene kampányolt, és kormányon is megtagadta, hogyne.

"Szólhattál volna mielőtt ekkora bullshitet nyomsz, mert nem vettem fel a gumicsizmát.
Sajnos, a tények makacs dolgok és a magyar demográfia mellett tényleg nem lesz nyugdíj. "

Se ilyen politikai erővonalak mellett neolib kormány. Sajnáljuk (én igazából egyáltalán nem), egyszerűen kevesen vagytok.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.28. 00:18:29

@Lord_Valdez:

"És, ha valakit valaki kitüntet, akkor az nyilván az illető vazallusa lesz, mi?"

Dehogy lesz, persze. Tolonganak errefelé a független politikai újságírók. Tótaw egy vad neolib. Elhiszem én, hogy kritikus volt az MSZP-vel szemben, de ennek egyetlen oka, hogy minél neolibnek szerette volna őket tudni. Ettől még tudjuk, kiknek az oldalán áll. Ne hazudjuk már függetlennek.

"Nem éppen. Bayer mindig is a Fidesz talpát fogja nyalni, akkor is, ha Fidesz neoliberális irányba fordul és akkor is ha kommunistába. Tóta viszont éljenezni fog az első esetben, fújjolni a másodikban."

Tehát TótaW egy rögeszmés neolib. Megállapodhatunk abban, hogy nem független?

"Szerintem nem. "

Szerintem meg de, de ezen ne vitatkozzunk.

"Épp ezért nem hiszek a nagy összeesküvésekben."

Ez a te dolgod, sajnos amiket én mondtam, azok utólag az amerikaiak által beismerten is ilyen összeesküvések voltak, most csakis ezekre szorítkoztam.

"Nagyon jól tudom, hogy az emberek mennyire nem képesek megszervezni dolgokat."

Mint a törvényesen választott iráni elnök elleni puccsot és gyilkosságot? Meg mint a törvényesen választott chilei elnök elleni puccsot? Meg mint a tonkini incidenst? Meg mint az állítólagos iraki tömegpusztító-fegyverekről szóló ENSZ-BT előadást? Ezeket elég jól megszervezték saját bevallásuk szerint is. Most akkor a panamai és ecuadori elnök meggyilkolását nem vettem ide, mert ezeket jelenleg még tagadják. Ajánlom a wikileaks nevű remek kis projektet is, egész hajmeresztő dolgokat állítanak ott, dokumentumokra hivatkozva.

"Hogy micsoda hihetetlen inkompetencia és hanyagság dolgozik valójában a folyamatok mögött."

Legtöbbször már akkora, hogy több esély van feltételezni a szándékosságot.

"Erre egyébként nagyon jó példa az idegméreg ügy. Az ugyanis véletlen volt. A Monsanto dioxinnal szennyezett növényírtót szállított."
"Biztons állíthatom, hogy a világon megfigyelhető összes szopás 90%-a puszta egybeesés. A maradék 90%-a emberi trehányság, és csupán a maradék tulajdonítható rosszindulatnak."

Na most akkor ennek fényében találjunk egy közös megegyezéssel elfogadható meghatározást arra, hogy legalább 25 évig használsz egy anyagot, amiről nem tűnik fel neked, hogy idegmérget tartalmaz. Locsolod otthon, meg a világ számos más pontján. Ha ez szerinted véletlen, akkor tényleg meglehetősen naiv ember vagy.

"Nos, nem vicc. A republikánusok gáncsolták el a Lehmann Brother kimentését is. Érdemes nézni micsoda republikánus kampány zajlott a bail-out ellen.

Mindkét Bush republikánus."

Őszintén örülök, magam is így tudtam. Tehát akkor ők nem mentik meg a bankokat, leszámítva azt az aprócska 930 milliárd dolláros tételt, amivel megmentették őket?

"Hangulatkeltés? Az öccsém és barátnője kivándorolt tavaly. Az egyik pókerpartnerem kivándorolt szintén a barátnőjével. Sőt, ha 10 évvel fiatalabb lennék, lehet, hogy én tenném. De biztos, csak hangulatkeltés."

Az. Egyébként menjetek, én kifejezetten örülök ennek.

"Nincs multinacionális lobbi. Van egy rahedli nagyvállalat és mindegyiknek megvan a maga érdeke, de ezek a lehető legritkábban esnek egybe."

Dél-Amerika sok országában nagy hagyománya van az ilyen amerikai céges együttlobbizásnak. Ilyenkor érdekes módon az ércbányász, olajbányász meg gyümölcstermesztő cégek is egészen közösen tudnak befolyásolni kormánydöntéseket.

"Egyébként pedig a probléma nem a multicégekkel van, hanem a kormányokkal, akik sok esetben korruptak és le tudják fizetni őket (leginkább, hogy a vetélytársaikat kirekesszék)."

Ebben egyetértek. Ezért kell sok Fidesz és kevés MSZP, ja meg semmi SZDSZ.

"Illetve azt is érdemes figyelembe venni, hogy azok az országok az igazán szegények, ahova a nagytőke egyáltalán nem tette be a lábát."

Kétségtelen, de ez még nem menti fel a pofátlan munkaerő-kizsákmányolást meg környezeti károkozást, meg nyersanyagkifosztást ott, ahol ez megy.

"Naná, hogy tudom. A választási rendszer Fideszre szabása. Mivel a Fidesz rendelkezik a legjobban mozgósítható bázissal."

Meg a száraztésztátért lécci szavazzatok mán az MSZP-re rendszer kiiktatása.

"Talán nem gondoltál bele, de ezzel most a szabad akaratot vontad kétségbe és ezzel megszüntetted az egyéni felelősséget."

Kétségtelenül fontos az egyén felelőssége, de a gyakorlati működést látod. Sajnos még mi se tudjuk teljesen felmérni ezt a rendszert, valódi mélységében. Nem lehet ezt ennyivel elintézni.

"Ja, MTV? Már el is felejtettem, hogy még létezik. És igazából a nézők többsége is."

Kétségtelenül növelni kell a színvonalat, ez jogos érv, de az alapelvvel egyetértek.

"Szomorú lenne. Az pártterror tökéletes megnyilvánulása lenne."

Hát a kereskedelmitévés-terrornál máris jobb lenne.

"A vélemény szabad, de attól még elég valóságtól elrugaszkodott dolog."

Lehet, de ez igazából az ő dolguk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.28. 10:10:16

@Kuruc ezredes:
1. Ezek nem tünetek, hanem következmények és jelentkeztek már Pinochet alatt is.
2. A rendszer nem bukott meg, hanem ma is üzemel. Aki "megbukott" az Pinochet, de ő sem igazán megbukott, hanem megszervezte az átmenetet demokráciába.

"Privatizáltak, dereguláltak bőszen, aztán ez lett a vége."
Post hoc ergo propter hoc. Egy állam nem a privatizációtól meg deregulációtól megy csődbe.

Ami azt illeti tényleg megérdemeljük Orbánt. Ha egy népnek csak ennyi esze van, illetve csak ilyen elitet tud kitermelni, akkor meg is érdemli.

"Ezt 5 éve hallgatom egy tucat ország esetében, most már eredményeket szeretnék látni."
Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de egy ország nem úgy működik, mint egy kilőtt lövedék, hogy megy, amerre megy és semmit nem lehet tenni. Az országok folyamatosan küzdenek, hogy elkerüljék. Argentína nem is olyan rég pont ezért államosította a magánnyugdíjakat. Egyébként 2005-ben és 2010-ben kénytelenek voltak adósságátütemezést kérni, ami gyakorlatileg csődesemény.

" az EUnak semmi köze ahhoz, hogy mekkora nálunk a bírói nyugdíjkorhatár meg melyik ügyet hova helyezzük."
Van egy olyan doktrína, hogy hatalmi ágak szétválasztása. Ezen belül, hogy az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie a végrehajtó hatalomtól. Ez egyébként benne is van az EU dokumentumokban, ergo kötelező ránk nézve. Nem azért, mert nem vagyunk függetlenek, hanem azért, mert vállaltuk a betartásukat. Ettől lesz nekik közük hozzá.

"Meg fenyegetőzik mindenféle forrásmegvonással. Jó, igazából nem az EU itt a fő mahinátor, hanem a Szent Piacok, mindenféle alaptalan pánikkeltéssel."
Ez a bizonyos forrásmegvonás: A kohéziós alap, azt a célt szolgálja, hogy a kevésbé fejlett országok felzárkózzanak. Viszont nem jár automatikusan. Van egy szerződési kötelezettségünk, miszerint a GDP 3%-a alatt tartjuk a költségvetési hiányt (ami egyébként is érdekünk lenne), de ezt az Istennek nem akartuk teljesíteni.
Személy szerint én semmi felháborítót nem találok abban, hogy ha az ember köt egy szerződést, akkor másik elvárja, hogy be is tartsuk.
A piacok: kik azok a piacok? Megmondod, te, én, Semjén Zsóti. Ezek nem valami misztikus lények, hanem sok-sok gazdasági szereplő. Kicsi és nagyok. Magánemberek, vállalatok, bankok, biztosítók, államok stb.

Már, ne haragudj, de aki tényleg képes elhinni, hogy idejön az IMF, hogy pénzt adjon és ő erölködik, de mi nem vesszük el, az bármit képes elhinni. Nem érdekel mondjuk DVD visszatekerő? Életerő mérő?
Csakhogy tudd: ha tényleg nem kellett volna a pénz, akkor nem erölködtünk volna azzal, hogy odaküldjük Matolcsyt, következő évben Fellegi Tamást, majd Varga Mihályt. Sokkal egyszerűbben, írtunk volna egy levelet és ide se utaznak. A valóságban viszont a kormánynak nagyon is kellett volna az olcsó pénz, csak épp a velejáró ellenőrzésből nem kértek.
És hogy megoldották: nem árt, ha tudsz róla, hogy 2011 telén baromi közel kerültünk az államcsődhőz. És nem Orbán zsenialitásán múlott, hogy megúsztuk, hanem az EKB intervencióján. Ha ők nem kezdik el felszívni a görög állampapírokat, akkor tavaszra nekünk kampó.
Ami a Sólyom Airlines-t illeti majd akkor szólj, ha még 5 év múlva is talpon van.

Te a történelmet nagyon hungarocentrikusan szemléled, ezért látod a folyamatokat ennyire torzan.
Hasonlóan Magyarország a nyugati sajtóban csak egy aprócska szelet. Az csak innen Magyarországról nézve tűnik fontosnak. Nagyon könnyű arra a következtetésre jutni, hogy mennyit foglalkoznak velünk, hogy ha kiszűrsz minden mást, ami nem velünk foglalkozik.

Mit is jelent a hiány elengedése? Megmondom az államadósság elengedését. Nem hagyták, hogy tovább vágjuk a fát magunk alatt.
Az MNYP-t újrakezdeni ilyen befektetői környezetben, úgy, hogy nyakunkon a Ratkó-generáció nyugdíjbamenetele már nagyon nehéz lenne. Ezt elkúrták, véglegesen.

Nem undorodik (tanulj meg olvasni), de ez nem szerepelt a terveiben, amíg fel nem ismerte a benne rejlő politikai lehetőséget.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.28. 10:27:46

@Kuruc ezredes:
Na, kiknek az oldalán áll? Egy olyan oldalon, ami jóformán nem is létezik.

Mi kell ahhoz, hogy valaki független legyen, ha az nem elég, hogy egyetlen politikai erő sincs mellette.

Hogyne, hogyne, hát sikerül valamit véghez vinni, de az esetek nagy részében valaki elkúr valamit, majd próbálja menteni a seggét és a végén kialakul valami.
Most nem azért, de hidd el, hogy nagyon is tudom, hogy miről beszélek. Nagyon jól tudom, hogy milyen rossz döntések születnek meg téves, vagy részleges információk alapján. Milyen az, amikor egy vállalat több tucat vagonnyi árut hajkurász, mert nem tudja, hogy hová lett. Egyik raktár leltárjában se szerepel, de el se szállították. (valahol valaki elfelejtett valamit leadminisztrálni)
Milyen az, amikor egy gyártósor olyan gépeket használ, amikről a vállalat vezetés azt se tudja, hogy létezik. (,mert szándékosan eltitkolta a beszerzést, ugyanis így tudja kicselezni azt a szabályzatot, ami lehetetlenné tenné a folyamatos üzemeltetést) És így tovább.

"hogy legalább 25 évig használsz egy anyagot, amiről nem tűnik fel neked, hogy idegmérget tartalmaz."
Normálisan nem tartalmazza. Valahol valami gikszer csúszott a technológiába. Ilyenkor az egész szállítmányt meg kell semmisíteni. Ezt pedig nem tették meg, mert valahol valaki a Monsanton belül úgy döntött, hogy jobb lenne eltussolni az ügyet, hátha megússzák.
Teljesen tipikus. Számos szerencsétlenség köszönhető már annak, hogy valaki valamit elkefélt és megpróbálta elsunnyogni. Tudod, hányszor tapasztaltam már meg én is, hogy csupán a szerencsén múlt, hogy időben kiderült, mielőtt komolyabb baj lett volna belőle?
Mellesleg nem árt, ha tudsz róla, hogy amerikai katonák tucatjai, hanem százai is megbetegedtek tőle.

Bush is az utolsó pillanatokig halogatta a dolgot. Egyébként, ha nem teszi, enyhébb lefolyással is lehetett volna kezelni a subprime válságot.

"Az. Egyébként menjetek, én kifejezetten örülök ennek."
Attól tartok, hogy túlságosan rövid látó vagyok. Ha én elmegyek az évi több,mint tízmilliós nettó exportbevétel kiesés az országnak.

"Dél-Amerika sok országában nagy hagyománya van az ilyen amerikai céges együttlobbizásnak. Ilyenkor érdekes módon az ércbányász, olajbányász meg gyümölcstermesztő cégek is egészen közösen tudnak befolyásolni kormánydöntéseket."
Lám-lám, megint nem látod a fától az erdőt. A probléma nem a multicégekkel van, hanem a kormánnyal.
Nota bene a Fidesz sokkal korruptabb, mint az MSZP és SZDSZ valaha is lenni tudott. A különbség a korrupció megvalósításában van. Az MSZP százékokat kért a pályázatból, viszont, ha lebukott szégyelte magát.
A Fidesz pedig hoz egy törvényt, hogy ez a jövőhéttől az S. Lajos egyik cégének kizárólagos joga és ha szóvá teszed hazaáruló vagy. Vagy a dohányügy. Jött a csóka, írt egy törvényt, odaadta L. Jánosnak, gyorsan megszavazták, most ővé a piac jelentős része. Ilyen nagyipari korrupciót ott nem láttál.

"Kétségtelen, de ez még nem menti fel a pofátlan munkaerő-kizsákmányolást meg környezeti károkozást, meg nyersanyagkifosztást ott, ahol ez megy."
Milyen munkaerő-kizsákmányolás? Hosszú sorok kigyóznak, hogy bejussanak oda dolgozni. De miért? Azért kérem, mert sokkal jobb, mint amit a helyi gazdaság nyújtani tud. Tudod, hogy miért nem kizsákmányolás a közmunka havi bruttó 47 ezer forintja? Mert még ez is jobb, mint a semmi. Nem muszáj, ha nem akarsz, nem kell.
Környezeti károkozás, ugyan már. Ez a helyi kormány felelőssége. Ha ők nem tartják fontosnak, akkor miért várod el egy cégtől, hogy ő foglalkozzon vele.
Nyersanyagkifosztás meg nincs. A kereskedelem mindig önkéntes tevékenység. Azért adja el a nyersanyagot, mert ő jobban jár az eladásával, mint a nem eladásával.

"Meg a száraztésztátért lécci szavazzatok mán az MSZP-re rendszer kiiktatása."
Marhaság, az egyszer volt és akkor is marginális jelentőségű.

Mi az, hogy kereskedelmi TV-s terror? Berontanak a kommandósok és átkapcsolnak az RTL-re?
Színvonal? Hallottál már olyanról, hogy közönségigény? Ha nézettséget akarsz, akkor azt kell kiszolgálnod. Ha a közönség trash realityt akar, akkor az hozza a nagy nézettséget. Ha természetfilmet, akkor azt. Ha drámákat, akkor azt. Azon belül lehet különböző színvonalon csinálni, de az egészen biztos, hogy a közönség igényeit nem vehet semmibe. Ez az amit a magyar "jobboldal" nem bír megemészteni. Te is láthatod, hogy megint ugyanoda lyukadtunk ki: tagadod, hogy az embereknek joguk van áll eldönteni, hogy mit akarnak nézni. Te úgy érzed, hogy jobban tudod, hogy nekik mit kellene nézniük. Azaz a fogyasztói társadalom elvetéséhez.
(a vicc kedvéért megnézném, hogy mennyit költ az MTV és mennyit az RTL piackutatásra, azaz, hogy kiderítse, hogy a nézők mit szeretnének látni)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.28. 17:47:43

@Lord_Valdez:

"1. Ezek nem tünetek, hanem következmények és jelentkeztek már Pinochet alatt is."

A 17 évéből nagy jóindulattal az utolsó másfélben, és ekkor még tényleg jóindulatú voltam. Maradjunk annyiban, hogy a neoliberalizmusra alkalmazott leírásod sajnos nem általános jellemző, mert se Pinochet, se Reagan, se Thatcher éveit nem jellemezte.

"2. A rendszer nem bukott meg, hanem ma is üzemel. Aki "megbukott" az Pinochet, de ő sem igazán megbukott, hanem megszervezte az átmenetet demokráciába."

Tehát akkor a kádár-rendszer se bukott meg, jól van. :) Tulajdonképpen valahol tényleg így van, szóval belátom a dolog igazságtartalmát, de hát azért mégis bukásnak nevezném én ezt.

"Post hoc ergo propter hoc. Egy állam nem a privatizációtól meg deregulációtól megy csődbe."

Márpedig sajnos Argentína a kb egy évtizedes neoliberális gazdaságpolitikája után ment csődbe. Ezen sok szépítgetnivaló nincs.

"Ami azt illeti tényleg megérdemeljük Orbánt. Ha egy népnek csak ennyi esze van, illetve csak ilyen elitet tud kitermelni, akkor meg is érdemli."

Egyetértek.

"Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de egy ország nem úgy működik, mint egy kilőtt lövedék, hogy megy, amerre megy és semmit nem lehet tenni. Az országok folyamatosan küzdenek, hogy elkerüljék. Argentína nem is olyan rég pont ezért államosította a magánnyugdíjakat. Egyébként 2005-ben és 2010-ben kénytelenek voltak adósságátütemezést kérni, ami gyakorlatilag csődesemény."

Világos, de öt év óta hallgatom országok tucatjairól, hogy gyakorlatilag ugyanilyen menthetetlenek. Most már tényleg csődöket szeretnék látni, kicsit sok a duma.

"Van egy olyan doktrína, hogy hatalmi ágak szétválasztása. Ezen belül, hogy az igazságszolgáltatásnak függetlennek kell lennie a végrehajtó hatalomtól. Ez egyébként benne is van az EU dokumentumokban, ergo kötelező ránk nézve. Nem azért, mert nem vagyunk függetlenek, hanem azért, mert vállaltuk a betartásukat. Ettől lesz nekik közük hozzá."

Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a magyar állam hogy szervezi meg igazságszolgáltatási rendszereit és mennyi idős korukban küldi nyugdíjba a bírákat.

"Ez a bizonyos forrásmegvonás: A kohéziós alap, azt a célt szolgálja, hogy a kevésbé fejlett országok felzárkózzanak. Viszont nem jár automatikusan. Van egy szerződési kötelezettségünk, miszerint a GDP 3%-a alatt tartjuk a költségvetési hiányt (ami egyébként is érdekünk lenne), de ezt az Istennek nem akartuk teljesíteni.
Személy szerint én semmi felháborítót nem találok abban, hogy ha az ember köt egy szerződést, akkor másik elvárja, hogy be is tartsuk."

Amikor pedig 3% alatt tartottuk, akkor kitalálták, hogy ez így nem jó, mert a manyupvagyonnal együtt tartottuk, meg idén úgyse tudjuk ott tartani, meg jövőre aztán pláne nem. Aztán nemrég fogukat szívva kellett minket kivegyenek a túlzott deficites pakkból. :)

"A piacok: kik azok a piacok? Megmondod, te, én, Semjén Zsóti. Ezek nem valami misztikus lények, hanem sok-sok gazdasági szereplő. Kicsi és nagyok. Magánemberek, vállalatok, bankok, biztosítók, államok stb."

Igen? Nem értem a dolog állítástartalmát. Én se gondoltam, hogy számítógépek hálózata.

"Már, ne haragudj, de aki tényleg képes elhinni, hogy idejön az IMF, hogy pénzt adjon és ő erölködik, de mi nem vesszük el, az bármit képes elhinni."

Márpedig láthattad, hogy ez történt. Nagyon szerette volna az IMF a hitelt, hogy ismét belekotyoghasson a gazdaságpolitikába, de nem jött össze neki.

"Csakhogy tudd: ha tényleg nem kellett volna a pénz, akkor nem erölködtünk volna azzal, hogy odaküldjük Matolcsyt, következő évben Fellegi Tamást, majd Varga Mihályt. Sokkal egyszerűbben, írtunk volna egy levelet és ide se utaznak. A valóságban viszont a kormánynak nagyon is kellett volna az olcsó pénz, csak épp a velejáró ellenőrzésből nem kértek."

Erről beszélek én is, gondolom érted, a lényeg, hogy NEM kellett az IMF hitele ezekkel a feltételekkel, az IMF-nek ez pedig nagyon nem tetszett.

"És hogy megoldották: nem árt, ha tudsz róla, hogy 2011 telén baromi közel kerültünk az államcsődhöz."

A végeredmény pedig, hogy NEM lett államcsőd, viszont ME Úrék támogatottsága töretlen.

"Ami a Sólyom Airlines-t illeti majd akkor szólj, ha még 5 év múlva is talpon van."

Meglátjuk.

"Te a történelmet nagyon hungarocentrikusan szemléled, ezért látod a folyamatokat ennyire torzan."

Ennek az oka talán, hogy magyar vagyok. Ha ez megnyugtat, erről az angolszász-északatlanti globalista kis közösségről világtörténelem szintjén is lesújtó a véleményem.

"Ezt elkúrták, véglegesen."

Tessék őket törvényes választásokon legyőzni.

"Nem undorodik (tanulj meg olvasni), de ez nem szerepelt a terveiben, amíg fel nem ismerte a benne rejlő politikai lehetőséget. "

2004 előtt is támogatta a határon túli magyarságot, ha visszaemlékszel (státusztörvény). 2004-ben támogatta az állampolgárságot, míg az MSZP-SZDSZ nem. 2010-ben első dolga volt megszavaznia az állampolgárságot, míg a MSZP megintcsak nem támogatta egyhangúan. SZDSZ meg hál istennek nem is volt már.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.28. 18:15:56

@Lord_Valdez:
"Na, kiknek az oldalán áll? Egy olyan oldalon, ami jóformán nem is létezik."

Bocs, de ez a te világnézeteddel megfelelő hazai pártok politikai támogatottságát ismerve meglehetősen viccesen hangzik. :)

"Mi kell ahhoz, hogy valaki független legyen, ha az nem elég, hogy egyetlen politikai erő sincs mellette."

Az kell, hogy politikailag valóban független témákban írjon újságot. Például elmehet autós újságírónak, vagy bármi hasonlónak. Független politikai újságíró se itt, se máshol nem létezik.

"Normálisan nem tartalmazza."

Sajnos nem vagyok vegyész, ezt tudom rá válaszolni neked:

Az Agent Orange egy nagyjából 1:1 arányú keveréke két fenoxil-alapú gyomirtó izo-oktil észter formájának, a 2,4-diklór-fenoxi-ecetsavnak (2,4-D) és a 2,4,5-triklór-fenoxi-ecetsavnak (2,4,5-T).
A 2,4-D hatóanyag önmagában is egészségkárosító anyag: megtámadja a központi idegrendszert és a májat; a hosszútávú expozíció bizonyos rákfajták előfordulásának esélyét növeli. Természetes körülmények között rendkívül lassan bomlik, a földigilisztákra kifejezetten veszélyes, a talajban és felszín alatti vizekben hosszan kimutatható. Köztes bomlástermékei is viszonylag stabilak, a kétszikű növények fejlődésében okozhatnak rendellenességeket. Az anyag az eredeti kijuttatási területtől nagy távolságra eljuthat illetve ott felhalmozódhat.

Ha ez az anyag szerinted csak véletlenül mérgező akkor egyre jobban úgy látom, hogy tényleg igen naiv ember vagy. Én továbbra is azt a két forgatókönyvet tudom mondani erre az ügyre, hogy az amerikai hadsereg vagy
- idiótákból áll, akiknek nem tűnt fel az anyag hatása 25 év alkalmazás után se
- tudták, hogy az anyag hogyan hat, de vagy leszarták, vagy pontosan ez volt vele a céljuk

"Valahol valami gikszer csúszott a technológiába."

Ezt most hogy értsem? Még jobban mérgezett, mint amennyire mérgezőnek szerették volna? Ennyire nem akartak azért mérgezni, de hát a körülmények szerencsétlen összjátéka következtében még egy kicsit jobban mérgeztek a tervezettnél?

"Mellesleg nem árt, ha tudsz róla, hogy amerikai katonák tucatjai, hanem százai is megbetegedtek tőle."

Ez továbbra se cáfolja azt a forgatókönyvet hogy
- vagy totálisan tudatlan idióták
- vagy egyszerűen nem érdekelte őket

"Bush is az utolsó pillanatokig halogatta a dolgot. Egyébként, ha nem teszi, enyhébb lefolyással is lehetett volna kezelni a subprime válságot."

Tehát akkor a demokrata párt is támogatja a bankok megmentését. A továbbiakban feleslegesnek érzem vitázzunk ezen. Ilyen téren semmi különbség nincs a demokrata párttal, a gyakorlatban.

"Attól tartok, hogy túlságosan rövid látó vagyok. Ha én elmegyek az évi több,mint tízmilliós nettó exportbevétel kiesés az országnak."

Rengeteg más tekintetben viszont hasznos.

"Lám-lám, megint nem látod a fától az erdőt. A probléma nem a multicégekkel van, hanem a kormánnyal."

Ebben alapvetően egyetértek, de látod, előfordult már, hogy a kormányokkal nem volt probléma, nem sikerült őket korrumpálni az amerikai lobbiknak. Ekkor egy idő után jött az amerikai titkosszolgálat, és merényletet vagy puccsot szervezett ellenük, hogy a helyükbe benyomja a korrupt kormányokat, akik már mindenben kiszolgálják az amerikai üzleti érdekeket.

"Nota bene a Fidesz sokkal korruptabb, mint az MSZP és SZDSZ valaha is lenni tudott.

Ezt megmosolyogtatónak érzem, bocs. :)

"Ilyen nagyipari korrupciót ott nem láttál."

A "trafikmutyit" imádom, ezt felesleges basztatnod, sajnos zsigerből utálom a cigarettát, és nagyon tetszik ez az egész kis biznisz.

"Ez a helyi kormány felelőssége."

Rendben, ez világos, a problémát fentebb már vázoltam, az USA ezt már többször megtette.

"Marhaság, az egyszer volt és akkor is marginális jelentőségű."

Valamiért mégis ki kívánták iktatni a lehetőségét, amire hatalmas hőbörgés keletkezett a ballibek köreiben.

"Színvonal? Hallottál már olyanról, hogy közönségigény?"

Hallottál már olyanról, hogy ezek nem csak kiszolgálják, hanem meg is határozzák, torzítják, manipulálják is a közönségigényt?

"Ez az amit a magyar "jobboldal" nem bír megemészteni."

Jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar "jobboldal" elérte, hogy nem mehet le akármilyen szemét a tévében, a kereskedelmiben se. Könnyen el tudom képzelni, hogy a jövőben ez még tovább fokozódik, például a kertévék is kötelezhetőek lesznek bizonyos műsorfajták készítésére. Ha ez nem tetszik, akkor ismételten azt tudom tanácsolni, szerezzetek elég szavazatot jövőre, hogy visszajöhessenek a kurvás-sittes valóságshowk és napon érlelt szamárspermát lehessen itatni 500 dollárért a "versenyzőkkel". Tényleg szabad a verseny. Új Tenkes Kapitánya meg Koppányi aga testamentuma a piros sarokban, és az általad favorizált rendszer a kékben. Aztán majd jövőre megnézzük, ki tud maga mögött nagyobb társadalmi támogatást.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.28. 18:17:07

@Kuruc ezredes:
"Tehát akkor a demokrata párt is támogatja"
republikánus, bocs

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.28. 21:58:19

@Kuruc ezredes:
Kezdem feladni. Nem tudom még mi kell ahhoz, hogy észrevedd milyen meredeken is emelkedett a chilei GDP (és nem hitelből, mint az argentín), vagy hogy folyamatosan csökkent a munkanélkülség, míg máshol stagnált. Hogy egy igen komoly válságból lábaltak ki és törtek az élre. Tartok tőle, hogy ezt már rég eldöntötted, holmi tények itt már nem sokat nyomnak a latban.
Szerencsére az angolok azóta rájöttek, hogy mennyi mindent is köszönhetnek Thatchernek. A barmok még szobrot is állítottak neki a parlamentben.

"Márpedig sajnos Argentína a kb egy évtizedes neoliberális gazdaságpolitikája után ment csődbe. Ezen sok szépítgetnivaló nincs."
Argentínában neoliberalizmus? Hol? Mégis hol? Argentínában soha egyetlen párt nem mert hozzányúlni semmilyen szociális juttatáshoz, mert a melósok azonnal szétkapták Buenos Airest.

"Most már tényleg csődöket szeretnék látni, kicsit sok a duma."
Ne akarj. Baromira megszopjuk, ha erre kerül sor. A magyar állampapír iránti kereslet az elsők közt zuhanna össze.

"Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a magyar állam hogy szervezi meg igazságszolgáltatási rendszereit és mennyi idős korukban küldi nyugdíjba a bírákat."
De igen, mert a nyugdíjaztatást azonnali hatállyal akarták érvényesíteni. Illetve az ügyeket áthelyezését egy a kormány által kinevezett és alá tartozó hivatalnok felügyelte volna.

"Amikor pedig 3% alatt tartottuk, akkor kitalálták, hogy ez így nem jó, mert a manyupvagyonnal együtt tartottuk, meg idén úgyse tudjuk ott tartani, meg jövőre aztán pláne nem."
Ez elég természetes, mert a cél a fenntarthatóság. Ha egyszeri bevételt beleveszel, akkor azzal magadat csapod be.

" Nagyon szerette volna az IMF a hitelt, hogy ismét belekotyoghasson a gazdaságpolitikába"
Marhaság. Még maga Matolcsy nyilatkozta azt, hogy az IMF "a mi bankunk", amikor még nem tudta, hogy nem fog pénzt kapni garanciák nélkül. Mellesleg az IMF célja, hogy a meghitelezett országok tegyenek is valamit azért, hogy ne kelljen újra hitelezni őket.

"Erről beszélek én is, gondolom érted, a lényeg, hogy NEM kellett az IMF hitele ezekkel a feltételekkel, az IMF-nek ez pedig nagyon nem tetszett."
Az IMF leszarja. Ők jöttek, a Fidesz bizakodott, hogy sikerül megállapodni, de nem sikerült.
Az IMF-nek nem fűzödik érdeke ahhoz, hogy pénzt helyezzen ki. Őt egy dolog érdekli, hogy ne kerüljön sor államcsődre, mert akkor pánik alakul ki az állampapírpiacon. Ezt leszámítva azt csinálunk, amit akarunk.

"Ennek az oka talán, hogy magyar vagyok."
Nem. Ehhez inkább egyfajta beszűküléssel vegyes sovinizmus kell.
Nota bene, olyan, hogy globalizmus nincs. Globalizáció van.

A státusztörvény nem szólt állampolgárságról. Addig nem is volt téma az állampolgárság.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.28. 22:29:05

@Kuruc ezredes:
Tehát pusztán attól a ténytől lesz valaki nem független, hogy van saját véleménye. Ez esetben tényleg nem az. Én naiv azt hittem, hogy az kell hozzá, hogy egy létező párthoz tartozzon.

Igen, a gyomírtók valóban ritkán egészségesek, de gondot mégsem ez okozta, hanem hogy a termék szennyezett volt. Ld. például a magyar wiki:
"A szert gyártó cégek belső feljegyzéseiből kiderült, hogy az amerikai kormánynak Vietnamba szállított Agent Orange dioxintartalma már ismert volt, mivel a 2,3,7,8-tetraklór-dibenzo-p-dioxin (TCDD) a 2,4,5-T gyártásának egyik mellékterméke volt.[5] Az amerikai toxikológiai program osztályozása szerint a TCDD rákkeltő hatású az emberben, és gyakran hozzák kapcsolatba lágyrész szarkómával, non-Hodgkin limfómával, Hodgkin-kórral és krónikus limfocitás leukémiával. Az Institute of Medicine egyik tanulmánya kapcsolatot talált a dioxin-mérgezés és a cukorbetegség között.[6][7] Három tanulmány szerint a vietnami veteránok gyermekeinél nagyobb az akut myeloid leukémia esélye, és ez az Agent Orange-hez köthető.[8] Több más betegséget is az Agent Orange hatásainak tudnak be, de bizonyítható kapcsolatot a tanulmányok nem mutattak ki.[9]"
Ennyi a történet: valahol elkúrták és megpróbálták eltussolni, mondván úgyis az ellenségre dobják. Tévedtek.

Csakhogy tiszta legyen. Az elnök és a párt két külön entitás. És az, hogy a végén csak belementek ők is attól még a republikánusok általánosságban marhára ellenezték azt.

"Rengeteg más tekintetben viszont hasznos."
Ugyan mondj már egyet!

Távol álljon tőlem, hogy a hidegháborús amerikai külpolitikát védjem, de nem gazdasági célokból puccsoltak meg országokat. Ott szerveztek puccsot, ahol feltételezték, hogy nővekedhet a szovjet befolyás. Aztán, persze, volt, hogy melléfogtak. Ez történt Guatemalában. Utólag kiderült, hogy a megdöntött baloldali rezsimnek semmi köze nem volt a szovjetekhez.

"Ezt megmosolyogtatónak érzem, bocs. :)"
Pedig rohadtul nem vicces.

"A "trafikmutyit" imádom, ezt felesleges basztatnod, sajnos zsigerből utálom a cigarettát, és nagyon tetszik ez az egész kis biznisz."
Ez újfent csak rövidlátásod bizonyítéka. Egy ilyen ügy komoly kiesést jelent a gazdaságnak, ugyanakkor hatalmas üzlet az alvilágnak és a korrupció igazi melegágya.

"Valamiért mégis ki kívánták iktatni a lehetőségét, amire hatalmas hőbörgés keletkezett a ballibek köreiben."
Valójában semmi köze nem volt a tésztás ügyhöz. Egyszerűen csak tudják, hogy a Fidesz tábor igen lelkes, az ha fúj, ha esik megy és szavaz. Az MSZP tábor meg szép idő van, elmegy szavazni. Ha esik, nem. Ha egy kicsit megnehezíted a szavazást, akkor a fél MSZP tábor el se megy.

"Hallottál már olyanról, hogy ezek nem csak kiszolgálják, hanem meg is határozzák, torzítják, manipulálják is a közönségigényt?"
Szerintem, pedig ez mese habbal. Ott a távkapcsoló a néző kezében, tehát ott a döntés is. Ha tényleg így lehetne formálni a közönség igényt, akkor nem lennének bukott sorozatok, műsorok, de vannak. Sőt, akkor TV1 is megtudná csinálni, de hogy hogy nem nem tudja.
Valld be, hogy egyszerűen csak nem tetszik, hogy kevesen nézik a Duna TV-t és társait. Ne hidd, hogy ez újkeletű probléma. Már sok éve ismert. TWÁ 2006-ban írt róla.

Nem akarlak elkeseríteni, de az, hogy addig ORTT-nek hívták a felügyelő hatóságot, most NMHH-nak nem változtatás. Eddig se mehetett le akármi, akármikor. És a valóságshow-knak továbbra sem ez tett be, hanem a nézettség hiánya (Hol volt még a Fidesz, amikor a BB3 már megbukott?). Erről egyszer valaki azt írta, hogy műfaj bukása mögött az található, hogy az első évadban mindenféle különcöt tudnak beszerezni, akik érdekesek. A másodikat, harmadikat viszont ellepik a karrieristák, akik azért mennek, hogy ismertséget szerezzenek.

Pont az az, hogy nem szabad a verseny. Ha törvényi erővel köteleznek arra, hogy csinálj bizonyos műsorokat, akkor hol a szabad verseny?

"Aztán majd jövőre megnézzük, ki tud maga mögött nagyobb társadalmi támogatást. "
Ugye, te se hiszed, hogy Kádár népe nem az új Kádár Jánosra fog szavazni? Egy rezsicsökkentés és társai után meg pláne.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.28. 23:29:36

@Lord_Valdez:

"Kezdem feladni."

Ne tedd, ez egy nagyon egyszerű logikai összefüggés.

HA Pinochet rendszere neoliberális, ÉS a neoliberalizmus általános jellemzője, hogy alatta nő az életszínvonal, akkor annyi a dolgunk, hogy megvizsgáljuk Pinochet rendszerét ilyen téren. Mivel ott nem nőtt és Thatcher meg Reagan alatt se, ezért akkor ezek a rendszerek vagy nem neoliberálisok, vagy a neoliberalizmusra nem igaz, hogy emeli az életszínvonalat, pusztán ennyi a probléma. Én teljesen elfogadom, hogy mindhárom rendszer neoliberális, csak akkor a neoliberalizmusra nem áll, hogy emeli az életszínvonalat.

"Nem tudom még mi kell ahhoz, hogy észrevedd milyen meredeken is emelkedett a chilei GDP (és nem hitelből, mint az argentín), vagy hogy folyamatosan csökkent a munkanélkülség, míg máshol stagnált."

Itt láthattuk mindkettőt:
en.wikipedia.org/wiki/File:GDP_per_capita_LA-Chile.png
Ez meglehetősen csekély mértékben emelkedett Pinochet alatt, a környék átlagát sose érte el.
en.wikipedia.org/wiki/File:Unemployment_Chile.png
Itt is láthattuk, hogy erős emelkedés után enyhén csökkent, végig a környék átlaga fölött maradva.
Én el tudom fogadni, hogy a Pinochet után következő gazdasági fellendülésben neki is volt része, de hogy önmagában a Pinochet-féle neoliberalizmusra bármelyik jellemző, azt sajnos nem. Vagy találj a neoliberalizmusra más definíciót, vagy akkor ez mégse neoliberalizmus.

"Argentínában neoliberalizmus? Hol? Mégis hol? Argentínában soha egyetlen párt nem mert hozzányúlni semmilyen szociális juttatáshoz, mert a melósok azonnal szétkapták Buenos Airest."

Belekezdtek ott azért hasonló folyamatba, ahogy nézem, volt privatizáció, sokkterápia. Persze azt tökre elfogadom, hogy olyan dolgokat nem léptek meg, mint Chilében, de ismerjük már itthonról is ezt a sztorit.

"Ne akarj. Baromira megszopjuk, ha erre kerül sor. A magyar állampapír iránti kereslet az elsők közt zuhanna össze."

Ezek a nagytudású északatlanti urak is azt mondják, hogy menthetetlen, ezért lennék kíváncsi végre, hogy tényleg az-é. Másrészt, ha az, akkor essünk túl rajta minél hamarabb. Az én szívem abszolút nem fájna ezért a világrendért, szóval tőlem összedőlhet, csak az a kérdés, mi jönne utána.

"De igen, mert a nyugdíjaztatást azonnali hatállyal akarták érvényesíteni. Illetve az ügyeket áthelyezését egy a kormány által kinevezett és alá tartozó hivatalnok felügyelte volna."

Ezekkel semmi gond, ettől még nem avatkoznak bele az igazságszolgáltatásba.

"Ez elég természetes, mert a cél a fenntarthatóság. Ha egyszeri bevételt beleveszel, akkor azzal magadat csapod be."

Mivel most már kénytelenek voltak kiengedni belőle, a dolog eldőlt, mindenesetre láthattad, hogy kötözködtek megint.

"Marhaság. Még maga Matolcsy nyilatkozta azt, hogy az IMF "a mi bankunk", amikor még nem tudta, hogy nem fog pénzt kapni garanciák nélkül."

Ezt pontosan az IMF-et helyrerakni szándékozva mondta.

"Mellesleg az IMF célja, hogy a meghitelezett országok tegyenek is valamit azért, hogy ne kelljen újra hitelezni őket."

Ebből viszont mi nem kérünk, lehet szépen hazamenni.

"Az IMF leszarja. Ők jöttek, a Fidesz bizakodott, hogy sikerül megállapodni, de nem sikerült."

Ugyan már, a teljes ballib kis világ erre gyúrt, hogy az IMF most seggberúgja a Fideszt, aztán hoppon is maradtak, utána költötték ezt a mesét, hogy igazából a Fidesz maga akarta volna. :)

"Az IMF-nek nem fűzödik érdeke ahhoz, hogy pénzt helyezzen ki. Őt egy dolog érdekli, hogy ne kerüljön sor államcsődre, mert akkor pánik alakul ki az állampapírpiacon. Ezt leszámítva azt csinálunk, amit akarunk."

Meg esetleg hathatós eszközei lettek volna a bankadó, multiadó, egykulcsos adó visszavonására, de így sajnos ezek maradtak. :)

"Nem. Ehhez inkább egyfajta beszűküléssel vegyes sovinizmus kell."

Bocs, amiért a magyar érdekeket nézem, nem másét.

"Nota bene, olyan, hogy globalizmus nincs. Globalizáció van."

Remek, ebben megegyeztünk.

"A státusztörvény nem szólt állampolgárságról. Addig nem is volt téma az állampolgárság. "

A határon túli magyarok támogatásáról szólt, ahogy a kettős állampolgárság is később.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.29. 00:01:04

@Lord_Valdez:

"Tehát pusztán attól a ténytől lesz valaki nem független, hogy van saját véleménye. Ez esetben tényleg nem az. Én naiv azt hittem, hogy az kell hozzá, hogy egy létező párthoz tartozzon."

Ez nem a saját véleménye. Tóta W neoliberális, tehát ennek megfelelően fog cikkeket írni, meg politikai pártokat szeretni és nem szeretni. Függetlenségnek ezt ne nevezzük, mert nem az. Egyrészt ezért kapja a nem kevés fizetését, másrészt látod, hogy még ki is tüntetik érte.

"Ennyi a történet: valahol elkúrták és megpróbálták eltussolni, mondván úgyis az ellenségre dobják. Tévedtek."

Világos, hogy dioxin is került bele, amit eredetileg nem szántak oda. Ismét csak idézni tudok ezen felül:
"Az Agent Orange nevét arról a 210 literes, narancssárga csíkos hordóról kapta, amelyben a szert szállították. Az Agent Orange egy nagyjából 1:1 arányú keveréke két fenoxil-alapú gyomirtó izo-oktil észter formájának, a 2,4-diklór-fenoxi-ecetsavnak (2,4-D) és a 2,4,5-triklór-fenoxi-ecetsavnak (2,4,5-T)."

Tehát azon túl, hogy dioxin került bele, a szer fele már:
"A 2,4-D hatóanyag önmagában is egészségkárosító anyag: megtámadja a központi idegrendszert és a májat; a hosszútávú expozíció bizonyos rákfajták előfordulásának esélyét növeli."

Ezért érzem feleslegesnek azon vitázni, hogy az amerikai hadsereg csak tudatlanságból permetezte-e szét a véletlenül rákkeltő idegmérget is tartalmazó vegyszerét, mivel ezek szerint a vegyszer fele már alapból rákkeltő idegmérget tartalmazott.
Ha alkalmazol egy vegyszert, amely két egyenlő félből álló komponensből áll, és a vegyszer fele rákkeltő idegméreg, akkor elég furcsának érzem azt a magyarázatot, hogy véletlenül került még bele rákkeltő idegméreg is ezeken felül, amiről nem is tudtunk, csak a gyártó hagyta benne, trehányságból.

"Csakhogy tiszta legyen. Az elnök és a párt két külön entitás. És az, hogy a végén csak belementek ők is attól még a republikánusok általánosságban marhára ellenezték azt."

Király, akkor marhára ellenezve támogatták a bankokat. Nem érdekel, hogy aznap épp milyen volt a kedélyállapotuk, csak az, hogy megtették-e, vagy sem. Márpedig megtették, tehát üres szólamaik ellenére ezen a téren ugyanolyan mindkét párt.

"Ugyan mondj már egyet!"

Nem fogjátok visszaszavazni soha többé az előző kormányt, hatalmatok más területeken is egyre töpörödni fog, és úgy általában véve kevesebb lesz belőletek, nem tűnik ez akkora tragédiának, sőt!

"Távol álljon tőlem, hogy a hidegháborús amerikai külpolitikát védjem, de nem gazdasági célokból puccsoltak meg országokat."

Aha, persze. Ez volt a fedőszövegük. Valójában Iránban pár milliárd akkori dollárnyi olajért, Chilében pár milliárd akkori dollár rézért szerveztek puccsot.
en.wikipedia.org/wiki/Jaime_Rold%C3%B3s_Aguilera
Íme a komcsi, de akkor bizonyára betiltatta a többpártrendszert is, hiszen ez minden komcsi rendszer alapja. Nézem, nézem és nem, semmi ilyesmi. Na de biztos komcsi volt, ha Ronald Reagan egyszer azt mondta.
"On October 11, 1979, Roldós signed a decree reducing the workweek to 40 hours. On November 1, 1979, he issued another decree doubling the minimum wage, to 4,000 sucres per month. ($160 in 1979 US dollars)."
Na ez viszont érdekes, tuti tapsoltak ennek az ott addig alacsony bérért dolgoztató amerikai vállalatok. :)
en.wikipedia.org/wiki/Omar_Torrijos
Na, akkor ő már tutira kommer, őt joggal nyírták ki.
"Although he was considered a leftist autocrat, he simultaneously had the support of the United States as he opposed communism. His politics were based instead on progressivism."
Most mivan? :((((((((((((
Jé, viszont ki akarta vonultatni az amerikaiakat a Panama-csatornától. Na ez már tutira nem sértett semmiféle amerikai gazdasági érdeket.

Összefoglalva tehát, az amerikai vezetés szerint kommunista: Aki hazája nyersanyagkészletét vagy erőforrásait nem az amerikai fél kedve szerint hasznosítja, így ő bármikor és bárhogy eltávolítható.

"Pedig rohadtul nem vicces."

Bocs, de de.

"Ez újfent csak rövidlátásod bizonyítéka."

Jaja, mégis öröm lesz nézni, ahogy minden értelmiségi cigaretta ezentúl az Isteni Fideszt gazdagítja. :)

"Valójában semmi köze nem volt a tésztás ügyhöz."

Én is ebben a hitben voltam, de hogy ennyire fújnak rá, az minimum gyanús.

"Szerintem, pedig ez mese habbal. Ott a távkapcsoló a néző kezében, tehát ott a döntés is."

Értem az elvet, akkor kérlek, ha jövőre megint kérharmaddal nyer a Fidesz, ott is alkalmazd majd.

"Valld be, hogy egyszerűen csak nem tetszik, hogy kevesen nézik a Duna TV-t és társait."

Több néző kéne oda, ez kétségtelen.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.29. 00:04:42

@Lord_Valdez:
"Eddig se mehetett le akármi, akármikor."

Ha nagyvonalúan eltekintünk az olyasmitől, mint az este 8 órás műsorszámban előadott kefélés, fogatlan cigányok viaskodása, stb. Ezeket akkor valahogy a büntetések ellenére is bevállalták. Ma meg olyan büntetések vannak, amelyek miatt láthatóan nem merik.
Azon kívül a jelenleg futó legretkebb külföldieket meg se próbálják behozni. Pedig ezek jóval undorítóbbak az eddigieknél.

"Pont az az, hogy nem szabad a verseny. Ha törvényi erővel köteleznek arra, hogy csinálj bizonyos műsorokat, akkor hol a szabad verseny?"

Félreértettél akkor, én egyáltalán nem akarok szabad versenyt a televíziókban.

"Ugye, te se hiszed, hogy Kádár népe nem az új Kádár Jánosra fog szavazni? Egy rezsicsökkentés és társai után meg pláne. "

Durcizásnak érzem ezt. Ha ennyire demokratikusnak tetszenek lenni ott a Fényes Napnyugaton, akkor ne tessék puffogni ilyesmire. Elhiszem, hogy ciki így kikapni ettől a mucsai párttól, de hát sajnos társadalmi támogatottság híján csak szakértőileg lehet kormányozni, ahhoz meg előbb meg kéne buktatni ezt a rohadt rossz dilettáns szar kormányt, de eddig még ez se sikerült.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.29. 00:38:24

@Lord_Valdez:
Na végre megtaláltam a KOMCSIT!
en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Mosaddegh

"Yes, my sin — my greater sin and even my greatest sin is that I nationalized Iran's oil industry and discarded the system of political and economic exploitation by the world's greatest empire."

Tutira biztos immár, hogy az USA csakis a kommunizmus ellen harcol, leginkább olyan helyeken, ahol semmi de semmi nyoma nincs gazdasági érdekei csorbulásának.
További kommunisták: Khomeini ajatollah, Szaddam Husszein, Oszama bin Laden.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.29. 20:36:59

@Kuruc ezredes:
Ez nem definició, hanem következmény.
És, mi az, hogy csekély mértékben? Nem látod, hogy milyen meredeken emelkedik? 1973-ban volt a puccs és 75-től kezdődtek a reformok. 82-ben volt egy igen súlyos bankválság, ami annak köszönhető, hogy az infláció leszorítása érdekében a pesót a dollárhoz rögzítették. Ennek ezután véget vetettek és néhány év alatt otthagyták Dél-Amerikát szőröstül-bőröstül.

Argentínában soha nem volt sokkterápia, és Magyarországon se. Tudod, hol volt? Lengyelországban. Magyarország sokkal lassabban és óvatosabban vezette be a reformok egy részét. Mondjuk el is húztak a lengyelek rendesen.

Világrend? Nem a világrend nem dől össze. A kapitalizmusnak nincs alternatívája. Országok azok igen, azok összedölhetnek. Hatalmi centrumok helyeződhetnek át, de a lényeg változatlan marad.

Nem beavatkozás az igazságszolgáltatásba, ha a kormány lecserélheti a bírót?

Persze, hogy kötözködtek, mert egy rendkívül rossz szerkezetű megszorítást sikerült megvalósítani. Mindenesetre az új adók már nem egyszeri bevételek, ezért nem volt mit tenni.

"Ebből viszont mi nem kérünk, lehet szépen hazamenni."
Úgy érted, hogy jó lenne újra bajba kerülni? Csak, mert ezzel ezt mondtad.

Fejlett a valóságkiforgató képességed. Ha nem akartak volna maguk is megállapodást, akkor nem nyilatkozták volna azt, hogy akarnak és nem tárgyalnak ennyit. Akkor egyszerűen le se ülnek a tárgyalóasztalhoz.

"Meg esetleg hathatós eszközei lettek volna a bankadó, multiadó, egykulcsos adó visszavonására, de így sajnos ezek maradtak."
Milyen eszközei? Semmilyen igazi eszköze nincs, leszámítva a következő részlet lehívásának megtagadását.

"Bocs, amiért a magyar érdekeket nézem, nem másét."
Már megint nem szóltál, hogy húzzak gumicsizmát. Nem a magyar érdeket nézed, hanem azt hiszed, hogy a világ közepe Magyarország és ha valami történik, akkor Magyarország ellen történt. Épp csak azt nem képzeled, hogy a németek csinálták a dunai árvízet is.

"A határon túli magyarok támogatásáról szólt, ahogy a kettős állampolgárság is később."
A státusztörvény nem járt érdemi támogatással. Az csak szimbólikus dolog volt. Állampolgárságról pedig egyáltalán nem esett szó. Ha szerepelt is tervekben nem publikálták.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.29. 21:08:30

@Kuruc ezredes:
"Ez nem a saját véleménye. Tóta W neoliberális"
És mindezt egyetlen mondatban. Gyönyörű. Gratulálok.
A fizetését pedig nem ezért kapja, hanem az újságíró tevékenységéért és ha ki is tünteti valaki, akkor az is azért lesz.

Az, hogy valami hosszú távon egészségkárosodást okoz rohadtul nem ugyanaz, mint hogy idegméreg. Igen, valóban egészségkárosító (később be is tiltják a legtöbb országban), viszont belekerült egy még sokkal toxikusabb anyag is. Ez kb. olyan, mint amikor a cseheknél metanol került a piába. Az etanol önmagában is egészségkárosító, de a metanol még mérgezőbb. Ennyi.

"Márpedig megtették, tehát üres szólamaik ellenére ezen a téren ugyanolyan mindkét párt."
Feladom, itt a józan ész már nem rúg labdába.

"Nem fogjátok visszaszavazni soha többé az előző kormányt, hatalmatok más területeken is egyre töpörödni fog, és úgy általában véve kevesebb lesz belőletek, nem tűnik ez akkora tragédiának, sőt!"
1. Egy fiktív ellenségről beszélsz, mivel soha nem voltam MSZP szavazó.
2. Milyen más területen van hatalmunk? Egyáltalán ki az a mi?
3. Annyira szenvedélyesen gyülölöd az MSZP-t és SZDSZ-t, hogy észre se veszed, hogy a Fidesz MSZP-bb, az MSZP-nél.
4. TWÁ szavaival élve: öncsonkításig hülye. Annyira utálod a kapitalizmust, hogy észre se veszed, hogy annak köszönheted a jóléted. Tudod, ezért szokás nagyokat röhögni az Occupy the Wall Street és hasonló balos mozgalmakon. Mert annyira utálják a nagyvállalatokat, hogy közben mobiltelefonon szervezik a következő tüntetést és autóval utaznak oda, de egy pillanatra se merül fel bennük, hogy ezen cuccok nem a földből nőttek ám ki. Nagy lelkesen elpusztítanák, aztán meg csak pislognának, hogy miért nincs áram, meg víz.

Mint mondottam, távol álljon tőlem, hogy a hidegháborús amerikai külpolitikát védjem.

""Pedig rohadtul nem vicces."
Bocs, de de."
Ez arra utal, hogy neked többet számít az, hogy az MSZP-nek árts, mint az ország. Ebben az esetben javaslom, hogy dobjuk atomot Budapestre és akkor tényleg megszívja az MSZP.

"Jaja, mégis öröm lesz nézni, ahogy minden értelmiségi cigaretta ezentúl az Isteni Fideszt gazdagítja. :)"
Amennyiben a Fideszt azonosítjuk az alvilággal, úgy igaz. Egyébként pedig azért érdemes tanulni a történelmet, mert így el lehet kerülni, hogy az ember kétszer lépjen ugyanabba a szarba.

Nehogy azt hidd, hogy az NMHH-tól tojtak be. Egyszerűen unalomba fulladt a műfaj. Egyébként ilyen szarok még most is mennek, itt van pl. az Éjjel-nappal Budapest, vagy mi a tököm. Bűnök és szerelmek, uram irgalmazz. De ha egyszer ezt nézik az emberek, akkor hadd nézzék.

"Félreértettél akkor, én egyáltalán nem akarok szabad versenyt a televíziókban."
Akkor megint visszalyukadunk oda, hogy te akarod eldönteni, hogy ki mit nézhet.

Én nem szurkolok annak, hogy a Fidesz belebukjon. Tudod, hogy miért? Azért, mert rámegy az ország. Nekem ez fontos. Ezért annak szurkolok, hogy a magyar emberek előbb ébredjenek rá, hogy a kádárizmus nem fenntarható, akkor se a piros helyett narancssárgára festik. Ha erre nem jönnek rá, akkor teljesen felesleges leváltani a Fideszt, ugyanez fog menni pepitában.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.29. 22:37:09

@Lord_Valdez:

"És, mi az, hogy csekély mértékben? Nem látod, hogy milyen meredeken emelkedik?1973-ban volt a puccs és 75-től kezdődtek a reformok. 82-ben volt egy igen súlyos bankválság, ami annak köszönhető, hogy az infláció leszorítása érdekében a pesót a dollárhoz rögzítették. Ennek ezután véget vetettek és néhány év alatt otthagyták Dél-Amerikát szőröstül-bőröstül."

Ott láthattad, hogy az 1973-1990 közti időben mennyit emelkedett, igen kevéskét, a 80as évek végén épphogy meghaladta a 80-as évek elejét, ezt bátran merem csekély mértéknek nevezni.

"Argentínában soha nem volt sokkterápia, és Magyarországon se. Tudod, hol volt? Lengyelországban. Magyarország sokkal lassabban és óvatosabban vezette be a reformok egy részét. Mondjuk el is húztak a lengyelek rendesen."

Volt viszont jóval szélesebb körű privatizáció, mezőgazdaság-leépítés, stb, a sokk megvolt bőven a 90-es évek elején, még ha ti neolibek keveslitek is.

"Világrend? Nem a világrend nem dől össze."

Meglehetősen megroggyant, és nem nagyon látni semmiféle értelmes megoldást a problémáira.

"A kapitalizmusnak nincs alternatívája."

Á, dehogy van, főleg ennek a neolibnek nincs. Miért lenne egy rendszernek alternatívája? Ugyan már. Talán még Hitler se mondott ilyet a saját rendszerére. :)

"Országok azok igen, azok összedölhetnek. Hatalmi centrumok helyeződhetnek át, de a lényeg változatlan marad."

Félek én is, hogy ez a rendszer tényleg ilyen, márpedig ha nem tud változtatni "a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb profit, minden más körülmény figyelmen kívül hagyása"-elven, akkor nincs neki sok hátra.

Nem beavatkozás az igazságszolgáltatásba, ha a kormány lecserélheti a bírót?

Persze, hogy kötözködtek, mert egy rendkívül rossz szerkezetű megszorítást sikerült megvalósítani. Mindenesetre az új adók már nem egyszeri bevételek, ezért nem volt mit tenni.

"Úgy érted, hogy jó lenne újra bajba kerülni? Csak, mert ezzel ezt mondtad."

Sajnos a legnagyobb bánatotokra ez a kérdés eldőlt, az IMF megy szépen haza, és államcsőd sehol. Húztam egy rovátkát a felesleges ballib ajvékolás falra.

"Fejlett a valóságkiforgató képességed. Ha nem akartak volna maguk is megállapodást, akkor nem nyilatkozták volna azt, hogy akarnak és nem tárgyalnak ennyit. Akkor egyszerűen le se ülnek a tárgyalóasztalhoz."

Ezt most komolyan mondom nem értem. Ki? A Fidesz meg Orbán? Mégse hazudnak? Vagy az IMF nem akart megállapodást? Hát az éppenhogy nagyon szeretett volna, csak nem jött össze neki.

"Milyen eszközei? Semmilyen igazi eszköze nincs, leszámítva a következő részlet lehívásának megtagadását."

Na akkor máris találtál egy eszközt, juhú, mégse vagy te olyan naiv.

"Már megint nem szóltál, hogy húzzak gumicsizmát. Nem a magyar érdeket nézed, hanem azt hiszed, hogy a világ közepe Magyarország és ha valami történik, akkor Magyarország ellen történt. Épp csak azt nem képzeled, hogy a németek csinálták a dunai árvízet is."

Ezer bocsánat továbbra is, amiért a saját hazámmal vagyok, szinte már én érzem kínosnak. Meg kéne érteni végre a románok, szlovákok érzékenységét is, cluji szalonnázzunk meg bratislavai kiflizzünk már inkább, az európaibb és kozmopolitább.

"A státusztörvény nem járt érdemi támogatással. Az csak szimbólikus dolog volt. Állampolgárságról pedig egyáltalán nem esett szó. Ha szerepelt is tervekben nem publikálták."

Tudok róla, hogy leginkább elméleti volt, de mondjuk státuszigazolvány is járt hozzá, ha még emlékszel, könnyített ügyintézéssel meg kedvezményekkel.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.29. 23:39:13

@Lord_Valdez:

"És mindezt egyetlen mondatban. Gyönyörű. Gratulálok."

Bocs, de Tóta W helyett nyugodtan írhatna holnaptól Horn Gábor, észre se vennénk. Tóta W tökéletesen lényegtelen ebben a relációban, egy bárkivel behelyettesíthető tucatújságíró. Hadd ne tekintsem már ezeket a saját szellemi termékeinek, az általa használt kis panelekből bármikor kiraksz te is egy tótawcikket, meg én is, ha nagyon akarok.

"A fizetését pedig nem ezért kapja, hanem az újságíró tevékenységéért és ha ki is tünteti valaki, akkor az is azért lesz."

Hogyne, hát az újságírói kitüntetések tökre mérhető teljesítményeken alapulnak, meg eleve a politikai újságírói pálya maga a pártatlan semlegesség.

"Az, hogy valami hosszú távon egészségkárosodást okoz rohadtul nem ugyanaz, mint hogy idegméreg. Igen, valóban egészségkárosító (később be is tiltják a legtöbb országban), viszont belekerült egy még sokkal toxikusabb anyag is. Ez kb. olyan, mint amikor a cseheknél metanol került a piába. Az etanol önmagában is egészségkárosító, de a metanol még mérgezőbb. Ennyi."

Ok, az idegmérgekhez sajnos nem értek. Próbáljuk lezárni annyival, hogy az amerikai politikai vezetés olyan háborút kezdeményezett hazug indokokkal, amelynek egyetlen célja az amerikai hadiipari lobbi szerződésekkel tömése, ennek keretén belül tudatosan mérgezték civilek milliót, leszarva a következményeket. Ennyi.

"Feladom, itt a józan ész már nem rúg labdába."

Nem nagyon sajnos, mert a következetlenség az következetlenség, márpedig az amerikai republikánus párt szólamai eddig tartottak, tehát vagy eleve nem gondolták komolyan, vagy nem is tőlük függnek ezek a döntések.

"1. Egy fiktív ellenségről beszélsz, mivel soha nem voltam MSZP szavazó."

Ennek örülök, de sajnos amennyiben szeretnéd leváltani a Fideszt, akkor a következő választáson az leszel, bármennyire is fájó tudomásul venni.

"2. Milyen más területen van hatalmunk? Egyáltalán ki az a mi?"

Van még pár helyen sajnos, média, tudomány, gazdaság. MSZP-SZDSZ-E14-PM-DK-SZEMA-Liberális Párt-Bokros Lajos Párt. Egyszerűbb, ha MSZP-nek hívom, mer igazából az.

"3. Annyira szenvedélyesen gyülölöd az MSZP-t és SZDSZ-t, hogy észre se veszed, hogy a Fidesz MSZP-bb, az MSZP-nél."

Hát hogyne, meg olyan, mint a Jobbik, ráadásul még vadkatolikus is. A Fidesz páratlan sokszínűségét már ismerem tőletek. :)

"4. TWÁ szavaival élve: öncsonkításig hülye. Annyira utálod a kapitalizmust, hogy észre se veszed, hogy annak köszönheted a jóléted."

Eléggé ja, és bocs, de nem annak.

"Tudod, ezért szokás nagyokat röhögni az Occupy the Wall Street és hasonló balos mozgalmakon. Mert annyira utálják a nagyvállalatokat, hogy közben mobiltelefonon szervezik a következő tüntetést és autóval utaznak oda, de egy pillanatra se merül fel bennük, hogy ezen cuccok nem a földből nőttek ám ki."

Ez minden idők legviccesebb érve egy rendszer mellett. :D
Lécci, ha legközelebb repültök valahova Tóta W-vel, egy hangos Heil Hitlerrel köszönjétek meg a repülőgépbe épített axiális sugárhajtóművet.

Mellesleg én is túlságosan utópistának gondolom a kapitalista berendezkedés teljes megdöntését, de hát bírálni azt bárkinek szabad, és a szabályozatlan tőkeuralomnak tényleg lőttek. Ezzel nem tudok vitatkozni a legszélsőbalosabb anarchistával se.

"Mint mondottam, távol álljon tőlem, hogy a hidegháborús amerikai külpolitikát védjem."

Ennek őszintén örülök, mert akkor az Orbán Viktor elleni támadásokat se fogod.

"Ez arra utal, hogy neked többet számít az, hogy az MSZP-nek árts, mint az ország. Ebben az esetben javaslom, hogy dobjuk atomot Budapestre és akkor tényleg megszívja az MSZP."

Az MSZP-t most elvileg nem szereted, ugye? Én számításba se vettem itt. A te politikai erőd gondolom Fodor Gábor vagy Bokros Lajos papírpártja, ezeknek tükrében volt vicces, hogy társadalmi támogatottságot kérsz számon a KDNP-n.

"Amennyiben a Fideszt azonosítjuk az alvilággal, úgy igaz. Egyébként pedig azért érdemes tanulni a történelmet, mert így el lehet kerülni, hogy az ember kétszer lépjen ugyanabba a szarba."

Igen, a Fidesz a maffia pártja, jövőre megyek is, és lecserélem az MSZP-re.

"Egyszerűen unalomba fulladt a műfaj."

Valamilyen rejtélyes okból pedig a nyugaton most nézettnek számító valóságretkek csak mellékadókon mennek. Márpedig én gyanítom, hogy ez mégiscsak a Fidesz miatt lehet.

"Akkor megint visszalyukadunk oda, hogy te akarod eldönteni, hogy ki mit nézhet."

Aha. Én tényleg azt szeretném, hogy a törvényesen választott Fidesz tartsa keretek között a rendszert, és a társadalmilag károsnak ítélt holmikat messzire dobálja ki belőle. De mondom, csak egy választás, és minden megváltozhat. Felépítetek egy kampányt a MINDEN HATALMAT AZ RTL-KLUB/TV2 KEZÉBE! szlogennel, és máris mehet minden a régiben.

"annak szurkolok, hogy a magyar emberek előbb ébredjenek rá, hogy a kádárizmus nem fenntarható"

Nagyon örülök, de sajnos a neoliberalizmus se az, tehát felesleges egyik fenntarthatatlan rendszerbe vezesd a másikat.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.31. 06:53:29

@Kuruc ezredes:
Nem tudom, hogy mire használod a szemed. A 73-as állapotokhoz képest ez csekély mérték? Úgy, hogy közben felszámolták a 150%-s inflációt? Észnél vagy? És egyáltalán miért csak 90-ig nézed, mikor a rendszer a mai napig változatlan? Nem Pinochet volt ott a lényeg, hanem a gazdasági berendezkedés.

A sokkterápia nem azt jelenti, hogy sokkot elszenvedni. A privatizáció nem szétlopást jelent. A mezőgazdaságról pedig kérdezd a néhai Antall Józsefet, mert a TSZ-k szétverése az ő mániája volt.

1. a jelenlegi kapitalizmus minden csak nem neolib. A fejlett országok pont attól szenvednek, hogy hitelekből finanszírozták a jólétet, mindent gúzsba köt a bürokrácia, nyakig ülnek az adósságban. stb.
2. tetszik vagy sem, ahol két ember szabadon dönt arról, hogy üzletel-e egymással vagy sem, ott felüti a fejét a piacgazdaság. Meg lehet próbálni elnyomni, de sokáig még soha nem sikerült, még Sztálinnak se, pedig nem válogatott az eszközökben. Ha máshogy nem megy, akkor feketepiac formájában kezd el virágozni. Hogy miért? Mert az emberi természet adott. Belénk van kódolva, hogy le akarjuk győzni a másikat. Megmutatni, hogy mi különbek vagyunk, mint ők.

"Sajnos a legnagyobb bánatotokra ez a kérdés eldőlt, az IMF megy szépen haza, és államcsőd sehol. "
Ez nagyon remek, de egy csomó felesleges kiadást el lehetett volna kerülni, ha nem ilyen fafejű.
Egyébként pedig bizarr, hogy örülsz neki, mert 2012-ben 10%-s kamatra kellett hitelt felvennünk, amikor elérhettük volna a 2,5%-sat is és te annak örülsz, hogy több adót kell majd fizetned ezért... (ld. öncsonkítás) (mint ahogy most is ezt a 2,5%-s hitelt akarjuk lecserélni 4,5%-osra pusztán belpolitikai okokból)

"Ezt most komolyan mondom nem értem."
Látom. Orbán akart megállapodást, de ő nem standby hitelt akart, hanem precautionary-t, mert azzal jóval kevesebb ellenőrzés jár. Olyat viszont azt csak jóval fegyelmezettebb gazdálkodású országok számára kínálnak.

Mivel pontosan szabályozva van, hogy mikor élhet ezzel, tehát olyan sokra nem megy vele.

"Ezer bocsánat továbbra is, amiért a saját hazámmal vagyok"
Nem baj, most húztam gumicsizmát. Már készültem rá. És ezért miért kell azt hinned, hogy még a törökök is azért másztak fel a Balkánon, hogy elfoglalhassák Budát? Hogy Batu Kán azért jött, hogy megszívassa Bélát. Amerikát azért fedezték fel, hogy létrehozhassák a birodalmat, ami majd ki fogja zsákmányolni Magyarországot.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.31. 07:08:02

@Kuruc ezredes:
Ügyes kitérési kísérlet, de maradjunk annál, hogy "Tóta rögeszmés neolib, tehát ez nem a saját véleménye" típusú gondolatmenet hogy is van. Bayer Zsótika aktuális agymenése saját terméknek számít?
Vagy épp az általad ellőtt fideszes panelek?

"Próbáljuk lezárni annyival, hogy az amerikai politikai vezetés olyan háborút kezdeményezett hazug indokokkal, amelynek egyetlen célja az amerikai hadiipari lobbi szerződésekkel tömése, ennek keretén belül tudatosan mérgezték civilek milliót, leszarva a következményeket."
A vietnami háborúról beszélsz, ugye tudod?
1. a háborút nem kezdeményezték, hanem örökölték
2. összesen nem volt ennyi áldozata

"Nem nagyon sajnos, mert a következetlenség az következetlenség, márpedig az amerikai republikánus párt szólamai eddig tartottak, tehát vagy eleve nem gondolták komolyan, vagy nem is tőlük függnek ezek a döntések."
Tudod, hogy mi a fotelban ülő okostojás és a politikus között? Hogy a politikus néha kénytelen olyan döntéseket is meghozni, amiket ellenez. Azért, mert az adott helyzetben muszáj. Az okostojásnak nincs ilyen felelőssége.
Hát így született a TARP is, jó egy évet késve, mint kellett volna.

"Ennek örülök, de sajnos amennyiben szeretnéd leváltani a Fideszt, akkor a következő választáson az leszel, bármennyire is fájó tudomásul venni."
Nem valószínű. Nem cél bármi áron leváltani. Sokkal esélyesebb, hogy a Momára szavazok. Mint ahogy most is az MDF-re szavaztam.

"Van még pár helyen sajnos, média, tudomány, gazdaság. MSZP-SZDSZ-E14-PM-DK-SZEMA-Liberális Párt-Bokros Lajos Párt. Egyszerűbb, ha MSZP-nek hívom, mer igazából az."
Aztán csodálkozol, hogy miért neveznek 1 bitesnek, mikor a világot két részre bontod: Fidesz és ellenség.

"Hát hogyne, meg olyan, mint a Jobbik, ráadásul még vadkatolikus is. A Fidesz páratlan sokszínűségét már ismerem tőletek. :)"
Nem akarlak elkeseríteni, hogy Jobbik is egy baloldali párt és balosabb az MSZP-nél...

""4. TWÁ szavaival élve: öncsonkításig hülye. Annyira utálod a kapitalizmust, hogy észre se veszed, hogy annak köszönheted a jóléted."
Eléggé ja, és bocs, de nem annak."
Jó, te lehet, hogy a Fidesznek, de a Fidesz a kapitalizmusnak :). Tudod, ahhoz, hogy valamit el lehessen lopni, előbb valakinek meg kell termelnie.
Hovatovább, ha már szóba került, még a 3. birodalom is a kapitalizmusnak köszönhette az erejét. Túl azon, hogy egyébként egy egészen torz gazdaság lett belőle.

"Ez minden idők legviccesebb érve egy rendszer mellett. :D
Lécci, ha legközelebb repültök valahova Tóta W-vel, egy hangos Heil Hitlerrel köszönjétek meg a repülőgépbe épített axiális sugárhajtóművet."
Mély fájdalom, de a szabad vállalkozásoknál innovatívabb berendezkedés nincs. Mellesleg kinek? Maxime Guillaume-nak?

"a szabályozatlan tőkeuralomnak tényleg lőttek."
Annak tényleg, még a XIX. század végén.

"Ennek őszintén örülök, mert akkor az Orbán Viktor elleni támadásokat se fogod."
Milyen támadásokat? Azt, hogy a CNN puccsal akarta megdönteni, de a békemenet megakadályozta? Ne röhögtess!
És, azért, mert az USA a cél szentesíti az eszközt elven dolgozott, az mégis hogy igazolja Orbán egyeduralmi törekvéseit?

"Ez arra utal, hogy neked többet számít az, hogy az MSZP-nek árts, mint az ország. Ebben az esetben javaslom, hogy dobjuk atomot Budapestre és akkor tényleg megszívja az MSZP."
"Az MSZP-t most elvileg nem szereted, ugye? Én számításba se vettem itt. A te politikai erőd gondolom Fodor Gábor vagy Bokros Lajos papírpártja, ezeknek tükrében volt vicces, hogy társadalmi támogatottságot kérsz számon a KDNP-n."
Ez nem nem igazán jön ide. Fodor pártja valószínűleg halva született (írtam is róla kritikát), Bokrosé viszont nem biztos. És bár új párt, törpepárt, de az már most biztosítlak, hogy felveszi a versenyt a KDNP-vel. Hogy mást ne mondjak a facebookon a MoMának 7.200 likeolója van, a KDNP-nek 1.800 és a KDNP-nek sok év előnye van. Kormányra valószínűleg nem jut az elkövetkező 15 évben, de már azzal is elégedett lennék, ha bejutna és ott végre megjelenne egy normális hang.

"Valamilyen rejtélyes okból pedig a nyugaton most nézettnek számító valóságretkek csak mellékadókon mennek. Márpedig én gyanítom, hogy ez mégiscsak a Fidesz miatt lehet."
Wishful thinking black-belt. Ótvar sorozatok most is mennek a fontos adókon, idéztem is kettőt. Sőt néhány valósmég a Fidesz-éraban is ment: Alekosz párkeresője,Összeesküvők. Egyébként pedig pedig két dolgot kell tudni a valóságshow-król. Az egyik, hogy ez a legolcsóbb műfaj. A másik, hogy nyugaton is hanyatlik.

És ,természetesen, vindikálod magadnak a jogot, hogy eldöntsd, hogy mi káros. Jól megvéded az embereket, akik nem tudják eldönteni, hogy mit szeretnének nézni (és közben nem nézed őket hülyének, mert azt a ballibek csinálják).
A TV-nek nem kell hatalom, csak hagyni kell szolgáltatni.

"Nagyon örülök, de sajnos a neoliberalizmus se az, tehát felesleges egyik fenntarthatatlan rendszerbe vezesd a másikat."
Azon kevéske helyen, ahol van, ott virágzik... Egyetlen baj van vele: rövidtávon fáj.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.31. 17:09:23

@Lord_Valdez:

"Vagy épp az általad ellőtt fideszes panelek?"

Nem is tagadtam, hogy fideszes vagyok. Tóta W meg ugye nem SZDSZ-es, izé MSZP-s, bocs E14-PM-es, akarom mondani SZEMás vagyis Liberális Fodor Gáborista.

"A vietnami háborúról beszélsz, ugye tudod?"

Aha, arról.

"1. a háborút nem kezdeményezték, hanem örökölték"

:D Komolyan, te egyre viccesebb vagy. Ja, egyszerűen nem tehettek mást szegények
hu.wikipedia.org/wiki/Tonkini_incidens
www.ng.hu/Civilizacio/2010/10/Hazugsagra_alapozott_tamadas_a_vietnami_haboruban
Merő humanizmusból kénytelenek voltak megvédeni a dél-vietnámi, egyébként elképesztően demokratikus rezsimet a dél-vietnámi népmozgalom meg Észak-Vietnám ellenében.

"2. összesen nem volt ennyi áldozata"

Tudsz szöveget értelmezni ugye? "tudatosan mérgezték civilek milliót"
Ha kizárólag a halálos áldozatokra érted, akkor sincs baj.
en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_War_casualties
Adogasd össze a számokat, és kijön majd a meglepő végeredmény.

"Tudod, hogy mi a fotelban ülő okostojás és a politikus között? Hogy a politikus néha kénytelen olyan döntéseket is meghozni, amiket ellenez. Azért, mert az adott helyzetben muszáj. Az okostojásnak nincs ilyen felelőssége.
Hát így született a TARP is, jó egy évet késve, mint kellett volna."

Teljesen elfogadom ezt az érvet, csak lécci a döntés meghozása után még ne neki meg neked álljon feljebb. Miután a saját maga által "ellenzett" döntés meghozta, addig ellenezte a dolgot, onnantól már nem.

"Nem valószínű. Nem cél bármi áron leváltani. Sokkal esélyesebb, hogy a Momára szavazok. Mint ahogy most is az MDF-re szavaztam."

:D Na, becsüllek végre az őszinteségedért, hál istennek ők már tényleg nem az MSZP. Rohadt bolsevik párt a Fidesz, Bokros Lajos volt itt a valódi konzervatív.

"Aztán csodálkozol, hogy miért neveznek 1 bitesnek, mikor a világot két részre bontod: Fidesz és ellenség."

Fidesz - Jobbik - MSZP-SZDSZ, a harmadik szegmenst tőlem havonta átnevezhetitek, akkor is az marad.

"Nem akarlak elkeseríteni, hogy Jobbik is egy baloldali párt és balosabb az MSZP-nél..."

Itt gyakorlatilag már mindenki baloldali. A teljes magyar történelmet felsorolhatod, mindegyik az. Az egyetlen VALÓDI jobboldali erő, az az SZDSZ szélső-privatizátor szárnya, Bauer Tamásékkal, ők tényleg nem balosok. Ja, és persze az exMSZMP-MSZP-s Bokros Lajos, a Horn-kormány csodaminisztere. Valódi, jobbos őskonzik.

"Tudod, ahhoz, hogy valamit el lehessen lopni, előbb valakinek meg kell termelnie."

Csak tudnám ki termelte meg, amit a privatizátoraid szétloptak.

"Mély fájdalom, de a szabad vállalkozásoknál innovatívabb berendezkedés nincs. Mellesleg kinek? Maxime Guillaume-nak?"

Ő építette a HE-178-ast? Nekem ez új információ. :)

"Annak tényleg, még a XIX. század végén."

Bár így lenne, de sajnos szó sincs erről.

"Milyen támadásokat? Azt, hogy a CNN puccsal akarta megdönteni, de a békemenet megakadályozta? Ne röhögtess!

Ott láthattad Charles Gatiék remek kis elképzeléseit.

"És, azért, mert az USA a cél szentesíti az eszközt elven dolgozott, az mégis hogy igazolja Orbán egyeduralmi törekvéseit?"

Kész Napkirály ez az ember, meg persze tébolyult Néró is.

"Ez nem nem igazán jön ide. Fodor pártja valószínűleg halva született (írtam is róla kritikát), Bokrosé viszont nem biztos. És bár új párt, törpepárt, de az már most biztosítlak, hogy felveszi a versenyt a KDNP-vel. Hogy mást ne mondjak a facebookon a MoMának 7.200 likeolója van, a KDNP-nek 1.800 és a KDNP-nek sok év előnye van. Kormányra valószínűleg nem jut az elkövetkező 15 évben, de már azzal is elégedett lennék, ha bejutna és ott végre megjelenne egy normális hang."

Zsírkirály, sajnos az országgyűlési választásokat még mindig nem a facebookon tartják, de jövöre meglátjuk, hány százalékot ér ez a 7200 hűséges szerető.

"Wishful thinking black-belt. Ótvar sorozatok most is mennek a fontos adókon, idéztem is kettőt. Sőt néhány valósmég a Fidesz-éraban is ment: Alekosz párkeresője,Összeesküvők. Egyébként pedig pedig két dolgot kell tudni a valóságshow-król. Az egyik, hogy ez a legolcsóbb műfaj. A másik, hogy nyugaton is hanyatlik."

Ja teljesen, valahogy mégsincs magyar honeybooboo meg toddlers, szóval nálam fenn van még az a black-belt. Persze lesz még ennél rosszabb is nektek, amikor az RTL-Klub kénytelen lesz majd Botond-vitézről gyártani sorozatot az NCIS helyett, szóval alapból egyetértek, ez még csak a petting.

"És ,természetesen, vindikálod magadnak a jogot, hogy eldöntsd, hogy mi káros."

Egészen pontosan ME Úrék teszik ezt.

"A TV-nek nem kell hatalom, csak hagyni kell szolgáltatni."

Mondom, tökre megértem ezt az álláspontot. Most már ugye tudjuk, hogy MoMA, tehát akkor ha a MoMA kormányképes tényező lesz, rögtön visszahozhatja a "szolgáltatós" időket. Addig lécci viseld el, hogy mi fideszesek meg így gondoljuk jónak. Én is kénytelen voltam 15 évig elviselni a szabadon szolgáltató RTL Klubot. Némi megértést kérünk csak, köszi. :)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.07.31. 17:17:39

@Lord_Valdez:
"Nem tudom, hogy mire használod a szemed. A 73-as állapotokhoz képest ez csekély mérték?"

Ott láttad a grafikont, nincs rajta mit spindoctorkodni.

"Úgy, hogy közben felszámolták a 150%-s inflációt?"

Szintén ezt tudom mondani, életszínvonalról volt szó.

"És egyáltalán miért csak 90-ig nézed, mikor a rendszer a mai napig változatlan?"

Talán mert Pinochet rendszere addig tartott.

"Nem Pinochet volt ott a lényeg, hanem a gazdasági berendezkedés."

Ja bocs, félreértettem, tehát nem Pinochet volt a neoliberalizmus mintarendszerének ura, ok, pár napja még ezt állítottad.

"A sokkterápia nem azt jelenti, hogy sokkot elszenvedni. A privatizáció nem szétlopást jelent."

Ezt vajon Bokros Lajossal is egyeztetted? Megnézted már egykori minisztertársait? Tutira Bokrosra fogsz te szavazni jövőre? Már amennyiben persze rajta lesznek egyáltalán a lapon.

"A mezőgazdaságról pedig kérdezd a néhai Antall Józsefet, mert a TSZ-k szétverése az ő mániája volt."

Ezen nem tudok vitatkozni, sajnos igen.

"1. a jelenlegi kapitalizmus minden csak nem neolib. A fejlett országok pont attól szenvednek, hogy hitelekből finanszírozták a jólétet, mindent gúzsba köt a bürokrácia, nyakig ülnek az adósságban. stb."

Hatalmas rendszer ez a neoliberalizmus, csak ezek szerint még sosem volt, meg kéne már tényleg csinálni az igazit végre.

"2. tetszik vagy sem, ahol két ember szabadon dönt arról, hogy üzletel-e egymással vagy sem, ott felüti a fejét a piacgazdaság. Meg lehet próbálni elnyomni, de sokáig még soha nem sikerült, még Sztálinnak se, pedig nem válogatott az eszközökben. Ha máshogy nem megy, akkor feketepiac formájában kezd el virágozni. Hogy miért? Mert az emberi természet adott. Belénk van kódolva, hogy le akarjuk győzni a másikat. Megmutatni, hogy mi különbek vagyunk, mint ők."

Nincs problémám az egészségesnek nevezhető versennyel, de ez a rendszer rég nem erről szól. Rengeteg vadhajtása van, amelyek kifejezetten károsak.

"Ez nagyon remek, de egy csomó felesleges kiadást el lehetett volna kerülni, ha nem ilyen fafejű."

Tessenek leváltani, és akkor tetszhetnek szépen kormányozni az óhajtott módon. Ő nem kívánt IMF-et, ezért nem lett IMF.

"Egyébként pedig bizarr, hogy örülsz neki, mert 2012-ben 10%-s kamatra kellett hitelt felvennünk, amikor elérhettük volna a 2,5%-sat is és te annak örülsz, hogy több adót kell majd fizetned ezért... (ld. öncsonkítás) (mint ahogy most is ezt a 2,5%-s hitelt akarjuk lecserélni 4,5%-osra pusztán belpolitikai okokból)"

Márpedig sajnos örülök.

"Látom. Orbán akart megállapodást, de ő nem standby hitelt akart, hanem precautionary-t, mert azzal jóval kevesebb ellenőrzés jár. Olyat viszont azt csak jóval fegyelmezettebb gazdálkodású országok számára kínálnak."

Viszont ők meg standbyt akartak, amit mi meg nem. Innentől akkor eldőlt, hogy lehet szépen hazafáradni, amit eleinte el se hittek, amikor meg rádöbbentek, hogy tényleg, eléggé megsértődtek.

"Nem baj, most húztam gumicsizmát. Már készültem rá. És ezért miért kell azt hinned, hogy még a törökök is azért másztak fel a Balkánon, hogy elfoglalhassák Budát? Hogy Batu Kán azért jött, hogy megszívassa Bélát. Amerikát azért fedezték fel, hogy létrehozhassák a birodalmat, ami majd ki fogja zsákmányolni Magyarországot."

Te figyi, tényleg ne haragudj, amiért engem elsősorban a saját hazám boldogulása érdekel. Ezen felesleges vitázzunk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.01. 06:56:43

@Kuruc ezredes:
"Szintén ezt tudom mondani, életszínvonalról volt szó. "
Sejtettem, hogy nem sokat tudsz a gazdaságról. Arról van szó, hogy a dezinfláció folyamata szükségszerűen emeli a munkanélküliséget és csökkenti az életszínvonalat. Tehát, ha valaki képes ezt egy ilyen mértékű dezinfláció mellett megcsinálni, az nem kicsi teljesítmény.

"Ja bocs, félreértettem, tehát nem Pinochet volt a neoliberalizmus mintarendszerének ura, ok, pár napja még ezt állítottad."
Látom vannak szövegértési nehézségek. Pinochet személye annyiból volt csak fontos, hogy lévén katonai diktátor, nem nagyon törődött a népszerűséggel. Ismered azt a mondást, miszerint az államférfi a következő generációval törődik, a politikus a következő választással? Hát, ő nem vesződött választásokkal :)

"Hatalmas rendszer ez a neoliberalizmus, csak ezek szerint még sosem volt, meg kéne már tényleg csinálni az igazit végre."
Mivel magát a fogalmat is az amerikai baloldal találta ki, ezért nagyon sokáig tartott megfogalmazni, hogy mi is lehet az. És igen, tisztán sose létezett. De ha ez vigasztal, tiszta kapitalizmus, feudalizmus, kommunizmus se létezett soha.

"Ő nem kívánt IMF-et, ezért nem lett IMF."
Ő kívánt IMF-t, csak nem jött össze, de ilyet mondani ciki lett volna, ezért kidumálta. Az a második évben történik, amikor ő szintén szeretne IMF-t, de enyhébb feltételekkel járó hitelt akar.

"Viszont ők meg standbyt akartak, amit mi meg nem. Innentől akkor eldőlt, hogy lehet szépen hazafáradni, amit eleinte el se hittek, amikor meg rádöbbentek, hogy tényleg, eléggé megsértődtek."
Az IMF nem sértődik meg. Nincsenek érzései. Két hétre jött, két hét után elment.

"Te figyi, tényleg ne haragudj, amiért engem elsősorban a saját hazám boldogulása érdekel. Ezen felesleges vitázzunk."
Akkor igen rossz úton jársz. Mind azzal, hogy rossz folyamatokat támogatsz. Mind azzal, hogy úgy szemléled a világot, mintha minden folyamatnak a fókusza Magyarország lenne.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.01. 07:06:53

@Kuruc ezredes:
Tótáról nem tudod megmondani, hogy kinek a szavait mondja, tehát az nem saját szellemi termék.
Te, akiről könnyen megmondható, hogy fideszes, a sajátodat mondod? Gondolom, azért szellemi terméknek tartod, amiket mondasz.

"Merő humanizmusból kénytelenek voltak megvédeni a dél-vietnámi, egyébként elképesztően demokratikus rezsimet a dél-vietnámi népmozgalom meg Észak-Vietnám ellenében."
Egy háború soha nem egyetlen incidens miatt tör ki. Az már csak az utolsó csepp a pohárban. A vietnami háborút is több év, évtized feszültség előzte. Sőt, azzal se túlzok nagyot, ha azt mondom, hogy jóformán a koreai háború folytatódása.
Mellesleg a dominó-elméletről már hallottál? Szerintem irreális feltételezés volt a 60-as években? Ha te a 60-as évek nyugati világában élsz, kívánod, hogy a kommunizmus jobban előretörjön?
Megint csak mellesleg, emlékszel, hogy mit mondtam az emberi hanyagságról?
Az általad linkelt cikk is ezt támasztja alá:
"a táviratot előbb a kódfejtők nem szándékolt hibájából félrefordították, ezt követően azonban a Nemzetbiztonsági Hivatal középszintű vezetése a félrefordítás javítása helyett igyekezett eltussolni az ügyet."
Hiába, no, én megmondtam: a nagy döntéseknek látszó dolgok többnyire sok kis döntés, tévedés és trehányságok eredményei. (mint ahogy a mi kis szabadságharcunk is egy eltussolás miatt keletkezett)

Ez a tudatosan mérgezték civilek millióit, akkor is költői túlzás marad. Már csak a tudatos miatt is.

"Teljesen elfogadom ezt az érvet, csak lécci a döntés meghozása után még ne neki meg neked álljon feljebb. Miután a saját maga által "ellenzett" döntés meghozta, addig ellenezte a dolgot, onnantól már nem."
Szerinted, amikor Horn Gyula kinevezte Bokros Lajost, akkor a tandíj, meg egyéb megszorítások hívévé vált? Hát, nem. Le is váltotta, amint sikerült valamennyire stabilizálni a gazdaságot és visszatért a jó öreg osztogassunk a népnek, hogy jól érezze magát politikához. Hinderburg náci lett Hitler kinevezése után? Lenin kapitalistává vált az NEP bevezetése után?

"Bokros Lajos volt itt a valódi konzervatív."
Hogy mennyire valódi az nem érdekel, de legalább kivitelezhető elképzelési vannak.

"Fidesz - Jobbik - MSZP-SZDSZ, a harmadik szegmenst tőlem havonta átnevezhetitek, akkor is az marad."
Tyű, ehhez már 2 bit is kell és még marad egy szegmens. Az legyen mondjuk a Külföld, vagy a Nemzetközi Nagytőke. :)

"Itt gyakorlatilag már mindenki baloldali."
Ami azt illeti igen.
www.politikaiterkep.hu/eredmenyek/
Próbálj csak meg azzal kampányolni, hogy az emberek maguk felelősek a sorsukért, aztán meglátod, hogy mit kapsz.

"Csak tudnám ki termelte meg, amit a privatizátoraid szétloptak."
Hát, nem az állam, hanem a vállalatok.

"Ő építette a HE-178-ast? Nekem ez új információ. :)"
Nem, ő találta fel.
Mellesleg a 3. birodalom gazdasága is a nagytőkére épült (meg rengeteg hitelre, a munkások elnyomására és a vagyonelkobzásokra).

"Bár így lenne, de sajnos szó sincs erről."
Márpedig ekkor születtek az első trösztellenes törvények és azóta rengeteg törvény született a visszaszorításra.

"Ott láthattad Charles Gatiék remek kis elképzeléseit."
Egy politológiai elemzéstől rémültetek meg ennyire? Én ezzel nem dicsekednék

"Kész Napkirály ez az ember, meg persze tébolyult Néró is. "
Inkább csak Juan Domingo Perón.

"Zsírkirály, sajnos az országgyűlési választásokat még mindig nem a facebookon tartják, de jövöre meglátjuk, hány százalékot ér ez a 7200 hűséges szerető."
Egy választáshoz kevés, de valószínűsíti, hogy a KDNP-nek még ennyi esélye se lenne. Igaz, neki eszébe se jut megmérettetni magát.

"Ja teljesen, valahogy mégsincs magyar honeybooboo meg toddlers, szóval nálam fenn van még az a black-belt."
Látom.

"Persze lesz még ennél rosszabb is nektek, amikor az RTL-Klub kénytelen lesz majd Botond-vitézről gyártani sorozatot az NCIS helyett, szóval alapból egyetértek, ez még csak a petting."
Ha van rá kereslet meg is csinálja. Egyébként pedig ha olyan dolgokra kényszerítesz vállalatokat, amik veszteséget termelnek, akkor a vállalatok előbb-utóbb tönkremennek. Tudom, ez nem zavarna ld. öncsonkítás.
Egyébként az RTL pont abban a helyzetben van, hogy akár azt is megtehetné, hogy átköltözik Szlovákiába és onnan sugározza. A NMHH és Viktorka pedig eheti a kefét, mert se befolyása nincs felette többé, se bevétel tőle.

"Én is kénytelen voltam 15 évig elviselni a szabadon szolgáltató RTL Klubot."
Elrontották a távirányítódat és nem tudtál elkapcsolni róla? Szegényke. Na, gyere, ide megsimogatom a buksidat.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.08.04. 16:58:40

@Lord_Valdez:
"Sejtettem, hogy nem sokat tudsz a gazdaságról. Arról van szó, hogy a dezinfláció folyamata szükségszerűen emeli a munkanélküliséget és csökkenti az életszínvonalat. Tehát, ha valaki képes ezt egy ilyen mértékű dezinfláció mellett megcsinálni, az nem kicsi teljesítmény."

Mondom, hogy felesleges csűrnöd meg csavarnod. Nem az volt a kérdés, hogy 20-25 éves távlatban mi lett a gazdaságból, hanem, hogy Pinochet alatt mi volt. Azt pedig láthatod magad is.

"Látom vannak szövegértési nehézségek. Pinochet személye annyiból volt csak fontos, hogy lévén katonai diktátor, nem nagyon törődött a népszerűséggel. Ismered azt a mondást, miszerint az államférfi a következő generációval törődik, a politikus a következő választással? Hát, ő nem vesződött választásokkal :)"

Annyira imádom ezt a liberális logikát. :) Mindenetek a demokrácia, kivéve, ha a saját fegyveretekkel páholnak el, mert akkor már rögtön nem fontos a választás. A nép egyből buta lesz, és már inkább teher. Sajnos azonban momentán még meg kell nyerni a nép többségét a hatalomhoz, úgyhogy sajnos enélkül nem fog menni.

"Mivel magát a fogalmat is az amerikai baloldal találta ki, ezért nagyon sokáig tartott megfogalmazni, hogy mi is lehet az. És igen, tisztán sose létezett. De ha ez vigasztal, tiszta kapitalizmus, feudalizmus, kommunizmus se létezett soha."

Teljesen egyetértek. Akkor innentől engedd meg, hogy Bokrost meg az SZDSZ-t is neolibsizzem lécci.

"Ő kívánt IMF-t, csak nem jött össze, de ilyet mondani ciki lett volna, ezért kidumálta. Az a második évben történik, amikor ő szintén szeretne IMF-t, de enyhébb feltételekkel járó hitelt akar."

Amit az IMF kínált, azt nem akart. Ezért az IMF udvariasan haza lett paterolva, pedig az IMF nagyon akarta azt, amit ME Úr nem akart. Innentől ez 1-0 ME Úrnak, mert megoldotta másképp azt, amit eleinte az IMF-fel akart.

"Az IMF nem sértődik meg. Nincsenek érzései. Két hétre jött, két hét után elment."

Sokkal hosszabb történet ez ennél. Ajánlom Tóta barátunk munkaadójának illetékes cikkeit, valamint a ballib sajtó egyéb résztvevőit, akik előre örömködtek, hogy most aztán vége ME Úréknak, ment ez vagy jó másfél évig.

"Akkor igen rossz úton jársz. Mind azzal, hogy rossz folyamatokat támogatsz. Mind azzal, hogy úgy szemléled a világot, mintha minden folyamatnak a fókusza Magyarország lenne."

Engem továbbra is Magyarország boldogulása érdekel, ezen tényleg felesleges vitázzunk.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.08.04. 17:26:41

@Lord_Valdez:
"Tótáról nem tudod megmondani, hogy kinek a szavait mondja, tehát az nem saját szellemi termék."

Dehogynem tudom, az SZDSZ-ét.

"Te, akiről könnyen megmondható, hogy fideszes, a sajátodat mondod? Gondolom, azért szellemi terméknek tartod, amiket mondasz."

Oks, tőlem kiegyezhetünk ebben. Tóta W is saját szellemi terméket mond, csak közben SZDSZ-es, neolib mittoménki a srác. Mondom, ismerem már az alakváltozásaitokat. Ne haragudj, ha engem annyira nem köt le ezeknek a követése. Elég ha látom, hogy valami neolib, egykori MSZP-SZDSZ-es, nyugatmániás, magyarfób dologról van szó.

"Egy háború soha nem egyetlen incidens miatt tör ki. Az már csak az utolsó csepp a pohárban. A vietnami háborút is több év, évtized feszültség előzte. Sőt, azzal se túlzok nagyot, ha azt mondom, hogy jóformán a koreai háború folytatódása."

Ennek az incidensnek az ürügyén pakoltak be pár százezer katonát Dél-Vietnámba, ne bagatellizáljuk a jelentőségét.

"Mellesleg a dominó-elméletről már hallottál?"

Truman-doktrína? 1947? 1964-re kicsit már idejétmúlt volt. Ráadásul Vietnám meg az egész francia-indokínai terület csekély jelentőséggel bírt a térség fontosabb államaihoz képest, amelyekben az USA enélkül is biztosította a befolyását.

"Szerintem irreális feltételezés volt a 60-as években? Ha te a 60-as évek nyugati világában élsz, kívánod, hogy a kommunizmus jobban előretörjön?"

A hatvanas években ez a veszély már rendkívül csekély volt 1947-hez képest. Gyakorlatilag a harmadik világ néhány stratégiai értelemben értéktelen helyére korlátozódott.

"Megint csak mellesleg, emlékszel, hogy mit mondtam az emberi hanyagságról?"

9 év méregpermetezése nem emberi hanyagság. Se a bizonyítékmanipulálás.

"Ez a tudatosan mérgezték civilek millióit, akkor is költői túlzás marad. Már csak a tudatos miatt is."

Oks, akkor lécci, holnaptól hadd locsoljak Agent Orangeot a kertedre, nem baj, ha a gyerekeid ott játszanak, ettől még tutira nem tudatosan fogom mérgezni őket.

"Szerinted, amikor Horn Gyula kinevezte Bokros Lajost, akkor a tandíj, meg egyéb megszorítások hívévé vált? Hát, nem. Le is váltotta, amint sikerült valamennyire stabilizálni a gazdaságot és visszatért a jó öreg osztogassunk a népnek, hogy jól érezze magát politikához."

Akkor hadd ne legyen már Gyulabá a neoliberalizmus ádáz ellensége.

"Hinderburg náci lett Hitler kinevezése után?"

Akkor hadd ne legyen már Hindenburg a világtörténelem legnagyobb náciellenes politikusa.

"Lenin kapitalistává vált az NEP bevezetése után?"

Ő se legyen a kommunizmus főpapja.

"Tyű, ehhez már 2 bit is kell és még marad egy szegmens. Az legyen mondjuk a Külföld, vagy a Nemzetközi Nagytőke. :)"

Nem is rossz ötlet, bár pár év után úgyis lecserélitek. :P

"Hát, nem az állam, hanem a vállalatok."

Király, akkor az emberek nem termeltek itt semmit.

"Nem, ő találta fel."

Talán nem véletlenül írtam, hogy repülőgépbe épített. Kicsit bonyolult volt a gyakorlatban bele tenni.

"Egy politológiai elemzéstől rémültetek meg ennyire? Én ezzel nem dicsekednék"

Nem sajnos. Attól tartunk, hogy az Egyesült Államok, mint visszaeső, itt is megpróbál valami ilyesmit. Gati meg talán nem véletlenül kotyog ki ilyesmiket. Persze az is lehet, hogy csak véletlenül szólta el magát, mindenesetre köszi a lehetőséget, de nem szeretnénk, ha szeretett kis országot megannyi másik után a törvényes magyar kormányt is megpuccsolná.

"Inkább csak Juan Domingo Perón."

Igen, meg Hitler és Sztalin is egy személyben. Ja meg ki még? Kim Ir Szen?

"Egy választáshoz kevés, de valószínűsíti, hogy a KDNP-nek még ennyi esélye se lenne. Igaz, neki eszébe se jut megmérettetni magát."

Viszont a parlamentben lesz jövőre is. Nézd el, de viccesnek érzem a kritikát továbbra is. :)
Esetleg szerváljatok magatok mellé ti is egy nagy és erős pártot, aki bevisz a hátán.

"Ha van rá kereslet meg is csinálja. Egyébként pedig ha olyan dolgokra kényszerítesz vállalatokat, amik veszteséget termelnek, akkor a vállalatok előbb-utóbb tönkremennek. Tudom, ez nem zavarna ld. öncsonkítás."

Ha az RTL Klub tönkremenne? De, napokig nem aludnék, hidd el.

"Egyébként az RTL pont abban a helyzetben van, hogy akár azt is megtehetné, hogy átköltözik Szlovákiába és onnan sugározza. A NMHH és Viktorka pedig eheti a kefét, mert se befolyása nincs felette többé, se bevétel tőle."

Király ötlet, tessék megcsinálni!

"Elrontották a távirányítódat és nem tudtál elkapcsolni róla? Szegényke. Na, gyere, ide megsimogatom a buksidat."

Semmi gond, mondom, megveritek a Fideszt, aztán mehet megint ugyanez. Addig meg bocs, de a Fidesz fogja eldönteni, mit akar. Márpedig ha nem akar RTL-Klubos mocsoktengert, akkor nem lesz RTL-Klubos mocsoktenger.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.04. 20:51:55

@Kuruc ezredes:
És jól látható, hogy Pinochet alatt szignifikáns javulás állt be, még a megszűnt infláció nélkül is. Azzal együtt meg különösen.

"Annyira imádom ezt a liberális logikát. :) Mindenetek a demokrácia, kivéve, ha a saját fegyveretekkel páholnak el, mert akkor már rögtön nem fontos a választás. A nép egyből buta lesz, és már inkább teher. Sajnos azonban momentán még meg kell nyerni a nép többségét a hatalomhoz, úgyhogy sajnos enélkül nem fog menni."
Ezt a megjegyzést kénytelen vagyok az eszmetörténeti képzettlenségnek betudni.
A liberalizmus és a demokrácia két egymástól tökéletesen független dolog. Liberalizmus megvalósítható egy monarchiában is, illetve egy demokrácia is lehet illiberális.
Sőt, a klasszikus liberalizmus mindig is ellenezte az általános választójogot. Mint tudni illene, ez egy progresszív találmány.
A konkrét példához pedig úgy kapcsolódik a választás, hogy az általános választójog kellemetlen mellékhatása, hogy azon embereket kell megnyerned a választáshoz, akikből a legtöbb van. Ők a plebs. Sajnos, pont ők azok, akiket leginkább a rövidtávú népboldogítással lehet megnyerni. Ennek viszont hosszútávú mellékhatása az ország általános leromlása. És ezen nem kell ekkora szemeket mereszteni, már Machiavelli is írt róla.

"Akkor innentől engedd meg, hogy Bokrost meg az SZDSZ-t is neolibsizzem lécci."
Nevezd, csak ne csodálkozz, ha gyakran lehülyéznek miatta.
konzervatorium.blog.hu/2008/11/14/tisztazzunk_valamit_az_mszp_szdsz_sohasem_volt_kapitalista

Pontosítsunk. 2010-ben Orbán bármilyen hitellel beérte volna, de elkövette a hibát, hogy odaengedte Matolcsyt. Az IMF pedig két hét eredménytelen tárgyalás után hazament. Ezután kezdték el terjeszteni, hogy hazaküldték. Nem, eredetileg is két hétre jött.
2011-ben már volt elképzelés, hogy milyen hitelt szeretnének, és Fellegi Tamást küldték tárgyalni. Ő sem járt sikerrel.
2012-ben Varga Mihály küldték és ő sem.
Hazapaterolásról szó nem volt, az plebsnek adott gumicsont. Egyszer volt egy ember, aki kimondta, hogy elkúrta. Nem célszerű követni a példáját, ezért ha leesel a lóról, mondd azt, hogy te így szoktál leszállni. Ezt a receptet követte a Fidesz is.

"Engem továbbra is Magyarország boldogulása érdekel, ezen tényleg felesleges vitázzunk."
Lószart. Ezzel csak magad kábítod. Sokkal fontosabb, hogy elkerüld a szembenézést azzal, hogy mi történik.

"Dehogynem tudom, az SZDSZ-ét."
Mi az az SZDSZ?
1. Olyan már rég nem létezik.
2. Tóta sokkal kapitalistább, mint az SZDSZ valaha is volt.

"Elég ha látom, hogy valami neolib, egykori MSZP-SZDSZ-es, nyugatmániás, magyarfób dologról van szó."
Magyarfób. Látod, erről beszéltem. Nem akarsz szembenézni. Mitől lenne magyarfób? Attól, hogy a kritika egyenlő árulás. Jobb érzés elárulva lenni, mint esetleg felelősnek a saját sikertelenségért. Ne szégyeld, ez egy ősi önfelmentő ösztön. Persze, nagyon helytelen és nem is célravezető, de kellemes érzés.

A Dominó-elmélet lényege, hogy először elesik Kína, aztán Korea, Vietman és követni fogja Kambodzsa, Laosz, Thaiföld stb. egészen Indiáig. Ezidőtájt Kína, Korea kipipálva. Vietnám folyamatban. Laoszt már többször megtámadta az észak-vietnámi hadsereg. És akkor tegyük fel a kérdést ismét, hogy tényleg csekély volt erre a forgatókönyvre az esély?

Az Agent Oranget csak 5 évig használták és a szennyeződés 69-ben történt és történetesen 69-ben mutatták ki egyáltalán az első kutatások azt is, hogy a szennyezés nélkül is egészségkárosító. A következő évben abbahagyták a használatát.

"Király, akkor az emberek nem termeltek itt semmit."
Emberek. Igen, emberek, de nem emberek csak úgy. Ahhoz kell egy szervezet is és az a mocsok tőkés. Anélkül nem tudnak termelni. Na jó, Mao Ce Tung bebizonyította, hogy tudnak :) (igaz a program inkább csak papíron működött, de lári-fári)

"Nem sajnos. Attól tartunk, hogy az Egyesült Államok, mint visszaeső, itt is megpróbál valami ilyesmit. Gati meg talán nem véletlenül kotyog ki ilyesmiket. Persze az is lehet, hogy csak véletlenül szólta el magát, mindenesetre köszi a lehetőséget, de nem szeretnénk, ha szeretett kis országot megannyi másik után a törvényes magyar kormányt is megpuccsolná."
Amikor 2006-ban megjelentek elemzések arról, hogy Gyurcsányt hogy lehet eltávolítani, akkor érdekes módon nem volt semmi visszhangja. Miért? Megmondom: mert a paranoia szerves része annak a szubkultúrának, amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk úgy, hogy a magyar "jobboldal" keménymagja. Ez a paranoia mindenhonnan máshonnan hiányzik.

"Esetleg szerváljatok magatok mellé ti is egy nagy és erős pártot, aki bevisz a hátán."
Abban nem lenne sok köszönet. A parlamenten belül kiderülne, hogy egymás ellentétei vagyunk.

"Király ötlet, tessék megcsinálni!"
Öncsonkítás, öncsonkítás.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.04. 20:52:41

@Kuruc ezredes:
"Semmi gond, mondom, megveritek a Fideszt, aztán mehet megint ugyanez. Addig meg bocs, de a Fidesz fogja eldönteni, mit akar. Márpedig ha nem akar RTL-Klubos mocsoktengert, akkor nem lesz RTL-Klubos mocsoktenger."
Annyira a Fidesz nem bátor ám. Ha a Barátok köztöt elveszi, akkor esélye nincs a következő választáson.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.04. 21:18:29

@Kuruc ezredes:
Most esett csak le: neked Horn nem elég szocialista? Lenin nem elég kommunista? Te jó ég.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.08.15. 14:41:30

@Lord_Valdez:

"És jól látható, hogy Pinochet alatt szignifikáns javulás állt be, még a megszűnt infláció nélkül is. Azzal együtt meg különösen."

Az meg még jobban látható, hogy a grafikon vége ugyanott van, ahol a grafikon eleje, tehát ezt növekedésnek elég nehezen lehet felfogni.

"A liberalizmus és a demokrácia két egymástól tökéletesen független dolog. "

A "liberális demokráciák" köznapi értelemben vett használatát hallottad már? Akkor szeretik magukat így definiálni, ha Hitler ellen harcolnak Sztálinnal, vagy utána Sztálin ellen.

"Liberalizmus megvalósítható egy monarchiában is, illetve egy demokrácia is lehet illiberális."

Meg egy monarchia is lehet demokrácia, nem értem a problémádat.

"Sőt, a klasszikus liberalizmus mindig is ellenezte az általános választójogot."

Ó, remek, vajon ütközik-e ez azzal az alapvető liberális elvvel, hogy minden ember egyenlő a törvény előtt?

"A konkrét példához pedig úgy kapcsolódik a választás, hogy az általános választójog kellemetlen mellékhatása, hogy azon embereket kell megnyerned a választáshoz, akikből a legtöbb van. Ők a plebs."

Értem én a gondot, csak tessenek következetesek lenni. Azért tetszett elzavarni a rendi társadalmat, mert az pontosan ilyen volt. Helyette lett ez a csodás polgári demokrácia, most tessék enni a saját főztöt.

"Nevezd, csak ne csodálkozz, ha gyakran lehülyéznek miatta.
konzervatorium.blog.hu/2008/11/14/tisztazzunk_valamit_az_mszp_szdsz_sohasem_volt_kapitalista"

Okés, én mégis annak nevezem továbbra is, talán mert az.

"Pontosítsunk. 2010-ben Orbán bármilyen hitellel beérte volna, de elkövette a hibát, hogy odaengedte Matolcsyt."

Ez pusztán a te spekulációd. Az enyém meg az, hogy ME Úr nem akart IMF beleszólást a remek kis unortodox elképzeléseibe.

"Az IMF pedig két hét eredménytelen tárgyalás után hazament. Ezután kezdték el terjeszteni, hogy hazaküldték. Nem, eredetileg is két hétre jött.
2011-ben már volt elképzelés, hogy milyen hitelt szeretnének, és Fellegi Tamást küldték tárgyalni. Ő sem járt sikerrel.
2012-ben Varga Mihály küldték és ő sem."

Sikerrel itt egyedül a Fidesz járt, mert IMF-hitelmegállapodás nélkül is pompásan üzemel az adósságkezelés.

"Hazapaterolásról szó nem volt, az plebsnek adott gumicsont. Egyszer volt egy ember, aki kimondta, hogy elkúrta. Nem célszerű követni a példáját, ezért ha leesel a lóról, mondd azt, hogy te így szoktál leszállni. Ezt a receptet követte a Fidesz is."

Hogyne, a Fidesz tisztára rossz vesztes jelenleg. :)

"Lószart. Ezzel csak magad kábítod. Sokkal fontosabb, hogy elkerüld a szembenézést azzal, hogy mi történik."

Nyer a Fidesz, jövőre is, meg ha így meg tovább, még utána is, sokszor, nagyon sokszor.

"1. Olyan már rég nem létezik."

Hogyne létezne. E-14-PM, DK

"2. Tóta sokkal kapitalistább, mint az SZDSZ valaha is volt."

Ja, a gyerekszobámban én is tudtam volna sokkal nácibb lenni, mint Hitler.

"Magyarfób. Látod, erről beszéltem. Nem akarsz szembenézni. Mitől lenne magyarfób?"

Mondjuk a nemzeti alapú politikától való undorodás, határon túli magyarok elárulása, stb. Folytassam a sort még hosszan?

"A Dominó-elmélet lényege, hogy először elesik Kína, aztán Korea, Vietman és követni fogja Kambodzsa, Laosz, Thaiföld stb. egészen Indiáig. Ezidőtájt Kína, Korea kipipálva. Vietnám folyamatban. Laoszt már többször megtámadta az észak-vietnámi hadsereg. És akkor tegyük fel a kérdést ismét, hogy tényleg csekély volt erre a forgatókönyvre az esély?"

Igen. Ez a külpolitikai elv 1947-es, a Tonkini incidenst pedig 1964-ben kreálták meg, teljesen más világpolitikai helyzetben.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.08.15. 14:52:34

@Lord_Valdez:

"Az Agent Oranget csak 5 évig használták és a szennyeződés 69-ben történt és történetesen 69-ben mutatták ki egyáltalán az első kutatások azt is, hogy a szennyezés nélkül is egészségkárosító. A következő évben abbahagyták a használatát."

Ok, akkor nézzük ennek a rettenetesen felelős USÁnak ezt a teljes kis programját:

"A vietnami háborúban 1962. és 1971. között az amerikai haderők 77 millió liter lombirtó vegyületet permeteztek Dél-Vietnamra.[10] A permetezés fő célja a sűrű dzsungellombozat ritkítása volt, hogy az ellenséges, kommunista erők ott ne találjanak fedezéket és ne termeszthessenek élelmiszert. A második cél katonai szempontból érzékeny területek, például támaszpontok peremterületeinek megtisztítása volt.[11] A lombirtás további célja az volt, hogy a polgári lakosságot a dél-vietnamiak által ellenőrzött területekre tereljék."

"A vietnami külügyminisztérium szerint 4,8 millió vietnami volt kitéve az Agent Orange hatásainak, amely 400 000 ember halálát és 500 000 torzszülött gyermek születését okozta.[2] A legérintettebb területek közé tartozik a Troung Song vidéke, valamint a vietnami-kambodzsai határvidék. Az érintett lakosok komfort nélküli körülmények között élnek, számos örökletes betegséget hordozva.[13]

Vietnam lakosai a mai napig érzik az Agent Orange hatásait: a szer bekerült a táplálékláncba, amelynek az emberi következményei aggasztóak. A vegyszer súlyos bőrbetegségeket, valamint tüdő-, gége- és prosztata-rákot okozhat. Az Agent Orange permetezési területein született gyermekek számos egészségügyi gonddal küzdenek, többek között nyúlszájúsággal, értelmi fogyatékossággal, sérvekkel valamint sokujjúsággal."

Az öt évvel kapcsolatban ennyit: "Az amerikai hadsereg az 1940-es évek végétől az 1970-es évekig számos helyen használta az Agent Orange-t."

Az anyagról magáról (a dioxinszennyezésen kívül): '"A 2,4-D hatóanyag önmagában is egészségkárosító anyag: megtámadja a központi idegrendszert és a májat; a hosszútávú expozíció bizonyos rákfajták előfordulásának esélyét növeli. Természetes körülmények között rendkívül lassan bomlik, a földigilisztákra kifejezetten veszélyes, a talajban és felszín alatti vizekben hosszan kimutatható. Köztes bomlástermékei is viszonylag stabilak, a kétszikű növények fejlődésében okozhatnak rendellenességeket. Az anyag az eredeti kijuttatási területtől nagy távolságra eljuthat illetve ott felhalmozódhat."

Komolyan érdekelne ezek után, hogy mi védeni valót találsz még az Egyesült Államok ezen tevékenységén, valamint, hogy benne lennél-e, hogy háti permetezővel szétlocsoljak mondjuk kicsikét ebből mondjuk a kertedben, hogy te és kedves családod közelebbi ismeretségbe kerüljenek ezzel a nemes anyaggal.

"Amikor 2006-ban megjelentek elemzések arról, hogy Gyurcsányt hogy lehet eltávolítani, akkor érdekes módon nem volt semmi visszhangja. Miért? Megmondom: mert a paranoia szerves része annak a szubkultúrának, amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk úgy, hogy a magyar "jobboldal" keménymagja. Ez a paranoia mindenhonnan máshonnan hiányzik."

Talán Gyurcsány egy picikét máshogy állt akkor, persze ettől még törvényesnek törvényes volt, ezt aligha lehet tagadni.

"Abban nem lenne sok köszönet. A parlamenten belül kiderülne, hogy egymás ellentétei vagyunk."

Aha, attól félek én is.

"Öncsonkítás, öncsonkítás."

Irány Szlovákia, biztos sokkal jobb ott.

"Annyira a Fidesz nem bátor ám. Ha a Barátok köztöt elveszi, akkor esélye nincs a következő választáson. "

Kétségtelen. Ez a lépés a legutolsó lesz, most az jön, hogy forog a Kossuth kifli.

"Most esett csak le: neked Horn nem elég szocialista?"

Átengedte az NDKsokat?

"Lenin nem elég kommunista? Te jó ég."

Volt osztály nélküli társadalom?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.08.15. 21:17:37

@Kuruc ezredes:
Nem tudom, hogy miért válaszolok egyáltalán, de mond mi olyan bonyolult azon, hogy baromi mély kakiból másztak ki, illetve ha deriválni esetleg nem is tudsz, gondolom azt azért látod, hogy milyen meredek.

Ügyesen adod a hülyét (legalábbis nem tudom megmondani, hogy belülről jön-e, vagy csak szívatsz), de talán sejted, hogy a liberális demokrácia a kettő kombinációját jelenti.
Ezzel szemben talán már hallottál olyanról, hogy athéni demokrácia. Na az, pl. nem volt liberális. Nyers többségi uralom. De létezik liberális nem demokrácia is, ilyen volt pl. Lichenstein is a viszonylag közeli múltig.

A törvény előtt minden ember egyenlő, de mivel maga a választás se tartozik a liberalizmus tárgykörébe, ezért erre nem tér ki egyáltalán. Ha ellentmondást keresel, akkor javaslom inkább azt, hogy a XIX. század elejéig pl. a rabszolgaság ellen se nagyon volt kifogásuk.

Ez nem polgári demokrácia, hanem proli (ezt tette az általános választójog). Tudom, hogy minden proli imádja polgárnak titulálni magát, mert menőbb polgárnak lenni. És nem, nem mi főztük, hanem a különféle progresszív mozgalmak.

Nevezd annak, de nem azért teszed, mert az volt, hanem mert utálod az egyiket és utálod a másikat. Jó érzés összekötni őket.

Nem az én spekulációm. A sajtóarchívumot már feltalálták.

Milyen sikerrel járt a Fidesz? Hogy majdnem államcsőd lett 2011 telén? Hogy sokkal drágábban finanszírozza az állam a működését? Hogy az államadósság a nyugdíjvagyon elherdálása ellenére sem csökkent? Gratulálok, igazi unortodox siker.

1. az etnikai politika nem nemzeti. Házi feladat utánanézni a különbségnek.
2. nem elárulták, csak nem támogattak egy törvényjavaslatot. Készséggel elismerem, hogy ez némileg sértő, de mégsem ugyanaz.

Nézd meg a világpolitikai helyzetet 1964-ben és ne engem rongálj ezzel. A tonkini-incidenst benézték, mint ahogy az általad linkel cikk is írta...

Abbahagyták, miután megtudták, hogy káros? Igen. Részemről pont.

A különbség nem Gyurcsány helyzete, hanem a ti hozzáállásotok a világhoz. Mivel gyerekek vagytok, nem felnőttek, pláne nem polgárok, ezért utáljátok a felelősség gondolatát. Rettegtek attól, hogy esetleg ti vagytok felelősek a személyes boldogulásotokért. Ezért elmenekültök a gondolattól. Mindenhova képzeltek valami láthatatlan ellenséget, aki megakadályozott a sikerességben. Muszáj felmenteni magatokat, mert lúzernek lenni szar érzés. Üldözöttnek, elnyomottnak, az igen, az rendben. Az erkölcsileg magasztos. Ezért rettegtek a versenytől is, mert ott döntenetek kell és a döntésnek következményei vannak. Ott nem lehet kidumálni, hogy vesztettünk, de erkölcsileg győztünk és hasonlók. Ott a bukás, az bukás. Inkább menekültök az Állam bácsihoz, hogy védjen meg. Az se baj, hogy a szabadságotokkal fizettek érte, mert a biztonságérzet megér ennyit. Ha nem az állam, akkor ábrándokhoz. Ábrándok a nagy Magyar(sic!) virtusról, meg találékonyságról és géniuszról, csak azok a kurva számok ne lennének (az egy főre jutó szabadalmak terén az utolsók közt vagyunk). Szerintem nincs még egy nép, akinek ennyi önáltató mítosza lenne, mint nekünk. Itt van rögtön a makói hagyma, ami világhírű. Szerintünk, de a világ többi része nem tud róla. Meg Túró Rudi, de valahogy rohadtul nem tudjuk külföldön eladni. Miért?
És, amikor Tóta a maga bicskanyitogató (, vagy anno Ady a maga kifinomultabb) modorában az orrotok alá dörgöli ezt, azt nem azért csinálja ám, mert utál. Hanem mert épp hülyeséget csináltok. Persze, értem én, hogy könnyebb utálni a tanárnénit, aki egyest ad, mint leülni tanulni, de a felnőtt megoldás nem ez. Nem hungarofób az, aki kritizál. Nem áruló, ellenség. A kritikából tanulni kell és lehet. Na, ez az, ami baromira hiányzik a magyar ún. jobboldalból. Nem akar tanulni. Tekintélyt akar magának, de teljesítmény nélkül. És sértve érzi magát, hogy nem kapja meg automatikusan.
Na, mindegy, így is sokkal többet írtam, mint amennyit ez az egész érdemel.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.08.25. 20:51:12

@Lord_Valdez:
"Nem tudom, hogy miért válaszolok egyáltalán, de mond mi olyan bonyolult azon, hogy baromi mély kakiból másztak ki, illetve ha deriválni esetleg nem is tudsz, gondolom azt azért látod, hogy milyen meredek."

Mi meredek? Pinochet alatt stagnál, Meredek Pinochet után lesz, gondolom ez nem bonyolult.

"Ügyesen adod a hülyét"

Csak nem szeretem, hogy ilyen, a gyakorlati rendszerekben vegytisztán sosem érvényesülő elméleti fogalmakat kértek számon a Fideszen, míg másoknál ez nem probléma. Egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz bizony népszerű, míg ti nem. Savanyú a szőlő, tessék választást nyerni!

"A törvény előtt minden ember egyenlő, de mivel maga a választás se tartozik a liberalizmus tárgykörébe, ezért erre nem tér ki egyáltalán. Ha ellentmondást keresel, akkor javaslom inkább azt, hogy a XIX. század elejéig pl. a rabszolgaság ellen se nagyon volt kifogásuk."

Most sincs, ha abból liberáliséknak anyagi haszna származik.

"Ez nem polgári demokrácia, hanem proli (ezt tette az általános választójog). Tudom, hogy minden proli imádja polgárnak titulálni magát, mert menőbb polgárnak lenni. És nem, nem mi főztük, hanem a különféle progresszív mozgalmak."

Művelt Nyugati atyaisteneid vezették be, most tessék szépen enni a saját főztöt. Tessék választást nyerni! Bizonyára könnyed ujjgyakorlat lesz akkor túljárni ennek a sok buta prolinak az eszén.

"Nevezd annak, de nem azért teszed, mert az volt, hanem mert utálod az egyiket és utálod a másikat. Jó érzés összekötni őket."

Leginkább a Művelt Nyugati cimboráidat utálom, de nagyon. Moldova Gyuri bácsit, de még Horn Gyulát is jobban bírom, minden ideológiai különbözőségünk ellenére,

"Milyen sikerrel járt a Fidesz?"

Jelentősen más elképzelései voltak, mint a csodaIMFnek, aztán a csodaIMF-Fidesz párharcból valahogy nem az első nyert.

"Hogy majdnem államcsőd lett 2011 telén? Hogy sokkal drágábban finanszírozza az állam a működését? Hogy az államadósság a nyugdíjvagyon elherdálása ellenére sem csökkent? Gratulálok, igazi unortodox siker."

Köszönjük. Jó hír, hogy minden előjel szerint 2014-18 közt sem lesz változás. Viszont ha ennyivel jobbak vagytok, bizonyára nyertek majd, és mindent kijavíthattok.

"1. az etnikai politika nem nemzeti. Házi feladat utánanézni a különbségnek."

A mi esetünkben bizony az. Tessék szépen megérteni a határokon túl nyúló egységes magyar nemzet fogalmát.

"2. nem elárulták, csak nem támogattak egy törvényjavaslatot. Készséggel elismerem, hogy ez némileg sértő, de mégsem ugyanaz."

Nincs ezt hova ragozni, főleg, hogy azóta megjelent a nemzeti ügyek által egyáltalán nem érzéketlen liberális ellenzék is. Értjük amúgy Gyurcsány Ferencék ezen üzenetét.

"Nézd meg a világpolitikai helyzetet 1964-ben és ne engem rongálj ezzel."

Megnéztem. Gyökeresen más, mint az 1947-es

"A tonkini-incidenst benézték, mint ahogy az általad linkel cikk is írta..."

Szó sincs erről. Tudatosan ők torzították ezzé, hogy ürügy legyen a nagyobb beavatkozásra.

"Abbahagyták, miután megtudták, hogy káros? Igen. Részemről pont."

Nemhogy nem hagyták abba, amikor megtudták, de jóval előbb tudták, mielőtt alkalmazni kezdték. Ismét felhívom a figyelmedet, hogy minden általuk alkalmazott anyag a szennyezés nélkül is súlyosan mérgező volt, amiről egészen biztosan tudtak már jóval a háború kitörése előtt. Vietnámban pedig nem érdekelte őket a dolog.

"Rettegtek attól, hogy esetleg ti vagytok felelősek a személyes boldogulásotokért."

Szó sincs róla, pont ezért fogunk a Fideszre szavazni, nem az SZDSZ-etekre, újabb és újabb csomagolásban.

"Mindenhova képzeltek valami láthatatlan ellenséget, aki megakadályozott a sikerességben."

Szerencsére erre már nem nagyon van szükség. ME Úrék legaljasabb mutyizós ellenségei pont azok, akik dioxinnal permetezték a vietnámi dzsungelt.

"Muszáj felmenteni magatokat, mert lúzernek lenni szar érzés."

Ne haragudj, de itt éppen az lúzerezik, aki a gyatra eredményeit érezve máris a szabályokat okolja a sikertelenségéért.

"Inkább menekültök az Állam bácsihoz, hogy védjen meg."

Ismét ki javítsalak. Az állam mi vagyunk.

"Az se baj, hogy a szabadságotokkal fizettek érte, mert a biztonságérzet megér ennyit."

Szerencsére nem fizettünk azzal, ugyanis minden próbálkozás ellenére nem sikerült eltávolítani a törvényesen és szabadon választott magyar kormányt.

"Szerintem nincs még egy nép, akinek ennyi önáltató mítosza lenne, mint nekünk."

Szerintem meg nincs még egy eszme, aminek ennyi ön- és közáltató mítosza lenne, mint nektek.

"És, amikor Tóta a maga bicskanyitogató (, vagy anno Ady a maga kifinomultabb) modorában az orrotok alá dörgöli ezt, azt nem azért csinálja ám, mert utál. Hanem mert épp hülyeséget csináltok."

Én teljesen értem ezt a fajta kevéssé magyar, de kétségtelenül ismert "értelmiségi" látásmódot és kritikátlan nyugatimádatot. Tessék vele választást nyerni. Szar ügy, amikor ez a magyargyalázás nem vezet eredményre, most éppen ez van, de tomboljatok csak. Jövőre választások, akkor meglátjuk, mire lesz elég.


süti beállítások módosítása